PRZEPISY.PL

Królik duszony w winie

  • 0
  • 6
  • Średnie
  • 0
5
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • pieprz
  • pomidory6 szt
  • tymianek
  • sól
  • ząbki czosnku2 szt
  • masło50 g
  • papryka czerwona2 szt
  • bakłażan2 szt
  • wino100 g
  • seler zielony 2 szt
  • udziec z dużego królika4 szt
  • Krok 1

    Bakłażany pokrój wzdłuż na ćwiartki i raz w poprzek. Następnie posól i zostaw na godzinę.
  • Krok 2

    Pokrój bekon i podsmaż, a następnie dodaj masło i na tym obrumień królika.
  • Krok 3

    Obierz pomidory, wraz z czosnkiem i tymiankiem dodaj do królika.
  • Krok 4

    Dolej wino i gotuj, aż wino zredukuje się do połowy. Dodaj tyle wody do buliony, aby pokryć królika. Duś przez 30 minut.
  • Krok 5

    Paprykę pokrój w paski, odsącz bakłażany.
  • Krok 6

    Dodaj odsączone bakłażany i gotuj kolejne 20 minut, po czym dodaj paprykę pokrojoną w paski.

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

1367
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
944
osoby dodały do Mniamlisty
15''
4
Łatwe
529
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
1496
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe