Składniki
50 mililitrów
1 sztuka
600 gramów
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W misce rozmieszaj kostkę rosołową Knorr z oliwą. Połącz je z rozgniecioną widelcem papają.

Krok 2
W tak przygotowanej marynacie zanurz mięso. Pozostaw je w chłodnym miejscu na około kilka godzin.

Krok 3
Wołowinę grilluj około 20-25 minut.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej