Antrykot wołowy po amerykańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl

Antrykot wołowy po amerykańsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

12

340 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

193 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

337 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 łyżki

1 łyżka

1 łyżka

4 łyżki

4 sztuki

5 sztuk

1 szczypta

150 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Steki skrop oliwą z oliwek, natrzyj musztardą i sosem Worcester.

Antrykot wołowy po amerykańsku  - Krok 1

Krok 2

Następnie posyp przyprawą Knorr i odstaw na 15 minut, aby mięso lekko się zamarynowało.

Antrykot wołowy po amerykańsku  - Krok 2

Krok 3

Mięso smaż na średnio rozgrzanym grillu po 6-8 minut z każdej strony. Jeśli lubisz wołowinę mniej lub bardziej krwistą dostosuj czas smażenia do własnych upodobań.

Antrykot wołowy po amerykańsku  - Krok 3

Krok 4

Ziemniaki dokładnie umyj, następnie ugotuj w mundurkach tak, aby były półsurowe.

Antrykot wołowy po amerykańsku  - Krok 4

Krok 5

Następnie wystudź i pokrój w cząstki, księżyce.

Antrykot wołowy po amerykańsku  - Krok 5

Krok 6

Ziemniaki smaż na oleju, aż zrobią się chrupiące. Dopraw je solą, pieprzem cayenne i posiekanym rozmarynem. Mięso podawaj wraz z ziemniakami natychmiast po przygotowaniu.

Antrykot wołowy po amerykańsku  - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Antrykot wołowy po amerykańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Antrykot wołowy po amerykańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Antrykot wołowy po amerykańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Antrykot wołowy po amerykańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Antrykot wołowy po amerykańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Antrykot wołowy po amerykańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Antrykot wołowy po amerykańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Placki owsiane
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Antrykot wołowy po amerykańsku Antrykot wołowy po amerykańsku

Czasem przychodzi ochota na zjedzenie prawdziwie mięsnego posiłku. Zwłaszcza mężczyźni często marzą o treściwym obiedzie, w którym główną rolę zagra smażony stek z wołowiny. Jaka potrawa jest w stanie sprostać tym oczekiwaniom? Dorodny antrykot przyrządzony po amerykańsku. Przygotowanie takiego dania, nawet w polskich warunkach, jest bardzo proste. Wystarczy wybrać odpowiedni kawałek antrykotu i potraktować go należycie przyprawami. Do marynaty najlepiej pasować będą pikantna musztarda Dijon i korzenny sos Worcester. Aby jeszcze bardziej podkręcić smak, użyj Naturalnej Przyprawy do mięs Knorr. Mięso najlepiej usmażyć na grillu. Jeśli jednak nie posiadasz grilla, użyj patelni grillowej. Dzięki grillowaniu w wysokiej temperaturze antrykot zatrzyma swoje aromaty i nie będzie suchy. Możesz również zadecydować o stopniu wysmażenia mięsa, zgodnie ze swoimi preferencjami. Nieodzownym dodatkiem do antrykotu po amerykańsku są ziemniaki lub frytki. Zaskocz swoich najbliższych i przygotuj jako dodatek aromatyczne smażone ziemniaki z rozmarynem.