Mielone z marchewką i cukinią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mielone z marchewką i cukinią

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

4

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

4 łyżki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 sztuka

250 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchew i cukinię umyć, następnie zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Odcisnąć nadmiar płynów i wymieszać z mięsem mielonym, posiekaną cebulą i czosnkiem.

Krok 2

Fix Knorr Kotlety mielone wymieszać z połową ilości wody podanej na opakowaniu. Dodać do mięsa, ponownie wymieszać i odstawić na ok. 15 minut.

Krok 3

Z masy mięsnej formować kotleciki i smażyć ze wszystkich stron na złocisty kolor.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mielone z marchewką i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mielone z marchewką i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mielone z marchewką i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mielone z marchewką i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mielone z marchewką i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mielone z marchewką i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mielone z marchewką i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mielone z marchewką i cukinią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Duszony szponder wołowy
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej