Fasolka szparagowa w ostrym sosie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Fasolka szparagowa w ostrym sosie

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 łyżka

500 gramów

1 łyżka

25 gramów

2 sztuki

1 sztuka

5 sztuk

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolki umyj, odetnij ich końcówki, a resztę pokrój na kawałki o długości ok. 4 cm.

Krok 3

Dodaj fasolki do bulionu i gotuj na małym ogniu, aż zmiękną.

Krok 5

Dodaj ugotowaną fasolkę, po czym dokładnie oblep ją tłuszczem.

Krok 2

W rondlu zagotuj pół litra wody z kostką Knorr.

Krok 4

Cebulki i czosnek drobno posiekaj i podsmaż na oleju i maśle

Krok 6

Wlej sos sojowy i sherry oraz dodaj cukier. Smaż jeszcze przez minutę. Podawaj zaraz po przyrządzeniu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Fasolka szparagowa w ostrym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Fasolka szparagowa w ostrym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Fasolka szparagowa w ostrym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Fasolka szparagowa w ostrym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Fasolka szparagowa w ostrym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Fasolka szparagowa w ostrym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Fasolka szparagowa w ostrym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Fasolka szparagowa w ostrym sosie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Sałatka z szynką i serem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej