Minestrone w kolorze wiosny z polskim akcentem

Autor: Beata Waśniewska

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

100 gramów

100 gramów

100 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

1 pęczek

1 pęczek

1 pęczek

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotować w garnku 1,6 l wody i dodać dwie kostki rosołowe z kury Knorr.

Krok 2

Cukinię i kalarepkę umyć. Kalarepkę obrać i pokroić w kostkę, cukinię także pokroić. Cukinię, kalarepę, bób, fasolkę szparagową, groszek cukrowy wrzucić do garnka z bulionem. Gotować do miękkości ok. 15 – 25 minut. Doprawić do smaku.

Krok 3

W osobnym garnku ugotować ryż pełnoziarnisty. Ugotowany ryż ostudzić.

Krok 4

Do ryżu dodać jedno jajko, bułkę tartą, sól pieprz oraz metkę i mini kostkę czosnek Knorr lub łyżeczkę sosu do sałatek czosnkowo-ziołowego Knorr. Wszystko dobrze wymieszać.

Krok 5

W dłoniach formować małe pulpeciki i wrzucać do zagotowanej wody w garnku. Gotować około 10 minut.

Krok 6

Gotowe pulpeciki podawać z zupą. Dodać posiekane świeże zioła

0

Opinie o przepisie

Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej