Szynka zapiekana z musztardą i miodem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szynka zapiekana z musztardą i miodem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

13

111 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

183 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

195 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 kilogramy

3 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

100 mililitrów

1 szczypta

6 sztuk

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przyprawę do karkówki Knorr wymieszaj z miodem, musztardą, cynamonem oraz imbirem. Dodaj brandy i wymieszaj.

Krok 2

Szynkę natrzyj przygotowaną marynatą, ponakłuwaj szpikulcem, a w szczeliny powtykaj goździki.

Krok 3

Mięso włóż do woreczka do pieczenia.

Krok 4

Woreczek zepnij spinką i wstaw do nagrzanego do 160 °C piekarnika. Zapiekaj przez około 1,5 godziny.

Krok 5

Przed końcem pieczenia woreczek rozetnij od góry i pozwól, aby szynka się zarumieniła. Następnie mięso wyjmij na półmisek i polej powstałym podczas pieczenia sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szynka zapiekana z musztardą i miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szynka zapiekana z musztardą i miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szynka zapiekana z musztardą i miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szynka zapiekana z musztardą i miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szynka zapiekana z musztardą i miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szynka zapiekana z musztardą i miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szynka zapiekana z musztardą i miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szynka zapiekana z musztardą i miodem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Królowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne. Nie zwlekajcie – weźcie go na kulinarny warsztat, gdy tylko te przysmaki pojawią się na straganach.

Czytaj więcej

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej