
Składniki
1.2 litra
1 sztuka
25 dekagramów
10 dekagramów
10 dekagramów
1 szklanka
1 szklanka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotuj wodę i dodaj kostkę Bulionu na włoszczyźnie Knorr.

Krok 2
Połącz żurawinę z chrzanem i masłem, chwilę poduś.

Krok 3
Zalej żurawinę wrzącym wywarem. Gotuj około 25 minut na małym ogniu pod przykryciem.

Krok 4
Przetrzyj po zagotowaniu.

Krok 5
Mąkę wymieszaj z śmietaną. Dodaj do zupy. Chwilę pogotuj.

Krok 6
Wlej wino, zagotuj i dopraw. Polewkę żurawinową podawaj z grzankami zaraz po przygotowaniu.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej
































Polewka żurawinowa

