Jesienna zupa z dyni przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jesienna zupa z dyni

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
16 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 szklanki

0.2 szklanki

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dynię umyj dokładnie, obierz ze skórki, usuń pestki i włókna, pokrój w kostkę.

Krok 2

Zalej wodą i gotuj do momentu, gdy dynia się rozgotuje.

Krok 3

Zestaw z ognia przetrzyj przez sito lub zmiksuj.

Krok 4

Z mąki i jaja zagnieć twarde ciasto, wyrób i posiekaj w zacierki.

Krok 5

Wrzucaj kluski na wrzące mleko i ugotuj, gdy będą już dobre wymieszaj razem z musem dyniowym i dopraw do smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jesienna zupa z dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jesienna zupa z dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jesienna zupa z dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jesienna zupa z dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jesienna zupa z dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jesienna zupa z dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jesienna zupa z dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jesienna zupa z dyni - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kurczak po meksykańsku
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej