
Składniki
5 sztuk
1 opakowanie
500 gramów
1 opakowanie
1 opakowanie
2 łyżki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Brokuły ugotuj na półtwardo, aby były sprężyste.
Krok 2
Filety pokrój w kostkę, usmaż i lekko posól. Wymieszaj wszystkie składniki.
Krok 3
Czosnek przeciśnij przez praskę.
Krok 4
Z czosnku, jogurtu i majonezu zrób sos, którym polej całość.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej