Wieprzowina z białą kapustą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wieprzowina z białą kapustą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

null

0.5 sztuki

500 mililitrów

2 sztuki

3 łyżeczki

1 kilogram

200 gramów

1.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Natnij w romby skórę łopatki. Popierz, posól i włóż do brytfanny.

Krok 2

Następnie dodaj nóżki i przez 30 minut piecz w piekarniku w temperaturze 180 stopni.

Krok 3

Po tym czasie dolej 2 szklanki wody i piwo.

Krok 4

Piecz kolejne 30 minut polewając wywarem spod mięsa.

Krok 5

Cebulę pokrój w kostkę, czosnek zmiażdż.

Krok 6

Pokrój kapustę w romby i dodaj do mięsa razem z cebulą oraz czosnkiem i piecz kolejne 30 minut, przy czym na ostatnie 20 minut zwiększ temperaturę do 200 stopni.

Krok 7

Do kapusty wmieszaj delikatnie cr?me fraîche doprawiając pieprzem, papryką i solą. Gotowe mięso podawaj z kapustą i wywarem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wieprzowina z białą kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wieprzowina z białą kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wieprzowina z białą kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wieprzowina z białą kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wieprzowina z białą kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wieprzowina z białą kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wieprzowina z białą kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wieprzowina z białą kapustą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej