Mielone z marchewką i cukinią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mielone z marchewką i cukinią

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

4

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

4 łyżki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 sztuka

250 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchew i cukinię umyć, następnie zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Odcisnąć nadmiar płynów i wymieszać z mięsem mielonym, posiekaną cebulą i czosnkiem.

Krok 2

Fix Knorr Kotlety mielone wymieszać z połową ilości wody podanej na opakowaniu. Dodać do mięsa, ponownie wymieszać i odstawić na ok. 15 minut.

Krok 3

Z masy mięsnej formować kotleciki i smażyć ze wszystkich stron na złocisty kolor.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mielone z marchewką i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mielone z marchewką i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mielone z marchewką i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mielone z marchewką i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mielone z marchewką i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mielone z marchewką i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mielone z marchewką i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mielone z marchewką i cukinią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej