
Składniki
1 sztuka
1 opakowanie
1 sztuka
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżeczka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Awokado wydrąż łyżką, pokrój w kostkę i skrop sokiem z cytryny. Dodaj pokrojonego w kostkę ogórka.
Krok 2
Jajko drobno pokrój i dodaj do pozostałych składników. Całość posyp startym serem i posiekanym szczypiorkiem.
Krok 3
Sos sałatkowy Knorr przygotuj według przepisu umieszczonego na opakowaniu.
Krok 4
Wszystkie składniki sałatki połącz ze sobą, polej gotowym sosem i wymieszaj. Przełóż do salaterki, udekoruj i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
 Sałatka z awokado
Sałatka z awokado
Proponowana w tym przepisie sałatka jest niezwykle delikatna i orzeźwiająca. Połączenie awokado, świeżego ogórka, gotowanego jajka, szczypiorku i sosu czosnkowo-ziołowego będzie dobrą propozycją na kolację, ale sprawdzi się też jako dodatek do dań obiadowych. Sałatkę z awokado przygotujesz dość szybko. Możesz do niej podać swoje ulubione pieczywo. Dobrze będzie się z nią komponować zarówno chrupiąca bagietka, wiejski chleb, jak i pełnoziarniste bułki. Jeśli chcesz podać potrawę w bardziej efektowny sposób, możesz w roli naczynia wykorzystać wydrążone awokado. Tak nałożoną sałatkę udekoruj pozostałym szczypiorkiem i plasterkami ogórka. Równie dobrze będzie prezentować się w salaterce lub podzielona na porcje i wyłożona na dużych, płaskich talerzach. Możesz posypać ją orzechami włoskimi lub pinii. Pierwsze z nich warto wcześniej zmiażdżyć w moździerzu. Sałatka w takiej wersji będzie dobrą propozycją na szybki lunch. Zainteresowała Cię ta smaczna mieszanka owoców, warzyw i przypraw? Koniecznie zapoznaj się z naszym przepisem!



































