Filety z piersi drobiowej z brokułami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Filety z piersi drobiowej z brokułami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

1 opakowanie

500 gramów

1 opakowanie

1 opakowanie

2 łyżki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brokuły ugotuj na półtwardo, aby były sprężyste.

Krok 2

Filety pokrój w kostkę, usmaż i lekko posól. Wymieszaj wszystkie składniki.

Krok 3

Czosnek przeciśnij przez praskę.

Krok 4

Z czosnku, jogurtu i majonezu zrób sos, którym polej całość.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Filety z piersi drobiowej z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Filety z piersi drobiowej z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Filety z piersi drobiowej z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Filety z piersi drobiowej z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Filety z piersi drobiowej z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Filety z piersi drobiowej z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Filety z piersi drobiowej z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Filety z piersi drobiowej z brokułami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej