Składniki
1 sztuka
4 szklanki
0.2 szklanki
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dynię umyj dokładnie, obierz ze skórki, usuń pestki i włókna, pokrój w kostkę.
Krok 2
Zalej wodą i gotuj do momentu, gdy dynia się rozgotuje.
Krok 3
Zestaw z ognia przetrzyj przez sito lub zmiksuj.
Krok 4
Z mąki i jaja zagnieć twarde ciasto, wyrób i posiekaj w zacierki.
Krok 5
Wrzucaj kluski na wrzące mleko i ugotuj, gdy będą już dobre wymieszaj razem z musem dyniowym i dopraw do smaku.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej