PRZEPISY.PL
Glazurowana szynka z goździkami - autor: przepisy.pl

Glazurowana szynka z goździkami

  • 90
  • 8
  • Łatwe
  • 0
469
osób dodało do Mniamlisty
469
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • włoszczyzna1 pęczek
  • liść laurowy3 szt
  • ziele angielskie3 szt
  • pieprz3 szt
  • sól1 łyżka
  • Krok 1

    Do dużego garnka włóż oczyszczone i pokrojone warzywa, liść, ziele oraz pieprz. Całość zalej zimną wodą, posól i zagotuj.
  • Krok 2

    W miseczce wymieszaj przyprawę Knorr z miodem oraz alkoholem.
  • Krok 3

    Mięso umyj i ostrożnie włóż do wywaru. Gotuj na małym ogniu około 3 godzin. W trakcie gotowania odwróć mięso na drugą stronę.
  • Krok 4

    Po tym czasie mięso wyjmij z wywaru i włóż do brytfanki. Jego wierzchnią część ponacinaj i polej równomiernie przygotowaną glazurą.
  • Krok 5

    W nacięcia na skórze mięsa powtykaj gęsto goździki. Przygotowaną szynkę wstaw do nagrzanego piekarnika i zapiekaj 30 minut w temperaturze 150 stopni. Podawaj jako danie główne lub po wystudzeniu jako wędlinę.

Więcej przepisów z tym produktem

Naturalna Przyprawa do kurczaka łagodna KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

176
osób dodało do Mniamlisty
90''
8
Średnie
65
osób dodało do Mniamlisty
90''
6
Łatwe
122
osoby dodały do Mniamlisty
90''
8
Średnie
77
osób dodało do Mniamlisty
90''
8
Łatwe