Ciabatta z rukolą i serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciabatta z rukolą i serem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 plastry

1 pęczek

2 łyżki

2 sztuki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brzoskwinie umyj i rozetnij na połówki, usuń pestki potnij w plasterki.

Krok 2

Ciabatta rozkrój, ułóż plasterki brzoskwiń, polej odrobiną miodu, ułóż plasterki sera i umytą rukolę.

Krok 3

Złóż połówki i grilluj przez kilka minut z obu stron, tak aby środek smacznej bułki się zagrzał.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciabatta z rukolą i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciabatta z rukolą i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciabatta z rukolą i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciabatta z rukolą i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciabatta z rukolą i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciabatta z rukolą i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciabatta z rukolą i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciabatta z rukolą i serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej