Surówka warzywna z białym serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Surówka warzywna z białym serem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

1 pęczek

1 sztuka

1 sztuka

1 pęczek

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rzodkiewki umyj i pokrój w plasterki.

Krok 2

Obierz ogórka ze skórki, pokrój w kostkę.

Krok 3

Sparz pomidora, obierz ze skórki i pokrój na ćwiartki.

Krok 4

Ser pokrój w kostkę.

Krok 5

W miseczce wymieszaj wszystkie pokrojone składniki - dodaj posiekany szczypiorek, śmietanę oraz pokruszoną Mini kostkę Knorr. Raz jeszcze wymieszaj. Podawaj z pieczywem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka warzywna z białym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka warzywna z białym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka warzywna z białym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka warzywna z białym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka warzywna z białym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka warzywna z białym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka warzywna z białym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Surówka warzywna z białym serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej