Quesadilla z papryką i chilli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Quesadilla z papryką i chilli

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

35

1590 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

608 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1340 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

3 sztuki

4 sztuki

2 sztuki

1 pęczek

3 łyżki

80 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paprykę i cebulę pokrój w paski i podsmaż na patelni.

Quesadilla z papryką i chilli   - Krok 1

Krok 2

Ułóż warzywa na placku, dodaj posiekaną kolendrę i ser. Farsz polej majonez.

Quesadilla z papryką i chilli   - Krok 2

Krok 3

Farsz przykryj drugim plackiem. Gotowe dwie złożone tortille z farszem usmaż na suchej patelni aż będą rumiane i chrupiące z każdej strony. Pokrój quesadillę w trójkąty i podawaj z sosem Hellmann's Samba.

Quesadilla z papryką i chilli   - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby jeszcze bardziej zaostrzyć smak potrawy, dodaj do farszu jedną posiekaną papryczkę jalapeño.

3

Opinie o przepisie

  • Mniam

    Mniam , 27.06.2021

    Ja robie z domowych podplomykow z serem żółtym, szynką, cebulką i sosem czosnkowym. Mniam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Tosiek Ryszczuk

    Tosiek Ryszczuk , 16.03.2018

    Proste i smaczne!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dominika  Kowalska

    Dominika Kowalska , 31.08.2016

    Do przepisu dodałam jeszcze piersi z kurczaka i czerwona fasolę

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Quesadilla z papryką i chilli   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Quesadilla z papryką i chilli   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Quesadilla z papryką i chilli   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Quesadilla z papryką i chilli   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Quesadilla z papryką i chilli   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Quesadilla z papryką i chilli   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Quesadilla z papryką i chilli   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Quesadilla z papryką i chilli   - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Quesadilla z papryką i chilli  Quesadilla z papryką i chilli

Pikantna quesadilla to niebanalna propozycja na wytrawną przekąskę inspirowaną kuchnią meksykańską. Jej nietypowy smak wiąże się z intensywnym farszem. Wykorzystaj do jego przygotowania różnego rodzaju papryki – zieloną, czerwoną i żółtą. Podsmaż je na patelni z dodatkiem ostrej cebuli (białej lub czerwonej). Ewentualnie papryki sparz gorącą wodą, aż staną się miękkie lub grilluj oprószone ziołami. Podstawową wersję farszu dowolnie urozmaicaj. Z całością dobrze skomponują się pieczarki i pomidory, a także mięso drobiowe. Do quesadilli niezbędne są placki tortilli – kup gotowe lub przyrządź je samodzielnie z mąki pszennej. Danie podawaj na ciepło, z majonezem, wyrazistym sosem pomidorowym lub dipem jogurtowo-czosnkowym. Jego ostrość podkreśl papryczką chili lub pepperoni, a aromat posiekaną kolendrą i natką pietruszki. Zyska spójniejszą konsystencję, gdy ciepły farsz posypiesz startym żółtym serem, np. goudą lub cheddarem. Zainspiruj się i przygotuj smaczną quesadillę z papryką i chili.