Szynka zapiekana z musztardą i miodem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szynka zapiekana z musztardą i miodem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

14

114 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

193 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

224 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 kilogramy

3 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

100 mililitrów

1 szczypta

6 sztuk

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przyprawę do karkówki Knorr wymieszaj z miodem, musztardą, cynamonem oraz imbirem. Dodaj brandy i wymieszaj.

Krok 2

Szynkę natrzyj przygotowaną marynatą, ponakłuwaj szpikulcem, a w szczeliny powtykaj goździki.

Krok 3

Mięso włóż do woreczka do pieczenia.

Krok 4

Woreczek zepnij spinką i wstaw do nagrzanego do 160 °C piekarnika. Zapiekaj przez około 1,5 godziny.

Krok 5

Przed końcem pieczenia woreczek rozetnij od góry i pozwól, aby szynka się zarumieniła. Następnie mięso wyjmij na półmisek i polej powstałym podczas pieczenia sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szynka zapiekana z musztardą i miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szynka zapiekana z musztardą i miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szynka zapiekana z musztardą i miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szynka zapiekana z musztardą i miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szynka zapiekana z musztardą i miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szynka zapiekana z musztardą i miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szynka zapiekana z musztardą i miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szynka zapiekana z musztardą i miodem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej