
Składniki
5 sztuk
1 opakowanie
500 gramów
1 opakowanie
1 opakowanie
2 łyżki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Brokuły ugotuj na półtwardo, aby były sprężyste.
Krok 2
Filety pokrój w kostkę, usmaż i lekko posól. Wymieszaj wszystkie składniki.
Krok 3
Czosnek przeciśnij przez praskę.
Krok 4
Z czosnku, jogurtu i majonezu zrób sos, którym polej całość.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej