
Składniki
100 gramów
200 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
2 sztuki
1 pęczek
80 mililitrów
1 sztuka
1 sztuka
6 sztuk
6 sztuk
200 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kuskus zalej wrzącą wodą z kostką rosołową, odstaw pod przykryciem na 10 minut, aby kasza zrobiła się miękka. Papryki umyj, z każdej z papryk odetnij kapelusz i usuń gniazda nasienne ze środka.

Krok 2
Na patelni podsmaż posiekany czosnek, chilli i cebulę, dodaj mięso mielone. Smaż aż będzie zupełnie suche. Do usmażonego już mięsa dodaj gotowy kuskus, całość dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku jeśli potrzeba.

Krok 3
Przygotowanym farszem nadziej papryki do połowy objętości, uciśnij łyżką.

Krok 4
Na wierzch wlej kilka łyżek Fixu Knorr pomieszanego ze śmietana oraz wbij całe jajo. Papryki przykryj kapeluszami i ułóż w żaroodpornym naczyniu, wstaw do nagrzanego do 190 °C piekarnika na około 30 minut. Przed podaniem posyp posiekaną natką pietruszki lub kolendrą.


Dobra rada:
Papryki idealnie smakują z sosem pomidorowym.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Makaron Kremowe 4 sery z mozzarellą Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Papryka faszerowana kuskusem
Chcesz przygotować obiad z użyciem papryki? W takim razie nafaszeruj ją pysznym nadzieniem z kaszy oraz mielonego mięsa. Takie danie będzie się wspaniale prezentować na talerzu. Kasza kuskus jest niezwykle prosta i szybka w przygotowaniu – wystarczy zalać ją wrzątkiem, przykryć i odstawić, by stała się miękka. Pozostałe składniki farszu, czyli: drobno posiekaną cebulę, czosnek oraz papryczkę chili podsmaż wraz z mieloną wieprzowiną na rozgrzanej patelni. Na koniec dodaj kuskus i powstałą w ten sposób masą nadziewaj papryki, pozbawione wcześniej gniazd nasiennych oraz części wierzchniej. Aby wzbogacić danie, polej nadzienie błyskawicznym serowym sosem połączonym z kwaśną śmietaną. Na wierzch każdej z papryk wbij surowe jajko. Przed wstawieniem warzyw do piekarnika, przykryj je odciętymi wcześniej "kapeluszami". Danie będzie gotowe, gdy skórka papryk zacznie się marszczyć, a ich brzegi będą lekko zrumienione. Podawaj z dodatkiem sosu pomidorowego, udekorowane natką pietruszki. Miłego przygotowywania znakomitych dań!



































