Minestrone w kolorze wiosny z polskim akcentem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Minestrone w kolorze wiosny z polskim akcentem

Autor: Beata Waśniewska

ratingratingratingratingrating

2

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

100 gramów

100 gramów

100 gramów

2 sztuki

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 pęczek

1 pęczek

1 pęczek

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotować w garnku 1,6 l wody i dodać dwie kostki rosołowe z kury Knorr.

Krok 2

Cukinię i kalarepkę umyć. Kalarepkę obrać i pokroić w kostkę, cukinię także pokroić. Cukinię, kalarepę, bób, fasolkę szparagową, groszek cukrowy wrzucić do garnka z bulionem. Gotować do miękkości ok. 15 – 25 minut. Doprawić do smaku.

Krok 3

W osobnym garnku ugotować ryż pełnoziarnisty. Ugotowany ryż ostudzić.

Krok 4

Do ryżu dodać jedno jajko, bułkę tartą, sól pieprz oraz metkę i mini kostkę czosnek Knorr lub łyżeczkę sosu do sałatek czosnkowo-ziołowego Knorr. Wszystko dobrze wymieszać.

Krok 5

W dłoniach formować małe pulpeciki i wrzucać do zagotowanej wody w garnku. Gotować około 10 minut.

Krok 6

Gotowe pulpeciki podawać z zupą. Dodać posiekane świeże zioła

Beata Waśniewska

Dobra rada:

Nie gotuj bobu dłużej niż przez 15 minut – inaczej straci on swoje wartości odżywcze i wyjątkowy smak.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Minestrone w kolorze wiosny z polskim akcentem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Minestrone w kolorze wiosny z polskim akcentem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Minestrone w kolorze wiosny z polskim akcentem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Minestrone w kolorze wiosny z polskim akcentem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Minestrone w kolorze wiosny z polskim akcentem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Minestrone w kolorze wiosny z polskim akcentem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Minestrone w kolorze wiosny z polskim akcentem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Minestrone w kolorze wiosny z polskim akcentem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej