Filety z piersi drobiowej z brokułami

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

500 gramów

1 opakowanie

5 sztuk

1 opakowanie

2 łyżki

1 opakowanie

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brokuły ugotuj na półtwardo, aby były sprężyste.

Krok 1

Filety pokrój w kostkę, usmaż i lekko posól. Wymieszaj wszystkie składniki.

Krok 1

Czosnek przeciśnij przez praskę.

Krok 1

Z czosnku, jogurtu i majonezu zrób sos, którym polej całość.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej