Minestrone w kolorze wiosny z polskim akcentem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Minestrone w kolorze wiosny z polskim akcentem

Autor: Beata Waśniewska

ratingratingratingratingrating

2

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

100 gramów

100 gramów

100 gramów

2 sztuki

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 pęczek

1 pęczek

1 pęczek

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotować w garnku 1,6 l wody i dodać dwie kostki rosołowe z kury Knorr.

Krok 2

Cukinię i kalarepkę umyć. Kalarepkę obrać i pokroić w kostkę, cukinię także pokroić. Cukinię, kalarepę, bób, fasolkę szparagową, groszek cukrowy wrzucić do garnka z bulionem. Gotować do miękkości ok. 15 – 25 minut. Doprawić do smaku.

Krok 3

W osobnym garnku ugotować ryż pełnoziarnisty. Ugotowany ryż ostudzić.

Krok 4

Do ryżu dodać jedno jajko, bułkę tartą, sól pieprz oraz metkę i mini kostkę czosnek Knorr lub łyżeczkę sosu do sałatek czosnkowo-ziołowego Knorr. Wszystko dobrze wymieszać.

Krok 5

W dłoniach formować małe pulpeciki i wrzucać do zagotowanej wody w garnku. Gotować około 10 minut.

Krok 6

Gotowe pulpeciki podawać z zupą. Dodać posiekane świeże zioła

Beata Waśniewska

Dobra rada:

Nie gotuj bobu dłużej niż przez 15 minut – inaczej straci on swoje wartości odżywcze i wyjątkowy smak.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Minestrone w kolorze wiosny z polskim akcentem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Minestrone w kolorze wiosny z polskim akcentem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Minestrone w kolorze wiosny z polskim akcentem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Minestrone w kolorze wiosny z polskim akcentem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Minestrone w kolorze wiosny z polskim akcentem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Minestrone w kolorze wiosny z polskim akcentem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Minestrone w kolorze wiosny z polskim akcentem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Minestrone w kolorze wiosny z polskim akcentem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej