Ciabatta z rukolą i serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciabatta z rukolą i serem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 plastry

1 pęczek

2 łyżki

2 sztuki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brzoskwinie umyj i rozetnij na połówki, usuń pestki potnij w plasterki.

Krok 2

Ciabatta rozkrój, ułóż plasterki brzoskwiń, polej odrobiną miodu, ułóż plasterki sera i umytą rukolę.

Krok 3

Złóż połówki i grilluj przez kilka minut z obu stron, tak aby środek smacznej bułki się zagrzał.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciabatta z rukolą i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciabatta z rukolą i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciabatta z rukolą i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciabatta z rukolą i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciabatta z rukolą i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciabatta z rukolą i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciabatta z rukolą i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciabatta z rukolą i serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej