
Składniki
4 łyżki
3 sztuki
4 sztuki
2 sztuki
1 pęczek
3 łyżki
80 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Paprykę i cebulę pokrój w paski i podsmaż na patelni.

Krok 2
Ułóż warzywa na placku, dodaj posiekaną kolendrę i ser. Farsz polej majonez.

Krok 3
Farsz przykryj drugim plackiem. Gotowe dwie złożone tortille z farszem usmaż na suchej patelni aż będą rumiane i chrupiące z każdej strony. Pokrój quesadillę w trójkąty i podawaj z sosem Hellmann's Samba.


Dobra rada:
Aby jeszcze bardziej zaostrzyć smak potrawy, dodaj do farszu jedną posiekaną papryczkę jalapeño.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Quesadilla z papryką i chilli
Pikantna quesadilla to niebanalna propozycja na wytrawną przekąskę inspirowaną kuchnią meksykańską. Jej nietypowy smak wiąże się z intensywnym farszem. Wykorzystaj do jego przygotowania różnego rodzaju papryki – zieloną, czerwoną i żółtą. Podsmaż je na patelni z dodatkiem ostrej cebuli (białej lub czerwonej). Ewentualnie papryki sparz gorącą wodą, aż staną się miękkie lub grilluj oprószone ziołami. Podstawową wersję farszu dowolnie urozmaicaj. Z całością dobrze skomponują się pieczarki i pomidory, a także mięso drobiowe. Do quesadilli niezbędne są placki tortilli – kup gotowe lub przyrządź je samodzielnie z mąki pszennej. Danie podawaj na ciepło, z majonezem, wyrazistym sosem pomidorowym lub dipem jogurtowo-czosnkowym. Jego ostrość podkreśl papryczką chili lub pepperoni, a aromat posiekaną kolendrą i natką pietruszki. Zyska spójniejszą konsystencję, gdy ciepły farsz posypiesz startym żółtym serem, np. goudą lub cheddarem. Zainspiruj się i przygotuj smaczną quesadillę z papryką i chili.