Minestrone w kolorze wiosny z polskim akcentem
łatwe
8 osób zapisało

Składniki
2 sztuki
2 sztuki
100 gramów
100 gramów
100 gramów
2 sztuki
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 pęczek
1 pęczek
1 pęczek
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotować w garnku 1,6 l wody i dodać dwie kostki rosołowe z kury Knorr.
Krok 2
Cukinię i kalarepkę umyć. Kalarepkę obrać i pokroić w kostkę, cukinię także pokroić. Cukinię, kalarepę, bób, fasolkę szparagową, groszek cukrowy wrzucić do garnka z bulionem. Gotować do miękkości ok. 15 – 25 minut. Doprawić do smaku.
Krok 3
W osobnym garnku ugotować ryż pełnoziarnisty. Ugotowany ryż ostudzić.
Krok 4
Do ryżu dodać jedno jajko, bułkę tartą, sól pieprz oraz metkę i mini kostkę czosnek Knorr lub łyżeczkę sosu do sałatek czosnkowo-ziołowego Knorr. Wszystko dobrze wymieszać.
Krok 5
W dłoniach formować małe pulpeciki i wrzucać do zagotowanej wody w garnku. Gotować około 10 minut.
Krok 6
Gotowe pulpeciki podawać z zupą. Dodać posiekane świeże zioła

Dobra rada:
Nie gotuj bobu dłużej niż przez 15 minut – inaczej straci on swoje wartości odżywcze i wyjątkowy smak.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej