
Składniki
null
6 sztuk
null
null
2 sztuki
50 gramów
2 sztuki
2 sztuki
100 gramów
3 plastry
2 sztuki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bakłażany pokrój wzdłuż na ćwiartki i raz w poprzek. Następnie posól i zostaw na godzinę.
Krok 2
Pokrój bekon i podsmaż, a następnie dodaj masło i na tym obrumień królika.
Krok 3
Obierz pomidory, wraz z czosnkiem i tymiankiem dodaj do królika.
Krok 4
Dolej wino i gotuj, aż wino zredukuje się do połowy. Dodaj tyle wody do buliony, aby pokryć królika. Duś przez 30 minut.
Krok 5
Paprykę pokrój w paski, odsącz bakłażany.
Krok 6
Dodaj odsączone bakłażany i gotuj kolejne 20 minut, po czym dodaj paprykę pokrojoną w paski.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej