Dwa światy fasol przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dwa światy fasol

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

24

heart
932 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

126 osób wydrukowało

Pobierz pdf

249 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.75 litra

1 opakowanie

100 mililitrów

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

2 szczypty

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj zupę z kurek Knorr zgodnie z przepisem na opakowaniu, na 0,75 litra wody.

Dwa światy fasol - Krok 1

Krok 2

W czasie gotowania dodaj koncentrat pomidorowy i cząber.

Dwa światy fasol - Krok 2

Krok 3

Fasolę z puszki przepłucz wodą i przełóż do rondelka. Czerwoną i białą fasolę oddzielnie. Dolej do każdej około 100 mililitrów gotującej się zupy oraz chilli.

Dwa światy fasol - Krok 3

Krok 4

Fasolę mocno podgrzej, następnie każdą oddzielnie zmiksuj.

Dwa światy fasol - Krok 4

Krok 5

Dopraw gotowe danie sokiem z ¾ cytryny.

Dwa światy fasol - Krok 5

Krok 6

Wymieszaj zupę z jasnej fasolki ze śmietaną i resztą soku z cytryny. Ponownie zagotuj. Połącz dwie części zupy dekoracyjnie na talerzu lub w wazie.

Dwa światy fasol - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dwa światy fasol - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dwa światy fasol - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dwa światy fasol - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dwa światy fasol - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dwa światy fasol - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dwa światy fasol - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dwa światy fasol - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dwa światy fasol - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Dwa światy fasolDwa światy fasol

Przygotuj zupę z kurek Knorr zgodnie z przepisem na opakowaniu, na 0,75 litra wody.