
Składniki
0.75 litra
1 opakowanie
100 mililitrów
1 sztuka
1 łyżka
1 sztuka
2 szczypty
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj zupę z kurek Knorr zgodnie z przepisem na opakowaniu, na 0,75 litra wody.

Krok 2
W czasie gotowania dodaj koncentrat pomidorowy i cząber.

Krok 3
Fasolę z puszki przepłucz wodą i przełóż do rondelka. Czerwoną i białą fasolę oddzielnie. Dolej do każdej około 100 mililitrów gotującej się zupy oraz chilli.

Krok 4
Fasolę mocno podgrzej, następnie każdą oddzielnie zmiksuj.

Krok 5
Dopraw gotowe danie sokiem z ¾ cytryny.

Krok 6
Wymieszaj zupę z jasnej fasolki ze śmietaną i resztą soku z cytryny. Ponownie zagotuj. Połącz dwie części zupy dekoracyjnie na talerzu lub w wazie.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kremowa zupa z kurek ze szczypiorkiem Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej