
Składniki
100 gramów
2 łyżki
1 szczypta
2 szczypty
2 łyżki
250 gramów
2 łyżki
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę poszatkuj i wrzuć na wrzącą wodę. Dodaj Delikat Knorr i gotuj ok 5 minut, odcedź jeszcze chrupiącą.
Krok 2
Kapustę skrop sokiem z cytryny i odstaw do schłodzenia. cebulę posiekaj, jabłka zetrzyj na tarce i dodaj do kapusty.
Krok 3
Przypraw cukrem i pieprzem i wlej olej i wymieszaj. Podawaj do potraw mięsnych.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej