Składniki
1 kilogram
2 łyżki
1 sztuka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso płuczemy pod bieżącą wodą i nakłuwamy na spodzie kilka dziurek szpikulcem. Do miseczki wsypujemy przyprawę do mięs oraz rozkruszamy Mini Kosteczkę Knorr – Czosnek. Mięso spryskujemy oliwą z oliwek a następnie nacieramy przyprawami wcześniej rozcierając je w dłoniach. Wkładamy mięso do rękawa do pieczenia lub żaroodpornego naczynia i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 45-50 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Szynka pieczona
Prosty sposób na domową pieczoną szynkę, której smak sprawi, że kanapki, przekąski i sałatki, do których ją wykorzystasz, nabiorą wyrazistości i charakteru. Mięso przygotowane w proponowany przez nas sposób będzie kruche, a jego delikatnie przypieczona skórka aromatyczna, lekko pikantna i czosnkowa. Do jej przygotowania potrzebna Ci będzie szynka wieprzowa, którą wystarczy umyć i odpowiednio natrzeć mieszanką przypraw. Do proponowanego przez nas zestawu możesz dołożyć swoje ulubione zioła. Szynka pieczona sprawdzi się w zestawieniu z sosem czosnkowym albo majonezem. Dobry chleb, trochę sałaty, plasterki pomidora i oliwek, do tego ulubiony ser i pyszne drugie śniadanie do pracy gotowe. Szynka stanie się też np. smaczną przekąską serwowaną na półmisku z innymi wędlinami i dipem chrzanowym lub koperkowym obok. Przygotuj ją i przekonaj się, jak dobrze smakuje szynka w Twoim wykonaniu. Zapoznaj się z przepisem!