Fasolka szparagowa w ostrym sosie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Fasolka szparagowa w ostrym sosie

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 łyżka

500 gramów

1 łyżka

25 gramów

2 sztuki

1 sztuka

5 sztuk

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolki umyj, odetnij ich końcówki, a resztę pokrój na kawałki o długości ok. 4 cm.

Krok 3

Dodaj fasolki do bulionu i gotuj na małym ogniu, aż zmiękną.

Krok 5

Dodaj ugotowaną fasolkę, po czym dokładnie oblep ją tłuszczem.

Krok 2

W rondlu zagotuj pół litra wody z kostką Knorr.

Krok 4

Cebulki i czosnek drobno posiekaj i podsmaż na oleju i maśle

Krok 6

Wlej sos sojowy i sherry oraz dodaj cukier. Smaż jeszcze przez minutę. Podawaj zaraz po przyrządzeniu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Fasolka szparagowa w ostrym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Fasolka szparagowa w ostrym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Fasolka szparagowa w ostrym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Fasolka szparagowa w ostrym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Fasolka szparagowa w ostrym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Fasolka szparagowa w ostrym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Fasolka szparagowa w ostrym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Fasolka szparagowa w ostrym sosie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Krupnik na kurczaku
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej