Klopsy z mozzarellą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

11

126 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

117 osób wydrukowało

Pobierz pdf

241 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.7 kilograma

2 sztuki

20 sztuk

1 sztuka

1 litr

2 łyżki

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bułkę zalej wodą i odstaw na kilka minut. Gdy zmięknie, odciśnij wodę i porwij bułkę na drobne kawałki.

Klopsy z mozzarellą - Krok 1

Krok 2

Do miski włóż mięso, dodaj bułkę, roztrzepane jajko, posiekaną bazylię i parmezan. Całość dokładnie wymieszaj.

Klopsy z mozzarellą - Krok 2

Krok 3

Uformuj klopsy z mozzarellą w środku, obsmaż je na rozgrzanej oliwie.

Klopsy z mozzarellą - Krok 3

Krok 4

Wymieszaj z wodą Fix Spaghetti Bolognese extra ziołowe Knorr, doprowadź do wrzenia, dodaj klopsy, gotuj 20 min.

Klopsy z mozzarellą - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Klopsy z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Klopsy z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Klopsy z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Klopsy z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Klopsy z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Klopsy z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Klopsy z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Fix Spaghetti Bolognese extra ziołowe Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Fix Spaghetti Bolognese extra ziołowe Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Klopsy z mozzarelląKlopsy z mozzarellą

Połączenie kuchni polskiej z włoską? Czemu nie. W końcu klopsy popularne są w wielu miejscach na świecie. Delikatna mozzarella będzie dobrze komponować się z mięsem wieprzowym. Należy jednak wybrać tę jak najmniejszą, gdyż będziesz nadziewać nią klopsy. Dzięki temu, po przekrojeniu mięsa, uwolni się ciągnący, smakowity ser. Zaostrz charakter klopsów przez dodanie do nich parmezanu oraz aromatycznych przypraw. Klopsy formuj zwilżonymi dłońmi. Wbrew pozorom, sztuka ta nie jest zbyt trudna. Mięso gotuje się od razu w sosie pomidorowym, w którym będzie podawane. Dzięki temu aromaty mogą jeszcze lepiej się połączyć. Klopsy podawaj z pozostałą mozzarellą, startą lub pokrojoną na drobne kawałki oraz z ziemniaczanym purée lub z dodatkiem pieczonych ziemniaków. Surówka z marchewki lub selera będzie również bardzo wskazanym urozmaiceniem.