
Składniki
500 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
3 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso połącz z jajkiem, kaszą i pokrojoną w drobną kostkę cebulą.
Krok 2
W dużym garnku zagotuj wodę i dodaj marchew startą na dużych oczkach.
Krok 3
Formuj z farszu pulpety i wrzucaj do garnka partiami.
Krok 4
Gdy ostatnie pulpety będą ugotowane, przełóż je do drugiego garnka.
Krok 5
Koncentrat pomidorowy połącz z zawartością opakowania Fix Knorr i dwiema szklankami wywaru z gotowania.
Krok 6
Wlej sos do pulpetów i duś je przez 10 minut.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Pulpety gotowane
Pomidorowy sos napoli to jeden z najprostszych i najbardziej klasycznych włoskich dodatków do dań obiadowych. Doskonale podkreśli smak wieprzowo-wołowych pulpetów gotowanych. Pierwszym krokiem do przyrządzenia tej potrawy jest połączenie mielonego mięsa z drobno posiekaną cebulą oraz jajkiem. Co dalej? Tego dowiesz się z naszego przepisu na pulpety gotowane. Już teraz jednak możesz założyć, że będzie naprawdę pysznie!
Dla kogo?
Jeśli lubisz dania inspirowane kuchnią włoską, pulpety z mięsa mielonego gotowane w aromatycznym sosie szybko powędrują na szczyt listy twoich ulubionych specjałów. Po wymieszaniu mięsa z jajkiem i cebulą, obraną marchew zetrzyj na tarce o grubych oczkach, wrzuć do dużego garnka z wodą i całość doprowadź do wrzenia. W marchewkowym bulionie ugotuj pulpety, po czym przełóż je do rondelka.
Na jaką okazję?
Zwróć uwagę na gotowane pulpety, kiedy nie masz zbyt wiele czasu na przyrządzenie posiłku. Wymieszaj błyskawiczny produkt do spaghetti napoli z koncentratem pomidorowym oraz dwiema szklankami wywaru z gotowania. Powstałym sosem zalej pulpety i duś przez kilka minut, aż zgęstnieje. Cała praca nad potrawą zajmie ci zaledwie dwa kwadranse!
Czy wiesz, że?
Aby pulpety gotowane miały bardziej zwartą konsystencję, dodaj do nich także kaszę mannę. Z przygotowanej w ten sposób masy formuj nieduże kulki.
Dla urozmaicenia:
Pulpety gotowane podawaj na ciepło z purée ziemniaczanym, ryżem czy makaronem. Do dekoracji gotowanych klopsików użyj kilku listków świeżej bazylii lub pietruszki. Szybkie i smaczne gotowanie jest możliwe z naszym przepisem na pulpety w sosie napoli.