Mielone z marchewką i cukinią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mielone z marchewką i cukinią

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

4

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

4 łyżki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 sztuka

250 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchew i cukinię umyć, następnie zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Odcisnąć nadmiar płynów i wymieszać z mięsem mielonym, posiekaną cebulą i czosnkiem.

Krok 2

Fix Knorr Kotlety mielone wymieszać z połową ilości wody podanej na opakowaniu. Dodać do mięsa, ponownie wymieszać i odstawić na ok. 15 minut.

Krok 3

Z masy mięsnej formować kotleciki i smażyć ze wszystkich stron na złocisty kolor.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mielone z marchewką i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mielone z marchewką i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mielone z marchewką i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mielone z marchewką i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mielone z marchewką i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mielone z marchewką i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mielone z marchewką i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mielone z marchewką i cukinią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej