Składniki
2 kilogramy
1 opakowanie
20 dekagramów
20 dekagramów
4 ziarna
4 łyżki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso natrzyj zmiażdżonym zielem angielskim i pieprzem. Odstaw na kilka godzin w chłodne miejsce.
Krok 2
Następnie włóż mięso do dużego garnka, zalej wodą. Lekko osól i gotuj na małym ogniu około 60 minut.
Krok 3
Orzechy posiekaj i połącz ze sobą. Podziel na pół.
Krok 4
Połowę orzechów wymieszaj z Przyprawą do wieprzowiny Knorr i olejem.
Krok 5
Mięso po ugotowaniu obtocz w marynacie i umieść w żaroodpornym naczyniu posmarowanym tłuszczem.
Krok 6
Piecz około 90 minut w temperaturze 180 stopni, podlewając mięso wywarem pozostałym po gotowaniu. Po upieczeniu szynkę posyp pozostałymi orzechami .
Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej