Klopsy z mozzarellą przepis – Zobacz na przepisy.pl

Klopsy z mozzarellą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

12

127 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

118 osób wydrukowało

Pobierz pdf

242 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.7 kilograma

2 sztuki

2 opakowania

20 sztuk

1 sztuka

1 litr

2 łyżki

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bułkę zalej wodą i odstaw na kilka minut. Gdy zmięknie, odciśnij wodę i porwij bułkę na drobne kawałki.

Klopsy z mozzarellą - Krok 1

Krok 2

Do miski włóż mięso, dodaj bułkę, roztrzepane jajko, posiekaną bazylię i parmezan. Całość dokładnie wymieszaj.

Klopsy z mozzarellą - Krok 2

Krok 3

Uformuj klopsy z mozzarellą w środku, obsmaż je na rozgrzanej oliwie.

Klopsy z mozzarellą - Krok 3

Krok 4

Wymieszaj z wodą Fix Spaghetti Bolognese extra ziołowe Knorr, doprowadź do wrzenia, dodaj klopsy, gotuj 20 min.

Klopsy z mozzarellą - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Klopsy z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Klopsy z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Klopsy z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Klopsy z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Klopsy z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Klopsy z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Klopsy z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Zapiekane nachos z serem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Klopsy z mozzarelląKlopsy z mozzarellą

Połączenie kuchni polskiej z włoską? Czemu nie. W końcu klopsy popularne są w wielu miejscach na świecie. Delikatna mozzarella będzie dobrze komponować się z mięsem wieprzowym. Należy jednak wybrać tę jak najmniejszą, gdyż będziesz nadziewać nią klopsy. Dzięki temu, po przekrojeniu mięsa, uwolni się ciągnący, smakowity ser. Zaostrz charakter klopsów przez dodanie do nich parmezanu oraz aromatycznych przypraw. Klopsy formuj zwilżonymi dłońmi. Wbrew pozorom, sztuka ta nie jest zbyt trudna. Mięso gotuje się od razu w sosie pomidorowym, w którym będzie podawane. Dzięki temu aromaty mogą jeszcze lepiej się połączyć. Klopsy podawaj z pozostałą mozzarellą, startą lub pokrojoną na drobne kawałki oraz z ziemniaczanym purée lub z dodatkiem pieczonych ziemniaków. Surówka z marchewki lub selera będzie również bardzo wskazanym urozmaiceniem.