Dwa światy fasol przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dwa światy fasol

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

24

921 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

123 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

247 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.75 litra

1 opakowanie

100 mililitrów

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

2 szczypty

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj zupę z kurek Knorr zgodnie z przepisem na opakowaniu, na 0,75 litra wody.

Dwa światy fasol - Krok 1

Krok 2

W czasie gotowania dodaj koncentrat pomidorowy i cząber.

Dwa światy fasol - Krok 2

Krok 3

Fasolę z puszki przepłucz wodą i przełóż do rondelka. Czerwoną i białą fasolę oddzielnie. Dolej do każdej około 100 mililitrów gotującej się zupy oraz chilli.

Dwa światy fasol - Krok 3

Krok 4

Fasolę mocno podgrzej, następnie każdą oddzielnie zmiksuj.

Dwa światy fasol - Krok 4

Krok 5

Dopraw gotowe danie sokiem z ¾ cytryny.

Dwa światy fasol - Krok 5

Krok 6

Wymieszaj zupę z jasnej fasolki ze śmietaną i resztą soku z cytryny. Ponownie zagotuj. Połącz dwie części zupy dekoracyjnie na talerzu lub w wazie.

Dwa światy fasol - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dwa światy fasol - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dwa światy fasol - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dwa światy fasol - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dwa światy fasol - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dwa światy fasol - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dwa światy fasol - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dwa światy fasol - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dwa światy fasol - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Proste sajgonki
czas przygotowania
44 min.
stopień trudności

średnie

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Dwa światy fasolDwa światy fasol

Przygotuj zupę z kurek Knorr zgodnie z przepisem na opakowaniu, na 0,75 litra wody.