Jesienna zupa z dyni przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jesienna zupa z dyni

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

14 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 szklanki

0.2 szklanki

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dynię umyj dokładnie, obierz ze skórki, usuń pestki i włókna, pokrój w kostkę.

Krok 2

Zalej wodą i gotuj do momentu, gdy dynia się rozgotuje.

Krok 3

Zestaw z ognia przetrzyj przez sito lub zmiksuj.

Krok 4

Z mąki i jaja zagnieć twarde ciasto, wyrób i posiekaj w zacierki.

Krok 5

Wrzucaj kluski na wrzące mleko i ugotuj, gdy będą już dobre wymieszaj razem z musem dyniowym i dopraw do smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jesienna zupa z dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jesienna zupa z dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jesienna zupa z dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jesienna zupa z dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jesienna zupa z dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jesienna zupa z dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jesienna zupa z dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jesienna zupa z dyni - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej