Fasolka szparagowa w ostrym sosie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Fasolka szparagowa w ostrym sosie

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

2 sztuki

5 sztuk

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

25 gramów

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolki umyj, odetnij ich końcówki, a resztę pokrój na kawałki o długości ok. 4 cm.

Krok 3

Dodaj fasolki do bulionu i gotuj na małym ogniu, aż zmiękną.

Krok 5

Dodaj ugotowaną fasolkę, po czym dokładnie oblep ją tłuszczem.

Krok 2

W rondlu zagotuj pół litra wody z kostką Knorr.

Krok 4

Cebulki i czosnek drobno posiekaj i podsmaż na oleju i maśle

Krok 6

Wlej sos sojowy i sherry oraz dodaj cukier. Smaż jeszcze przez minutę. Podawaj zaraz po przyrządzeniu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Fasolka szparagowa w ostrym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Fasolka szparagowa w ostrym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Fasolka szparagowa w ostrym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Fasolka szparagowa w ostrym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Fasolka szparagowa w ostrym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Fasolka szparagowa w ostrym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Fasolka szparagowa w ostrym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Fasolka szparagowa w ostrym sosie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej