
Składniki
null
6 sztuk
null
null
2 sztuki
50 gramów
2 sztuki
2 sztuki
100 gramów
3 plastry
2 sztuki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bakłażany pokrój wzdłuż na ćwiartki i raz w poprzek. Następnie posól i zostaw na godzinę.
Krok 2
Pokrój bekon i podsmaż, a następnie dodaj masło i na tym obrumień królika.
Krok 3
Obierz pomidory, wraz z czosnkiem i tymiankiem dodaj do królika.
Krok 4
Dolej wino i gotuj, aż wino zredukuje się do połowy. Dodaj tyle wody do buliony, aby pokryć królika. Duś przez 30 minut.
Krok 5
Paprykę pokrój w paski, odsącz bakłażany.
Krok 6
Dodaj odsączone bakłażany i gotuj kolejne 20 minut, po czym dodaj paprykę pokrojoną w paski.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej