Składniki
3 łyżki
1 łyżka
500 gramów
1 łyżka
25 gramów
2 sztuki
1 sztuka
5 sztuk
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fasolki umyj, odetnij ich końcówki, a resztę pokrój na kawałki o długości ok. 4 cm.
Krok 3
Dodaj fasolki do bulionu i gotuj na małym ogniu, aż zmiękną.
Krok 5
Dodaj ugotowaną fasolkę, po czym dokładnie oblep ją tłuszczem.
Krok 2
W rondlu zagotuj pół litra wody z kostką Knorr.
Krok 4
Cebulki i czosnek drobno posiekaj i podsmaż na oleju i maśle
Krok 6
Wlej sos sojowy i sherry oraz dodaj cukier. Smaż jeszcze przez minutę. Podawaj zaraz po przyrządzeniu.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej