Szynka w orzechach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szynka w orzechach

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

24

heart
325 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

452 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

745 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 kilogramy

1 opakowanie

20 dekagramów

20 dekagramów

4 ziarna

4 łyżki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso natrzyj zmiażdżonym zielem angielskim i pieprzem. Odstaw na kilka godzin w chłodne miejsce.

Szynka w orzechach - Krok 1

Krok 2

Następnie włóż mięso do dużego garnka, zalej wodą. Lekko osól i gotuj na małym ogniu około 60 minut.

Szynka w orzechach - Krok 2

Krok 3

Orzechy posiekaj i połącz ze sobą. Podziel na pół.

Szynka w orzechach - Krok 3

Krok 4

Połowę orzechów wymieszaj z Przyprawą do wieprzowiny Knorr i olejem.

Szynka w orzechach - Krok 4

Krok 5

Mięso po ugotowaniu obtocz w marynacie i umieść w żaroodpornym naczyniu posmarowanym tłuszczem.

Szynka w orzechach - Krok 5

Krok 6

Piecz około 90 minut w temperaturze 180 stopni, podlewając mięso wywarem pozostałym po gotowaniu. Po upieczeniu szynkę posyp pozostałymi orzechami .

Szynka w orzechach - Krok 6
przepisy.pl

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

2

Opinie o przepisie

  • Marian Kupski

    Marian Kupski , 13.08.2016

    NIE POLECAM ALERGIKOM !!! :(

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wiola Sz

    Wiola Sz , 15.06.2016

    Piekłam w niedziele.Wysmienita

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szynka w orzechach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szynka w orzechach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szynka w orzechach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szynka w orzechach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szynka w orzechach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szynka w orzechach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szynka w orzechach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szynka w orzechach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Szynka w orzechachSzynka w orzechach

Mięso natrzyj zmiażdżonym zielem angielskim i pieprzem. Odstaw na kilka godzin w chłodne miejsce.