Kurczak z fasolką szparagową przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak z fasolką szparagową

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
53 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

52 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

57 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

1 opakowanie

100 mililitrów

1 szklanka

2 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyte i osuszone uda podziel na połówki, a następnie włóż je do woreczka. Paprykę pokrój w drobną kostkę.

Krok 2

W miseczce wymieszaj Przyprawę do kurczaka Knorr, bulion, Ketchup Hellmann's Łagodny oraz miód. Dodaj paprykę i fasolkę ugotowaną na półtwardo. Całość przełóż do woreczka z mięsem.

Krok 3

Woreczek zepnij spinką i potrząśnij energicznie, aby jego zawartość dokładnie wymieszała się.

Krok 4

Następnie torebkę wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 50 minut. Po upieczeniu ostrożnie rozetnij woreczek i przełóż upieczone kawałki mięsa wraz z powstałym sosem na półmisek. Gotowe danie podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak z fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak z fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak z fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak z fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak z fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak z fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak z fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak z fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kurczak po hawajsku
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej