Mielone z marchewką i cukinią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mielone z marchewką i cukinią

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

4

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

4 łyżki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 sztuka

250 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchew i cukinię umyć, następnie zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Odcisnąć nadmiar płynów i wymieszać z mięsem mielonym, posiekaną cebulą i czosnkiem.

Krok 2

Fix Knorr Kotlety mielone wymieszać z połową ilości wody podanej na opakowaniu. Dodać do mięsa, ponownie wymieszać i odstawić na ok. 15 minut.

Krok 3

Z masy mięsnej formować kotleciki i smażyć ze wszystkich stron na złocisty kolor.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mielone z marchewką i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mielone z marchewką i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mielone z marchewką i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mielone z marchewką i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mielone z marchewką i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mielone z marchewką i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mielone z marchewką i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mielone z marchewką i cukinią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej