Dwa światy fasol przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dwa światy fasol

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

24

heart
932 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

126 osób wydrukowało

Pobierz pdf

249 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.75 litra

1 opakowanie

100 mililitrów

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

2 szczypty

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj zupę z kurek Knorr zgodnie z przepisem na opakowaniu, na 0,75 litra wody.

Dwa światy fasol - Krok 1

Krok 2

W czasie gotowania dodaj koncentrat pomidorowy i cząber.

Dwa światy fasol - Krok 2

Krok 3

Fasolę z puszki przepłucz wodą i przełóż do rondelka. Czerwoną i białą fasolę oddzielnie. Dolej do każdej około 100 mililitrów gotującej się zupy oraz chilli.

Dwa światy fasol - Krok 3

Krok 4

Fasolę mocno podgrzej, następnie każdą oddzielnie zmiksuj.

Dwa światy fasol - Krok 4

Krok 5

Dopraw gotowe danie sokiem z ¾ cytryny.

Dwa światy fasol - Krok 5

Krok 6

Wymieszaj zupę z jasnej fasolki ze śmietaną i resztą soku z cytryny. Ponownie zagotuj. Połącz dwie części zupy dekoracyjnie na talerzu lub w wazie.

Dwa światy fasol - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dwa światy fasol - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dwa światy fasol - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dwa światy fasol - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dwa światy fasol - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dwa światy fasol - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dwa światy fasol - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dwa światy fasol - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dwa światy fasol - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Dwa światy fasolDwa światy fasol

Przygotuj zupę z kurek Knorr zgodnie z przepisem na opakowaniu, na 0,75 litra wody.