Soczysta szynka pieczona przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szynka pieczona

Autor: Wokalista

ratingratingratingratingrating

5

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

46 osób wydrukowało

Pobierz pdf

58 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

2 łyżki

1 sztuka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso płuczemy pod bieżącą wodą i nakłuwamy na spodzie kilka dziurek szpikulcem. Do miseczki wsypujemy przyprawę do mięs oraz rozkruszamy Mini Kosteczkę Knorr – Czosnek. Mięso spryskujemy oliwą z oliwek a następnie nacieramy przyprawami wcześniej rozcierając je w dłoniach. Wkładamy mięso do rękawa do pieczenia lub żaroodpornego naczynia i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 45-50 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szynka pieczona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szynka pieczona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szynka pieczona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szynka pieczona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szynka pieczona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szynka pieczona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szynka pieczona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szynka pieczona - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Szynka pieczonaSzynka pieczona

Prosty sposób na domową pieczoną szynkę, której smak sprawi, że kanapki, przekąski i sałatki, do których ją wykorzystasz, nabiorą wyrazistości i charakteru. Mięso przygotowane w proponowany przez nas sposób będzie kruche, a jego delikatnie przypieczona skórka aromatyczna, lekko pikantna i czosnkowa. Do jej przygotowania potrzebna Ci będzie szynka wieprzowa, którą wystarczy umyć i odpowiednio natrzeć mieszanką przypraw. Do proponowanego przez nas zestawu możesz dołożyć swoje ulubione zioła. Szynka pieczona sprawdzi się w zestawieniu z sosem czosnkowym albo majonezem. Dobry chleb, trochę sałaty, plasterki pomidora i oliwek, do tego ulubiony ser i pyszne drugie śniadanie do pracy gotowe. Szynka stanie się też np. smaczną przekąską serwowaną na półmisku z innymi wędlinami i dipem chrzanowym lub koperkowym obok. Przygotuj ją i przekonaj się, jak dobrze smakuje szynka w Twoim wykonaniu. Zapoznaj się z przepisem!