Mielone z marchewką i cukinią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mielone z marchewką i cukinią

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

4

1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

4 łyżki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 sztuka

250 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchew i cukinię umyć, następnie zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Odcisnąć nadmiar płynów i wymieszać z mięsem mielonym, posiekaną cebulą i czosnkiem.

Krok 2

Fix Knorr Kotlety mielone wymieszać z połową ilości wody podanej na opakowaniu. Dodać do mięsa, ponownie wymieszać i odstawić na ok. 15 minut.

Krok 3

Z masy mięsnej formować kotleciki i smażyć ze wszystkich stron na złocisty kolor.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mielone z marchewką i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mielone z marchewką i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mielone z marchewką i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mielone z marchewką i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mielone z marchewką i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mielone z marchewką i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mielone z marchewką i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mielone z marchewką i cukinią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej