
Składniki
1 sztuka
1 opakowanie
1 sztuka
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżeczka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Awokado wydrąż łyżką, pokrój w kostkę i skrop sokiem z cytryny. Dodaj pokrojonego w kostkę ogórka.
Krok 2
Jajko drobno pokrój i dodaj do pozostałych składników. Całość posyp startym serem i posiekanym szczypiorkiem.
Krok 3
Sos sałatkowy Knorr przygotuj według przepisu umieszczonego na opakowaniu.
Krok 4
Wszystkie składniki sałatki połącz ze sobą, polej gotowym sosem i wymieszaj. Przełóż do salaterki, udekoruj i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka z awokado
Proponowana w tym przepisie sałatka jest niezwykle delikatna i orzeźwiająca. Połączenie awokado, świeżego ogórka, gotowanego jajka, szczypiorku i sosu czosnkowo-ziołowego będzie dobrą propozycją na kolację, ale sprawdzi się też jako dodatek do dań obiadowych. Sałatkę z awokado przygotujesz dość szybko. Możesz do niej podać swoje ulubione pieczywo. Dobrze będzie się z nią komponować zarówno chrupiąca bagietka, wiejski chleb, jak i pełnoziarniste bułki. Jeśli chcesz podać potrawę w bardziej efektowny sposób, możesz w roli naczynia wykorzystać wydrążone awokado. Tak nałożoną sałatkę udekoruj pozostałym szczypiorkiem i plasterkami ogórka. Równie dobrze będzie prezentować się w salaterce lub podzielona na porcje i wyłożona na dużych, płaskich talerzach. Możesz posypać ją orzechami włoskimi lub pinii. Pierwsze z nich warto wcześniej zmiażdżyć w moździerzu. Sałatka w takiej wersji będzie dobrą propozycją na szybki lunch. Zainteresowała Cię ta smaczna mieszanka owoców, warzyw i przypraw? Koniecznie zapoznaj się z naszym przepisem!