
Składniki
4 plastry
1 pęczek
2 łyżki
2 sztuki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Brzoskwinie umyj i rozetnij na połówki, usuń pestki potnij w plasterki.
Krok 2
Ciabatta rozkrój, ułóż plasterki brzoskwiń, polej odrobiną miodu, ułóż plasterki sera i umytą rukolę.
Krok 3
Złóż połówki i grilluj przez kilka minut z obu stron, tak aby środek smacznej bułki się zagrzał.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej