Filety z piersi drobiowej z brokułami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Filety z piersi drobiowej z brokułami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

1 opakowanie

500 gramów

1 opakowanie

1 opakowanie

2 łyżki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brokuły ugotuj na półtwardo, aby były sprężyste.

Krok 2

Filety pokrój w kostkę, usmaż i lekko posól. Wymieszaj wszystkie składniki.

Krok 3

Czosnek przeciśnij przez praskę.

Krok 4

Z czosnku, jogurtu i majonezu zrób sos, którym polej całość.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Filety z piersi drobiowej z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Filety z piersi drobiowej z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Filety z piersi drobiowej z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Filety z piersi drobiowej z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Filety z piersi drobiowej z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Filety z piersi drobiowej z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Filety z piersi drobiowej z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Filety z piersi drobiowej z brokułami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Biszkopt z masą budyniową
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej