Wieprzowina z białą kapustą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wieprzowina z białą kapustą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

null

0.5 sztuki

500 mililitrów

2 sztuki

3 łyżeczki

1 kilogram

200 gramów

1.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Natnij w romby skórę łopatki. Popierz, posól i włóż do brytfanny.

Krok 2

Następnie dodaj nóżki i przez 30 minut piecz w piekarniku w temperaturze 180 stopni.

Krok 3

Po tym czasie dolej 2 szklanki wody i piwo.

Krok 4

Piecz kolejne 30 minut polewając wywarem spod mięsa.

Krok 5

Cebulę pokrój w kostkę, czosnek zmiażdż.

Krok 6

Pokrój kapustę w romby i dodaj do mięsa razem z cebulą oraz czosnkiem i piecz kolejne 30 minut, przy czym na ostatnie 20 minut zwiększ temperaturę do 200 stopni.

Krok 7

Do kapusty wmieszaj delikatnie cr?me fraîche doprawiając pieprzem, papryką i solą. Gotowe mięso podawaj z kapustą i wywarem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wieprzowina z białą kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wieprzowina z białą kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wieprzowina z białą kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wieprzowina z białą kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wieprzowina z białą kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wieprzowina z białą kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wieprzowina z białą kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wieprzowina z białą kapustą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Sałatka Królewska
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej