Dwa światy fasol przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dwa światy fasol

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

24

heart
932 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

126 osób wydrukowało

Pobierz pdf

250 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.75 litra

1 opakowanie

100 mililitrów

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

2 szczypty

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj zupę z kurek Knorr zgodnie z przepisem na opakowaniu, na 0,75 litra wody.

Dwa światy fasol - Krok 1

Krok 2

W czasie gotowania dodaj koncentrat pomidorowy i cząber.

Dwa światy fasol - Krok 2

Krok 3

Fasolę z puszki przepłucz wodą i przełóż do rondelka. Czerwoną i białą fasolę oddzielnie. Dolej do każdej około 100 mililitrów gotującej się zupy oraz chilli.

Dwa światy fasol - Krok 3

Krok 4

Fasolę mocno podgrzej, następnie każdą oddzielnie zmiksuj.

Dwa światy fasol - Krok 4

Krok 5

Dopraw gotowe danie sokiem z ¾ cytryny.

Dwa światy fasol - Krok 5

Krok 6

Wymieszaj zupę z jasnej fasolki ze śmietaną i resztą soku z cytryny. Ponownie zagotuj. Połącz dwie części zupy dekoracyjnie na talerzu lub w wazie.

Dwa światy fasol - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dwa światy fasol - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dwa światy fasol - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dwa światy fasol - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dwa światy fasol - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dwa światy fasol - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dwa światy fasol - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dwa światy fasol - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dwa światy fasol - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Dwa światy fasolDwa światy fasol

Przygotuj zupę z kurek Knorr zgodnie z przepisem na opakowaniu, na 0,75 litra wody.