Szynka zapiekana z musztardą i miodem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

105 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

176 osób wydrukowało

Pobierz pdf

178 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 kilogramy

3 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przyprawę do karkówki Knorr wymieszaj z miodem, musztardą, cynamonem oraz imbirem. Dodaj brandy i wymieszaj.

Krok 2

Szynkę natrzyj przygotowaną marynatą, ponakłuwaj szpikulcem, a w szczeliny powtykaj goździki.

Krok 3

Mięso włóż do woreczka do pieczenia.

Krok 4

Woreczek zepnij spinką i wstaw do nagrzanego do 160 °C piekarnika. Zapiekaj przez około 1,5 godziny.

Krok 5

Przed końcem pieczenia woreczek rozetnij od góry i pozwól, aby szynka się zarumieniła. Następnie mięso wyjmij na półmisek i polej powstałym podczas pieczenia sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szynka zapiekana z musztardą i miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szynka zapiekana z musztardą i miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szynka zapiekana z musztardą i miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szynka zapiekana z musztardą i miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szynka zapiekana z musztardą i miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szynka zapiekana z musztardą i miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szynka zapiekana z musztardą i miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej