Składniki
1 sztuka
1 opakowanie
1 łyżka
1 sztuka
1 sztuka
100 mililitrów
2 szczypty
1 sztuka
0.75 litra
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj zupę z kurek Knorr zgodnie z przepisem na opakowaniu, na 0,75 litra wody.
Krok 2
W czasie gotowania dodaj koncentrat pomidorowy i cząber.
Krok 3
Fasolę z puszki przepłucz wodą i przełóż do rondelka. Czerwoną i białą fasolę oddzielnie. Dolej do każdej około 100 mililitrów gotującej się zupy oraz chilli.
Krok 4
Fasolę mocno podgrzej, następnie każdą oddzielnie zmiksuj.
Krok 5
Dopraw gotowe danie sokiem z ¾ cytryny.
Krok 6
Wymieszaj zupę z jasnej fasolki ze śmietaną i resztą soku z cytryny. Ponownie zagotuj. Połącz dwie części zupy dekoracyjnie na talerzu lub w wazie.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Kremowa zupa z kurek ze szczypiorkiem Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNa zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej