Apetyczna tortilla z szynką i żółtym serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Apetyczna tortilla z szynką i żółtym serem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

null

500

null

250

10 sztuk

3 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ser zetrzyj na grubych oczkach tarki, zaś szynkę pokrój w kostkę.

Krok 2

Jedną tortillę podsmaż na rozgrzanym tłuszczu, nałóż na nią kawałki szynki i odrobię żółtego sera, przykryj wierzch drugą tortillą i podsmaż do momentu, aż ser się roztopi.

Krok 3

Powtarzaj z pozostałymi składnikami, aż do ich całkowitego wykorzystania.

Krok 4

Apetyczne tortille podawaj na ciepło razem z ułożoną na wierzchu pomidorową salsą i śmietaną wymieszaną z ziołami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Apetyczna tortilla z szynką i żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Apetyczna tortilla z szynką i żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Apetyczna tortilla z szynką i żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Apetyczna tortilla z szynką i żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Apetyczna tortilla z szynką i żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Apetyczna tortilla z szynką i żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Apetyczna tortilla z szynką i żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Apetyczna tortilla z szynką i żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zrazy wołowe z pieczarkami
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej