Dwa światy fasol przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dwa światy fasol

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

24

878 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

113 osób wydrukowało

Pobierz pdf

215 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

100 mililitrów

2 szczypty

1 sztuka

0.75 litra

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj zupę z kurek Knorr zgodnie z przepisem na opakowaniu, na 0,75 litra wody.

Dwa światy fasol - Krok 1

Krok 2

W czasie gotowania dodaj koncentrat pomidorowy i cząber.

Dwa światy fasol - Krok 2

Krok 3

Fasolę z puszki przepłucz wodą i przełóż do rondelka. Czerwoną i białą fasolę oddzielnie. Dolej do każdej około 100 mililitrów gotującej się zupy oraz chilli.

Dwa światy fasol - Krok 3

Krok 4

Fasolę mocno podgrzej, następnie każdą oddzielnie zmiksuj.

Dwa światy fasol - Krok 4

Krok 5

Dopraw gotowe danie sokiem z ¾ cytryny.

Dwa światy fasol - Krok 5

Krok 6

Wymieszaj zupę z jasnej fasolki ze śmietaną i resztą soku z cytryny. Ponownie zagotuj. Połącz dwie części zupy dekoracyjnie na talerzu lub w wazie.

Dwa światy fasol - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dwa światy fasol - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dwa światy fasol - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dwa światy fasol - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dwa światy fasol - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dwa światy fasol - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dwa światy fasol - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dwa światy fasol - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dwa światy fasol - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej