Składniki
2 sztuki
2 sztuki
1 opakowanie
1.5 litra
1 sztuka
0.5 szklanki
2 łyżki
0.5 pęczka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szalotkę oraz czosnek posiekaj i podsmaż w garnku na margarynie.
Krok 2
Zupę kurkową Knorr wymieszaj z 500 ml wody i wlej do garnka z przesmażoną szalotką.
Krok 3
Dolej śmietankę i gotuj wszystko około 5 minut.
Krok 4
W tym czasie zagotuj litr wody. Dodaj szczyptę soli i ocet. Woda powinna się powoli gotować, a nie wrzeć.
Krok 5
Teraz ugotuj jajko w koszulce. Rozbij je nad garnkiem z wodą i gotuj około 3-4 minut.
Krok 6
Za pomocą łyżki cedzakowej przełóż jajko na dno szerokiego i głębokiego talerza. Na wierzch wylej ostrożnie zupę. Całość udekoruj posiekanym szczypiorkiem i natychmiast podawaj. Najlepiej smakuje wraz z pieczywem.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Kremowa zupa z kurek ze szczypiorkiem Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Krem z kurek po francusku
Krem z kurek po francusku to smaczne, eleganckie i wykwintne danie, które idealnie nadaje się na uroczystą kolację lub niedzielny obiad. Do jej przygotowania potrzebujesz zaledwie kilku składników, m.in. cebuli, torebki z kremową zupą z kurek, czosnku oraz śmietany. Cebulę oraz posiekany drobno ząbek czosnku podsmaż na rozgrzanym tłuszczu (dla podkreślenia smaku warto doprawić je świeżo zmielonym pieprzem, rozmarynem oraz kurkumą). Następnie dodaj wymieszaną z wodą zawartość opakowania kremowej zupy i gotuj całość przez co najmniej kilka minut. Przyrządzoną w ten sposób zupę przelej do głębokiego talerza i podawaj udekorowaną natką pietruszki, koperkiem lub listkami bazylii. Pamiętaj, że doskonałymi dodatkami do kremu z kurek będą ugotowane na twardo jajko, aromatyczne grzanki (na przykład czosnkowe) oraz świeże pieczywo. Pobierz listę potrzebnych składników i przygotuj delikatny krem z kurek po francusku. Nie zapomnij podzielić się z nami swoją opinią na temat proponowanego dania. Smacznego!