Apetyczna tortilla z szynką i żółtym serem
średnie
11 osób zapisało

Składniki
null
null
null
500
null
250
10 sztuk
3 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ser zetrzyj na grubych oczkach tarki, zaś szynkę pokrój w kostkę.
Krok 2
Jedną tortillę podsmaż na rozgrzanym tłuszczu, nałóż na nią kawałki szynki i odrobię żółtego sera, przykryj wierzch drugą tortillą i podsmaż do momentu, aż ser się roztopi.
Krok 3
Powtarzaj z pozostałymi składnikami, aż do ich całkowitego wykorzystania.
Krok 4
Apetyczne tortille podawaj na ciepło razem z ułożoną na wierzchu pomidorową salsą i śmietaną wymieszaną z ziołami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej