Quesadilla z papryką i chilli

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

33

1372 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

556 osób wydrukowało

Pobierz pdf

978 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

3 sztuki

4 sztuki

2 sztuki

1 pęczek

3 łyżki

80 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paprykę i cebulę pokrój w paski i podsmaż na patelni.

Quesadilla z papryką i chilli   - Krok 1

Krok 2

Ułóż warzywa na placku, dodaj posiekaną kolendrę i ser. Farsz polej majonez.

Quesadilla z papryką i chilli   - Krok 2

Krok 3

Farsz przykryj drugim plackiem. Gotowe dwie złożone tortille z farszem usmaż na suchej patelni aż będą rumiane i chrupiące z każdej strony. Pokrój quesadillę w trójkąty i podawaj z sosem Hellmann's Samba.

Quesadilla z papryką i chilli   - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby jeszcze bardziej zaostrzyć smak potrawy, dodaj do farszu jedną posiekaną papryczkę jalapeño.

2

Opinie o przepisie

  • Tosiek Ryszczuk

    Tosiek Ryszczuk, 16.03.2018

    Proste i smaczne!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dominika  Kowalska

    Dominika Kowalska, 31.08.2016

    Do przepisu dodałam jeszcze piersi z kurczaka i czerwona fasolę

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Quesadilla z papryką i chilli   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Quesadilla z papryką i chilli   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Quesadilla z papryką i chilli   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Quesadilla z papryką i chilli   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Quesadilla z papryką i chilli   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Quesadilla z papryką i chilli   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Quesadilla z papryką i chilli   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Mięsne zawijaski
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Quesadilla z papryką i chilli  Quesadilla z papryką i chilli

Pikantna quesadilla to niebanalna propozycja na wytrawną przekąskę inspirowaną kuchnią meksykańską. Jej nietypowy smak wiąże się z intensywnym farszem. Wykorzystaj do jego przygotowania różnego rodzaju papryki – zieloną, czerwoną i żółtą. Podsmaż je na patelni z dodatkiem ostrej cebuli (białej lub czerwonej). Ewentualnie papryki sparz gorącą wodą, aż staną się miękkie lub grilluj oprószone ziołami. Podstawową wersję farszu dowolnie urozmaicaj. Z całością dobrze skomponują się pieczarki i pomidory, a także mięso drobiowe. Do quesadilli niezbędne są placki tortilli – kup gotowe lub przyrządź je samodzielnie z mąki pszennej. Danie podawaj na ciepło, z majonezem, wyrazistym sosem pomidorowym lub dipem jogurtowo-czosnkowym. Jego ostrość podkreśl papryczką chili lub pepperoni, a aromat posiekaną kolendrą i natką pietruszki. Zyska spójniejszą konsystencję, gdy ciepły farsz posypiesz startym żółtym serem, np. goudą lub cheddarem. Zainspiruj się i przygotuj smaczną quesadillę z papryką i chili.