Wieprzowina z białą kapustą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wieprzowina z białą kapustą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

null

0.5 sztuki

500 mililitrów

2 sztuki

3 łyżeczki

1 kilogram

200 gramów

1.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Natnij w romby skórę łopatki. Popierz, posól i włóż do brytfanny.

Krok 2

Następnie dodaj nóżki i przez 30 minut piecz w piekarniku w temperaturze 180 stopni.

Krok 3

Po tym czasie dolej 2 szklanki wody i piwo.

Krok 4

Piecz kolejne 30 minut polewając wywarem spod mięsa.

Krok 5

Cebulę pokrój w kostkę, czosnek zmiażdż.

Krok 6

Pokrój kapustę w romby i dodaj do mięsa razem z cebulą oraz czosnkiem i piecz kolejne 30 minut, przy czym na ostatnie 20 minut zwiększ temperaturę do 200 stopni.

Krok 7

Do kapusty wmieszaj delikatnie cr?me fraîche doprawiając pieprzem, papryką i solą. Gotowe mięso podawaj z kapustą i wywarem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wieprzowina z białą kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wieprzowina z białą kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wieprzowina z białą kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wieprzowina z białą kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wieprzowina z białą kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wieprzowina z białą kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wieprzowina z białą kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wieprzowina z białą kapustą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sos beszamelowy
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej