Jesienna zupa z dyni przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jesienna zupa z dyni

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

14 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 szklanki

0.2 szklanki

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dynię umyj dokładnie, obierz ze skórki, usuń pestki i włókna, pokrój w kostkę.

Krok 2

Zalej wodą i gotuj do momentu, gdy dynia się rozgotuje.

Krok 3

Zestaw z ognia przetrzyj przez sito lub zmiksuj.

Krok 4

Z mąki i jaja zagnieć twarde ciasto, wyrób i posiekaj w zacierki.

Krok 5

Wrzucaj kluski na wrzące mleko i ugotuj, gdy będą już dobre wymieszaj razem z musem dyniowym i dopraw do smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jesienna zupa z dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jesienna zupa z dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jesienna zupa z dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jesienna zupa z dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jesienna zupa z dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jesienna zupa z dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jesienna zupa z dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jesienna zupa z dyni - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej