Apetyczna tortilla z szynką i żółtym serem
średnie
10 osób zapisało

Składniki
null
null
null
500
null
250
10 sztuk
3 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ser zetrzyj na grubych oczkach tarki, zaś szynkę pokrój w kostkę.
Krok 2
Jedną tortillę podsmaż na rozgrzanym tłuszczu, nałóż na nią kawałki szynki i odrobię żółtego sera, przykryj wierzch drugą tortillą i podsmaż do momentu, aż ser się roztopi.
Krok 3
Powtarzaj z pozostałymi składnikami, aż do ich całkowitego wykorzystania.
Krok 4
Apetyczne tortille podawaj na ciepło razem z ułożoną na wierzchu pomidorową salsą i śmietaną wymieszaną z ziołami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej