Sałatka z awokado

- Krok 1Awokado wydrąż łyżką, pokrój w kostkę i skrop sokiem z cytryny. Dodaj pokrojonego w kostkę ogórka.
- Krok 2Jajko drobno pokrój i dodaj do pozostałych składników. Całość posyp startym serem i posiekanym szczypiorkiem.
- Krok 3Sos sałatkowy Knorr przygotuj według przepisu umieszczonego na opakowaniu.
- Krok 4Wszystkie składniki sałatki połącz ze sobą, polej gotowym sosem i wymieszaj. Przełóż do salaterki, udekoruj i podawaj.

Proponowana w tym przepisie sałatka jest niezwykle delikatna i orzeźwiająca. Połączenie awokado, świeżego ogórka, gotowanego jajka, szczypiorku i sosu czosnkowo-ziołowego będzie dobrą propozycją na kolację, ale sprawdzi się też jako dodatek do dań obiadowych. Sałatkę z awokado przygotujesz dość szybko. Możesz do niej podać swoje ulubione pieczywo. Dobrze będzie się z nią komponować zarówno chrupiąca bagietka, wiejski chleb, jak i pełnoziarniste bułki. Jeśli chcesz podać potrawę w bardziej efektowny sposób, możesz w roli naczynia wykorzystać wydrążone awokado. Tak nałożoną sałatkę udekoruj pozostałym szczypiorkiem i plasterkami ogórka. Równie dobrze będzie prezentować się w salaterce lub podzielona na porcje i wyłożona na dużych, płaskich talerzach. Możesz posypać ją orzechami włoskimi lub pinii. Pierwsze z nich warto wcześniej zmiażdżyć w moździerzu. Sałatka w takiej wersji będzie dobrą propozycją na szybki lunch. Zainteresowała Cię ta smaczna mieszanka owoców, warzyw i przypraw? Koniecznie zapoznaj się z naszym przepisem!