Szynka zapiekana z musztardą i miodem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szynka zapiekana z musztardą i miodem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

15

heart
114 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

194 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

227 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 kilogramy

3 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

100 mililitrów

1 szczypta

6 sztuk

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przyprawę do karkówki Knorr wymieszaj z miodem, musztardą, cynamonem oraz imbirem. Dodaj brandy i wymieszaj.

Krok 2

Szynkę natrzyj przygotowaną marynatą, ponakłuwaj szpikulcem, a w szczeliny powtykaj goździki.

Krok 3

Mięso włóż do woreczka do pieczenia.

Krok 4

Woreczek zepnij spinką i wstaw do nagrzanego do 160 °C piekarnika. Zapiekaj przez około 1,5 godziny.

Krok 5

Przed końcem pieczenia woreczek rozetnij od góry i pozwól, aby szynka się zarumieniła. Następnie mięso wyjmij na półmisek i polej powstałym podczas pieczenia sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szynka zapiekana z musztardą i miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szynka zapiekana z musztardą i miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szynka zapiekana z musztardą i miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szynka zapiekana z musztardą i miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szynka zapiekana z musztardą i miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szynka zapiekana z musztardą i miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szynka zapiekana z musztardą i miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szynka zapiekana z musztardą i miodem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej