
Składniki
null
6 sztuk
null
null
2 sztuki
50 gramów
2 sztuki
2 sztuki
100 gramów
3 plastry
2 sztuki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bakłażany pokrój wzdłuż na ćwiartki i raz w poprzek. Następnie posól i zostaw na godzinę.
Krok 2
Pokrój bekon i podsmaż, a następnie dodaj masło i na tym obrumień królika.
Krok 3
Obierz pomidory, wraz z czosnkiem i tymiankiem dodaj do królika.
Krok 4
Dolej wino i gotuj, aż wino zredukuje się do połowy. Dodaj tyle wody do buliony, aby pokryć królika. Duś przez 30 minut.
Krok 5
Paprykę pokrój w paski, odsącz bakłażany.
Krok 6
Dodaj odsączone bakłażany i gotuj kolejne 20 minut, po czym dodaj paprykę pokrojoną w paski.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej