
Składniki
100 gramów
2 łyżki
1 szczypta
2 szczypty
2 łyżki
250 gramów
2 łyżki
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę poszatkuj i wrzuć na wrzącą wodę. Dodaj Delikat Knorr i gotuj ok 5 minut, odcedź jeszcze chrupiącą.
Krok 2
Kapustę skrop sokiem z cytryny i odstaw do schłodzenia. cebulę posiekaj, jabłka zetrzyj na tarce i dodaj do kapusty.
Krok 3
Przypraw cukrem i pieprzem i wlej olej i wymieszaj. Podawaj do potraw mięsnych.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej