
Składniki
2 sztuki
2.5 łyżki
1 łyżka
75 gramów
12 sztuk
1 sztuka
3 łyżki
2 łyżeczki
1 łyżeczka
1 szczypta
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kostkę rosołową z kury wymieszać z 2 łyżkami oliwy, dodać 1 łyżkę posiekanej natki pietruszki, natrzeć pierś kurczaka pokrojoną na 3 plastry i usmażyć je na patelni grillowej z obu stron.
Krok 2
Marchewkę pokroić w plastry i wyciąć w nich małe trójkąty tworząc małe kwiatki, wszystko ugotować we wrzątku z 1 łyżeczką soli 5 minut. Na półmisek wyłożyć połowę opakowania mixu sałat z roszponką.
Krok 3
W między czasie grillowaną pierś kurczaka pokroić w paski i układamy na półmisku. Na patelni grillowej rozgrzać 1/2 łyżeczki oliwy ułożyć pieczarki i grillować, gdy je odwrócimy wrzucić na patelnię 2 łyżeczki sezamu i trzymać tak długo aż delikatnie zbrązowieje.
Krok 4
Wyłożyć na półmisek pieczarki, ułożyć wzdłuż rantu półmiska marchewkowe kwiatki. Całość posypać 3 łyżkami kukurydzy, małymi kawałkami marchewki, które pozostały z wycinania marchewkowych kwiatków, oraz ziarnem sezamu Doprawić sałatkę solą i pieprzem.

Dobra rada:
Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej