Polewka żurawinowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Polewka żurawinowa

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

142 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

35 osób wydrukowało

Pobierz pdf

112 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.2 litra

1 sztuka

25 dekagramów

10 dekagramów

10 dekagramów

1 szklanka

1 szklanka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj wodę i dodaj kostkę Bulionu na włoszczyźnie Knorr.

Polewka żurawinowa - Krok 1

Krok 2

Połącz żurawinę z chrzanem i masłem, chwilę poduś.

Polewka żurawinowa - Krok 2

Krok 3

Zalej żurawinę wrzącym wywarem. Gotuj około 25 minut na małym ogniu pod przykryciem.

Polewka żurawinowa - Krok 3

Krok 4

Przetrzyj po zagotowaniu.

Polewka żurawinowa - Krok 4

Krok 5

Mąkę wymieszaj z śmietaną. Dodaj do zupy. Chwilę pogotuj.

Polewka żurawinowa - Krok 5

Krok 6

Wlej wino, zagotuj i dopraw. Polewkę żurawinową podawaj z grzankami zaraz po przygotowaniu.

Polewka żurawinowa - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Polewka żurawinowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Polewka żurawinowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Polewka żurawinowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Polewka żurawinowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Polewka żurawinowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Polewka żurawinowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Polewka żurawinowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Polewka żurawinowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Polewka żurawinowaPolewka żurawinowa

Zagotuj wodę i dodaj kostkę Bulionu na włoszczyźnie Knorr.