Minestrone w kolorze wiosny z polskim akcentem przepis – Zobacz na przepisy.pl

Minestrone w kolorze wiosny z polskim akcentem

Autor: Beata Waśniewska

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

100 gramów

100 gramów

100 gramów

2 sztuki

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 pęczek

1 pęczek

1 pęczek

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotować w garnku 1,6 l wody i dodać dwie kostki rosołowe z kury Knorr.

Krok 2

Cukinię i kalarepkę umyć. Kalarepkę obrać i pokroić w kostkę, cukinię także pokroić. Cukinię, kalarepę, bób, fasolkę szparagową, groszek cukrowy wrzucić do garnka z bulionem. Gotować do miękkości ok. 15 – 25 minut. Doprawić do smaku.

Krok 3

W osobnym garnku ugotować ryż pełnoziarnisty. Ugotowany ryż ostudzić.

Krok 4

Do ryżu dodać jedno jajko, bułkę tartą, sól pieprz oraz metkę i mini kostkę czosnek Knorr lub łyżeczkę sosu do sałatek czosnkowo-ziołowego Knorr. Wszystko dobrze wymieszać.

Krok 5

W dłoniach formować małe pulpeciki i wrzucać do zagotowanej wody w garnku. Gotować około 10 minut.

Krok 6

Gotowe pulpeciki podawać z zupą. Dodać posiekane świeże zioła

Beata Waśniewska

Dobra rada:

Nie gotuj bobu dłużej niż przez 15 minut – inaczej straci on swoje wartości odżywcze i wyjątkowy smak.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Minestrone w kolorze wiosny z polskim akcentem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Minestrone w kolorze wiosny z polskim akcentem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Minestrone w kolorze wiosny z polskim akcentem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Minestrone w kolorze wiosny z polskim akcentem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Minestrone w kolorze wiosny z polskim akcentem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Minestrone w kolorze wiosny z polskim akcentem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Minestrone w kolorze wiosny z polskim akcentem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej