
Składniki
100 gramów
2 łyżki
1 szczypta
2 szczypty
2 łyżki
250 gramów
2 łyżki
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę poszatkuj i wrzuć na wrzącą wodę. Dodaj Delikat Knorr i gotuj ok 5 minut, odcedź jeszcze chrupiącą.
Krok 2
Kapustę skrop sokiem z cytryny i odstaw do schłodzenia. cebulę posiekaj, jabłka zetrzyj na tarce i dodaj do kapusty.
Krok 3
Przypraw cukrem i pieprzem i wlej olej i wymieszaj. Podawaj do potraw mięsnych.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej