
Składniki
2 sztuki
null
null
0.5 sztuki
500 mililitrów
2 sztuki
3 łyżeczki
1 kilogram
200 gramów
1.5 kilograma
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Natnij w romby skórę łopatki. Popierz, posól i włóż do brytfanny.
Krok 2
Następnie dodaj nóżki i przez 30 minut piecz w piekarniku w temperaturze 180 stopni.
Krok 3
Po tym czasie dolej 2 szklanki wody i piwo.
Krok 4
Piecz kolejne 30 minut polewając wywarem spod mięsa.
Krok 5
Cebulę pokrój w kostkę, czosnek zmiażdż.
Krok 6
Pokrój kapustę w romby i dodaj do mięsa razem z cebulą oraz czosnkiem i piecz kolejne 30 minut, przy czym na ostatnie 20 minut zwiększ temperaturę do 200 stopni.
Krok 7
Do kapusty wmieszaj delikatnie cr?me fraîche doprawiając pieprzem, papryką i solą. Gotowe mięso podawaj z kapustą i wywarem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej