Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 łyżki

100 gramów

250 gramów

2 łyżki

2 łyżki

2 szczypty

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę poszatkuj i wrzuć na wrzącą wodę. Dodaj Delikat Knorr i gotuj ok 5 minut, odcedź jeszcze chrupiącą.

Krok 2

Kapustę skrop sokiem z cytryny i odstaw do schłodzenia. cebulę posiekaj, jabłka zetrzyj na tarce i dodaj do kapusty.

Krok 3

Przypraw cukrem i pieprzem i wlej olej i wymieszaj. Podawaj do potraw mięsnych.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej