Apetyczna tortilla z szynką i żółtym serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Apetyczna tortilla z szynką i żółtym serem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

null

500

null

250

10 sztuk

3 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ser zetrzyj na grubych oczkach tarki, zaś szynkę pokrój w kostkę.

Krok 2

Jedną tortillę podsmaż na rozgrzanym tłuszczu, nałóż na nią kawałki szynki i odrobię żółtego sera, przykryj wierzch drugą tortillą i podsmaż do momentu, aż ser się roztopi.

Krok 3

Powtarzaj z pozostałymi składnikami, aż do ich całkowitego wykorzystania.

Krok 4

Apetyczne tortille podawaj na ciepło razem z ułożoną na wierzchu pomidorową salsą i śmietaną wymieszaną z ziołami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Apetyczna tortilla z szynką i żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Apetyczna tortilla z szynką i żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Apetyczna tortilla z szynką i żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Apetyczna tortilla z szynką i żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Apetyczna tortilla z szynką i żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Apetyczna tortilla z szynką i żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Apetyczna tortilla z szynką i żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Apetyczna tortilla z szynką i żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej