
Składniki
100 gramów
200 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
2 sztuki
1 pęczek
80 mililitrów
1 sztuka
1 sztuka
6 sztuk
6 sztuk
200 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kuskus zalej wrzącą wodą z kostką rosołową, odstaw pod przykryciem na 10 minut, aby kasza zrobiła się miękka. Papryki umyj, z każdej z papryk odetnij kapelusz i usuń gniazda nasienne ze środka.

Krok 2
Na patelni podsmaż posiekany czosnek, chilli i cebulę, dodaj mięso mielone. Smaż aż będzie zupełnie suche. Do usmażonego już mięsa dodaj gotowy kuskus, całość dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku jeśli potrzeba.

Krok 3
Przygotowanym farszem nadziej papryki do połowy objętości, uciśnij łyżką.

Krok 4
Na wierzch wlej kilka łyżek Fixu Knorr pomieszanego ze śmietana oraz wbij całe jajo. Papryki przykryj kapeluszami i ułóż w żaroodpornym naczyniu, wstaw do nagrzanego do 190 °C piekarnika na około 30 minut. Przed podaniem posyp posiekaną natką pietruszki lub kolendrą.


Dobra rada:
Papryki idealnie smakują z sosem pomidorowym.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Makaron Kremowe 4 sery z mozzarellą Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Papryka faszerowana kuskusem
Chcesz przygotować obiad z użyciem papryki? W takim razie nafaszeruj ją pysznym nadzieniem z kaszy oraz mielonego mięsa. Takie danie będzie się wspaniale prezentować na talerzu. Kasza kuskus jest niezwykle prosta i szybka w przygotowaniu – wystarczy zalać ją wrzątkiem, przykryć i odstawić, by stała się miękka. Pozostałe składniki farszu, czyli: drobno posiekaną cebulę, czosnek oraz papryczkę chili podsmaż wraz z mieloną wieprzowiną na rozgrzanej patelni. Na koniec dodaj kuskus i powstałą w ten sposób masą nadziewaj papryki, pozbawione wcześniej gniazd nasiennych oraz części wierzchniej. Aby wzbogacić danie, polej nadzienie błyskawicznym serowym sosem połączonym z kwaśną śmietaną. Na wierzch każdej z papryk wbij surowe jajko. Przed wstawieniem warzyw do piekarnika, przykryj je odciętymi wcześniej "kapeluszami". Danie będzie gotowe, gdy skórka papryk zacznie się marszczyć, a ich brzegi będą lekko zrumienione. Podawaj z dodatkiem sosu pomidorowego, udekorowane natką pietruszki. Miłego przygotowywania znakomitych dań!