Wołowina w marynacie klasycznej video przepis - Zobacz na przepisy.pl pixel

Wołowina w marynacie klasycznej - VIDEO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
51 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

50 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 mililitrów

1 sztuka

600 gramów

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W misce rozmieszaj kostkę rosołową Knorr z oliwą. Połącz je z rozgniecioną widelcem papają.

Wołowina w marynacie klasycznej - VIDEO - Krok 1

Krok 2

W tak przygotowanej marynacie zanurz mięso. Pozostaw je w chłodnym miejscu na około kilka godzin.

Wołowina w marynacie klasycznej - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Wołowinę grilluj około 20-25 minut.

Wołowina w marynacie klasycznej - VIDEO - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wołowina w marynacie klasycznej - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wołowina w marynacie klasycznej - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wołowina w marynacie klasycznej - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wołowina w marynacie klasycznej - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wołowina w marynacie klasycznej - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wołowina w marynacie klasycznej - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wołowina w marynacie klasycznej - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wołowina w marynacie klasycznej - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Wołowina w marynacie klasycznej - VIDEOWołowina w marynacie klasycznej - VIDEO

W misce rozmieszaj kostkę rosołową Knorr z oliwą. Połącz je z rozgniecioną widelcem papają.