
Składniki
400 gramów
1 opakowanie
200 gramów
50 gramów
200 gramów
1 sztuka
1 pęczek
200 mililitrów
100 mililitrów
4 łyżki
0.25 łyżeczki
200 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wymieszany w 200 ml ziemnej wody Fix Knorr połącz z mięsem mielonym i drobno posiekaną kapustą. Całość dopraw do smaku odrobiną kuminu.

Krok 2
Z mięsa uformuj małe kulki. Obtocz je w mące, a następnie obsmaż na gorącym oleju. Całość zalej szklanką wody i gotuj około 10 minut, aby woda w połowie odparowała.

Krok 3
Do sosu dodaj Ketchup Hellmann's Pikantny.

Krok 4
W międzyczasie ugotuj dwie torebki ryżu.

Krok 5
Jogurt wymieszaj ze startą skórką z cytryny, wyciśniętym sokiem i posiekaną miętą.

Krok 6
Gotowe pulpety podawaj na ryżu polane sosem. Ryż w tej potrawie możesz przygotować, gotując go w bulionie drobiowym Knorr. Będzie bardziej aromatyczny. Mięso przygotowane według tej receptury możesz połączyć z ryżem i spróbować zawinąć je we wcześniej sparzone liście winogron, tworząc małe ruloniki. Całość gotuj około 30 minut. W ten sposób otrzymasz grecką przekąskę zwaną dolma.

- Odpowiedz
 - Odpowiedz
 - Odpowiedz
 - Odpowiedz
 - Odpowiedz
 - Odpowiedz
 - Odpowiedz
 - Odpowiedz
 - Odpowiedz
 - Odpowiedz
 - Odpowiedz
 - Odpowiedz
 - Odpowiedz
 - Odpowiedz
 - Odpowiedz
 - Odpowiedz
 - Odpowiedz
 - Odpowiedz
 - Odpowiedz
 - Odpowiedz
 - Odpowiedz
 - Odpowiedz
 - Odpowiedz
 - Odpowiedz
 - Odpowiedz
 - Odpowiedz
 - Odpowiedz
 - Odpowiedz
 - Odpowiedz
 - Odpowiedz
 
Przepisy w Waszym wykonaniu
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej

































Pulpety z miętą i cytryną po grecku 

