Moja sałatka rozmaitości przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Moja sałatka rozmaitości

Autor: straga.pl Straga

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2.5 łyżki

1 łyżka

75 gramów

12 sztuk

1 sztuka

3 łyżki

2 łyżeczki

1 łyżeczka

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kostkę rosołową z kury wymieszać z 2 łyżkami oliwy, dodać 1 łyżkę posiekanej natki pietruszki, natrzeć pierś kurczaka pokrojoną na 3 plastry i usmażyć je na patelni grillowej z obu stron.

Krok 2

Marchewkę pokroić w plastry i wyciąć w nich małe trójkąty tworząc małe kwiatki, wszystko ugotować we wrzątku z 1 łyżeczką soli 5 minut. Na półmisek wyłożyć połowę opakowania mixu sałat z roszponką.

Krok 3

W między czasie grillowaną pierś kurczaka pokroić w paski i układamy na półmisku. Na patelni grillowej rozgrzać 1/2 łyżeczki oliwy ułożyć pieczarki i grillować, gdy je odwrócimy wrzucić na patelnię 2 łyżeczki sezamu i trzymać tak długo aż delikatnie zbrązowieje.

Krok 4

Wyłożyć na półmisek pieczarki, ułożyć wzdłuż rantu półmiska marchewkowe kwiatki. Całość posypać 3 łyżkami kukurydzy, małymi kawałkami marchewki, które pozostały z wycinania marchewkowych kwiatków, oraz ziarnem sezamu Doprawić sałatkę solą i pieprzem.

straga.pl Straga

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Moja sałatka rozmaitości  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Moja sałatka rozmaitości  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Moja sałatka rozmaitości  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Moja sałatka rozmaitości  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Moja sałatka rozmaitości  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Moja sałatka rozmaitości  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Moja sałatka rozmaitości  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Moja sałatka rozmaitości  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej