Pulpety gotowane przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pulpety gotowane

w sosie Napoli

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

54

615 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

670 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1154 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

3 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso połącz z jajkiem, kaszą i pokrojoną w drobną kostkę cebulą.

Pulpety gotowane - Krok 1

Krok 2

W dużym garnku zagotuj wodę i dodaj marchew startą na dużych oczkach.

Pulpety gotowane - Krok 2

Krok 3

Formuj z farszu pulpety i wrzucaj do garnka partiami.

Pulpety gotowane - Krok 3

Krok 4

Gdy ostatnie pulpety będą ugotowane, przełóż je do drugiego garnka.

Pulpety gotowane - Krok 4

Krok 5

Koncentrat pomidorowy połącz z zawartością opakowania Fix Knorr i dwiema szklankami wywaru z gotowania.

Pulpety gotowane - Krok 5

Krok 6

Wlej sos do pulpetów i duś je przez 10 minut.

Pulpety gotowane - Krok 6
3

Opinie o przepisie

  • Andrzej Rutkowski

    Andrzej Rutkowski , 16.10.2019

    Bardzo smaczne.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Gmurzynska

    Barbara Gmurzynska , 02.03.2018

    Idealnie smaczne i proste. Coooool

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Agnieszka Tercjak

    Agnieszka Tercjak , 02.12.2015

    Smakowite... i dość łatwe.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pulpety gotowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pulpety gotowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pulpety gotowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pulpety gotowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pulpety gotowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pulpety gotowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pulpety gotowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pulpety gotowane - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pulpety gotowanePulpety gotowane

Pomidorowy sos napoli to jedno z najprostszych i najbardziej klasycznych włoskich dodatków do dań obiadowych. Doskonale podkreśli smak gotowanych wieprzowo-wołowych pulpecików. Pierwszym krokiem do przyrządzenia tej potrawy jest połączenie mielonego mięsa z drobno posiekaną cebulą oraz jajkiem. Aby pulpety miały bardziej zwartą konsystencję, dodaj do nich także kaszę mannę. Z przygotowanej w ten sposób masy formuj nieduże kulki. Obraną marchew zetrzyj na tarce o grubych oczkach, wrzuć do dużego garnka z wodą i całość doprowadź do wrzenia. W marchewkowym bulionie ugotuj pulpety, po czym przełóż je do rondelka. Wymieszaj błyskawiczny produkt do spaghetti napoli z koncentratem pomidorowym oraz dwiema szklankami wywaru z gotowania. Powstałym sosem zalej pulpety i duś przez kilka minut, aż zgęstnieje. Podawaj na ciepło z purée ziemniaczanym, ryżem czy makaronem. Do dekoracji użyj kilku listków świeżej bazylii lub pietruszki. Szybkie i smaczne gotowanie jest możliwe z naszym przepisem na pulpety w sosie napoli.