
Składniki
3 łyżki
1 łyżka
500 gramów
1 łyżka
25 gramów
2 sztuki
1 sztuka
5 sztuk
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fasolki umyj, odetnij ich końcówki, a resztę pokrój na kawałki o długości ok. 4 cm.
Krok 3
Dodaj fasolki do bulionu i gotuj na małym ogniu, aż zmiękną.
Krok 5
Dodaj ugotowaną fasolkę, po czym dokładnie oblep ją tłuszczem.
Krok 2
W rondlu zagotuj pół litra wody z kostką Knorr.
Krok 4
Cebulki i czosnek drobno posiekaj i podsmaż na oleju i maśle
Krok 6
Wlej sos sojowy i sherry oraz dodaj cukier. Smaż jeszcze przez minutę. Podawaj zaraz po przyrządzeniu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej