
Składniki
2 sztuki
null
null
0.5 sztuki
500 mililitrów
2 sztuki
3 łyżeczki
1 kilogram
200 gramów
1.5 kilograma
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Natnij w romby skórę łopatki. Popierz, posól i włóż do brytfanny.
Krok 2
Następnie dodaj nóżki i przez 30 minut piecz w piekarniku w temperaturze 180 stopni.
Krok 3
Po tym czasie dolej 2 szklanki wody i piwo.
Krok 4
Piecz kolejne 30 minut polewając wywarem spod mięsa.
Krok 5
Cebulę pokrój w kostkę, czosnek zmiażdż.
Krok 6
Pokrój kapustę w romby i dodaj do mięsa razem z cebulą oraz czosnkiem i piecz kolejne 30 minut, przy czym na ostatnie 20 minut zwiększ temperaturę do 200 stopni.
Krok 7
Do kapusty wmieszaj delikatnie cr?me fraîche doprawiając pieprzem, papryką i solą. Gotowe mięso podawaj z kapustą i wywarem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej