Polewka żurawinowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Polewka żurawinowa

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

heart
143 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

37 osób wydrukowało

Pobierz pdf

116 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.2 litra

1 sztuka

25 dekagramów

10 dekagramów

10 dekagramów

1 szklanka

1 szklanka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj wodę i dodaj kostkę Bulionu na włoszczyźnie Knorr.

Polewka żurawinowa - Krok 1

Krok 2

Połącz żurawinę z chrzanem i masłem, chwilę poduś.

Polewka żurawinowa - Krok 2

Krok 3

Zalej żurawinę wrzącym wywarem. Gotuj około 25 minut na małym ogniu pod przykryciem.

Polewka żurawinowa - Krok 3

Krok 4

Przetrzyj po zagotowaniu.

Polewka żurawinowa - Krok 4

Krok 5

Mąkę wymieszaj z śmietaną. Dodaj do zupy. Chwilę pogotuj.

Polewka żurawinowa - Krok 5

Krok 6

Wlej wino, zagotuj i dopraw. Polewkę żurawinową podawaj z grzankami zaraz po przygotowaniu.

Polewka żurawinowa - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Polewka żurawinowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Polewka żurawinowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Polewka żurawinowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Polewka żurawinowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Polewka żurawinowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Polewka żurawinowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Polewka żurawinowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Polewka żurawinowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Ziemniaki paryskie
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Polewka żurawinowaPolewka żurawinowa

Zagotuj wodę i dodaj kostkę Bulionu na włoszczyźnie Knorr.