
Składniki
2 kilogramy
1 opakowanie
20 dekagramów
20 dekagramów
4 ziarna
4 łyżki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso natrzyj zmiażdżonym zielem angielskim i pieprzem. Odstaw na kilka godzin w chłodne miejsce.

Krok 2
Następnie włóż mięso do dużego garnka, zalej wodą. Lekko osól i gotuj na małym ogniu około 60 minut.

Krok 3
Orzechy posiekaj i połącz ze sobą. Podziel na pół.

Krok 4
Połowę orzechów wymieszaj z Przyprawą do wieprzowiny Knorr i olejem.

Krok 5
Mięso po ugotowaniu obtocz w marynacie i umieść w żaroodpornym naczyniu posmarowanym tłuszczem.

Krok 6
Piecz około 90 minut w temperaturze 180 stopni, podlewając mięso wywarem pozostałym po gotowaniu. Po upieczeniu szynkę posyp pozostałymi orzechami .


Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej























Szynka w orzechach

