Ciabatta z rukolą i serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciabatta z rukolą i serem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 plastry

1 pęczek

2 łyżki

2 sztuki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brzoskwinie umyj i rozetnij na połówki, usuń pestki potnij w plasterki.

Krok 2

Ciabatta rozkrój, ułóż plasterki brzoskwiń, polej odrobiną miodu, ułóż plasterki sera i umytą rukolę.

Krok 3

Złóż połówki i grilluj przez kilka minut z obu stron, tak aby środek smacznej bułki się zagrzał.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciabatta z rukolą i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciabatta z rukolą i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciabatta z rukolą i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciabatta z rukolą i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciabatta z rukolą i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciabatta z rukolą i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciabatta z rukolą i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciabatta z rukolą i serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej