
Składniki
20 dekagramów
50 dekagramów
2 sztuki
1 sztuka
2 listków
4 ziarna
3 ziarna
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Grzyby wymocz przez noc w wodzie. Następnie ugotuj (by były miękkie) i pokrój w paski.
Krok 2
Kapustę poszatkuj i gotuj w wywarze z grzybów, razem z przyprawami, przez 30 minut. Wyjmij przyprawy, ostudź i odciśnij wodę.
Krok 3
Posiekaj cebulę i usmaż ją na oleju. Dodaj grzyby i pieprz, następnie wymieszaj z kapustą.
Krok 4
Rozmroź ciasto w lodówce. Ułóż na nim zimny farsz i zwiń jak roladę, zlepiając brzegi.
Krok 5
Posmaruj wierzch ciasta rozmąconym jajkiem. Piecz w temperaturze 200°C około 30 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

trudne
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej