Antrykot wołowy po amerykańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Antrykot wołowy po amerykańsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

12

346 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

197 osób wydrukowało

Pobierz pdf

346 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 łyżki

1 łyżka

1 łyżka

4 łyżki

4 sztuki

5 sztuk

1 szczypta

150 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Steki skrop oliwą z oliwek, natrzyj musztardą i sosem Worcester.

Antrykot wołowy po amerykańsku  - Krok 1

Krok 2

Następnie posyp przyprawą Knorr i odstaw na 15 minut, aby mięso lekko się zamarynowało.

Antrykot wołowy po amerykańsku  - Krok 2

Krok 3

Mięso smaż na średnio rozgrzanym grillu po 6-8 minut z każdej strony. Jeśli lubisz wołowinę mniej lub bardziej krwistą dostosuj czas smażenia do własnych upodobań.

Antrykot wołowy po amerykańsku  - Krok 3

Krok 4

Ziemniaki dokładnie umyj, następnie ugotuj w mundurkach tak, aby były półsurowe.

Antrykot wołowy po amerykańsku  - Krok 4

Krok 5

Następnie wystudź i pokrój w cząstki, księżyce.

Antrykot wołowy po amerykańsku  - Krok 5

Krok 6

Ziemniaki smaż na oleju, aż zrobią się chrupiące. Dopraw je solą, pieprzem cayenne i posiekanym rozmarynem. Mięso podawaj wraz z ziemniakami natychmiast po przygotowaniu.

Antrykot wołowy po amerykańsku  - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Antrykot wołowy po amerykańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Antrykot wołowy po amerykańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Antrykot wołowy po amerykańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Antrykot wołowy po amerykańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Antrykot wołowy po amerykańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Antrykot wołowy po amerykańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Antrykot wołowy po amerykańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Antrykot wołowy po amerykańsku  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Placki owsiane
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Antrykot wołowy po amerykańsku Antrykot wołowy po amerykańsku

Czasem przychodzi ochota na zjedzenie prawdziwie mięsnego posiłku. Zwłaszcza mężczyźni często marzą o treściwym obiedzie, w którym główną rolę zagra smażony stek z wołowiny. Jaka potrawa jest w stanie sprostać tym oczekiwaniom? Dorodny antrykot przyrządzony po amerykańsku. Przygotowanie takiego dania, nawet w polskich warunkach, jest bardzo proste. Wystarczy wybrać odpowiedni kawałek antrykotu i potraktować go należycie przyprawami. Do marynaty najlepiej pasować będą pikantna musztarda Dijon i korzenny sos Worcester. Aby jeszcze bardziej podkręcić smak, użyj Naturalnej Przyprawy do mięs Knorr. Mięso najlepiej usmażyć na grillu. Jeśli jednak nie posiadasz grilla, użyj patelni grillowej. Dzięki grillowaniu w wysokiej temperaturze antrykot zatrzyma swoje aromaty i nie będzie suchy. Możesz również zadecydować o stopniu wysmażenia mięsa, zgodnie ze swoimi preferencjami. Nieodzownym dodatkiem do antrykotu po amerykańsku są ziemniaki lub frytki. Zaskocz swoich najbliższych i przygotuj jako dodatek aromatyczne smażone ziemniaki z rozmarynem.