Apetyczna tortilla z szynką i żółtym serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Apetyczna tortilla z szynką i żółtym serem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

null

500

null

250

10 sztuk

3 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ser zetrzyj na grubych oczkach tarki, zaś szynkę pokrój w kostkę.

Krok 2

Jedną tortillę podsmaż na rozgrzanym tłuszczu, nałóż na nią kawałki szynki i odrobię żółtego sera, przykryj wierzch drugą tortillą i podsmaż do momentu, aż ser się roztopi.

Krok 3

Powtarzaj z pozostałymi składnikami, aż do ich całkowitego wykorzystania.

Krok 4

Apetyczne tortille podawaj na ciepło razem z ułożoną na wierzchu pomidorową salsą i śmietaną wymieszaną z ziołami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Apetyczna tortilla z szynką i żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Apetyczna tortilla z szynką i żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Apetyczna tortilla z szynką i żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Apetyczna tortilla z szynką i żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Apetyczna tortilla z szynką i żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Apetyczna tortilla z szynką i żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Apetyczna tortilla z szynką i żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Apetyczna tortilla z szynką i żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Kanapka warzywna
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej