Dwa światy fasol

- Krok 1Przygotuj zupę z kurek Knorr zgodnie z przepisem na opakowaniu, na 0,75 litra wody.
- Krok 2W czasie gotowania dodaj koncentrat pomidorowy i cząber.
- Krok 3Fasolę z puszki przepłucz wodą i przełóż do rondelka. Czerwoną i białą fasolę oddzielnie. Dolej do każdej około 100 mililitrów gotującej się zupy oraz chilli.
- Krok 4Fasolę mocno podgrzej, następnie każdą oddzielnie zmiksuj.
- Krok 5Dopraw gotowe danie sokiem z ¾ cytryny.
- Krok 6Wymieszaj zupę z jasnej fasolki ze śmietaną i resztą soku z cytryny. Ponownie zagotuj. Połącz dwie części zupy dekoracyjnie na talerzu lub w wazie.
Przygotowanie

Chili z Indii
Przyprawowa poezja, która powoli uwalnia się na kubkach smakowych. Chili jest bardzo pikantną przyprawą, która szybko przyjęła się w piekielnie doprawianej kuchni indyjskiej i weszła w skład popularnej mieszanki curry. Chili z Indii to przyprawowy rollercoaster, który przenosi na wyżyny ostrości.