Składniki
null
null
null
500
null
250
10 sztuk
3 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ser zetrzyj na grubych oczkach tarki, zaś szynkę pokrój w kostkę.
Krok 2
Jedną tortillę podsmaż na rozgrzanym tłuszczu, nałóż na nią kawałki szynki i odrobię żółtego sera, przykryj wierzch drugą tortillą i podsmaż do momentu, aż ser się roztopi.
Krok 3
Powtarzaj z pozostałymi składnikami, aż do ich całkowitego wykorzystania.
Krok 4
Apetyczne tortille podawaj na ciepło razem z ułożoną na wierzchu pomidorową salsą i śmietaną wymieszaną z ziołami.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Jeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.
Czytaj więcejNuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.
Czytaj więcej