
Składniki
300 gramów
2 łyżki
5 plastrów
100 gramów
150 gramów
0.5 sztuki
3 łyżeczki
3 łyżki
0.5 szklanki
1 łyżeczka
2 łyżki
0.5 łyżeczki
4 sztuki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Składniki na sos (jogurt, majonez, sok z cytryny, curry, tabasco i cukier) bardzo dobrze wymieszaj i odstaw do lodówki.

Krok 2
Indyka pokrój na paski, posyp przyprawą Knorr.

Krok 3
Do indyka dodaj pieczarki i skrop je sokiem z cytryny. Chwilę podsmaż.

Krok 4
Do miski wrzuć indyka, pieczarki, ananasa, kiełki sojowe i polej sosem. Wszystko dobrze wymieszaj i odstaw do lodówki.

Krok 5
Sałatkę połóż na liściu sałaty masłowej, posyp orzeszkami oraz czereśniami.

Krok 6
Następnie podsmaż mięso na patelni. W tym czasie ananasa pokrój w kostkę, a pieczarki w plasterki.


Dobra rada:
Przygotowując sałatkę możesz użyć mix sałat Fit&Easy. Dzięki temu, nie musisz kupować kilku rodzajów sałat, a tylko jedną, gotową i już umytą mieszankę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Chińska sałatka z indyka
Jeśli lubisz orientalny smak dań, koniecznie wypróbuj przepis na sałatkę chińską z indyka. Jej sekret tkwi w sosie, który wykonasz na bazie kilku składników: jogurtu naturalnego, majonezu, soku z cytryny, a także curry oraz tabasco. Przygotowanie przekąski zacznij od podsmażenia pokrojonego indyka oraz pieczarek (pamiętaj, by przed wyłożeniem składników na patelnię, skropić je sokiem z cytryny). Następnie w dużej misce połącz wszystkie produkty: podsmażone mięso, pieczarki, ananasa oraz kiełki sojowe, a całość polej przyrządzonym uprzednio sosem. Gotowe danie podawaj na liściu sałaty, udekorowane prażonymi orzechami ziemnymi oraz czereśniami lub wiśniami. Jeśli masz ochotę, zmodyfikuj nieco przepis na sałatkę, np. zastępując indyka piersią z kurczaka, bądź wykorzystując do jej przygotowania również inne składniki. Doskonale sprawdzą się m.in. makaron ryżowy oraz kapusta pekińska. Sprawdź, czego potrzebujesz i przygotuj pyszną sałatkę chińską z indyka według naszego przepisu. Do dzieła!