Kurczak z fasolką szparagową przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak z fasolką szparagową

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

49 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

44 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

45 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

1 opakowanie

100 mililitrów

1 szklanka

2 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyte i osuszone uda podziel na połówki, a następnie włóż je do woreczka. Paprykę pokrój w drobną kostkę.

Krok 2

W miseczce wymieszaj Przyprawę do kurczaka Knorr, bulion, Ketchup Hellmann’s Łagodny oraz miód. Dodaj paprykę i fasolkę ugotowaną na półtwardo. Całość przełóż do woreczka z mięsem.

Krok 3

Woreczek zepnij spinką i potrząśnij energicznie, aby jego zawartość dokładnie wymieszała się.

Krok 4

Następnie torebkę wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 50 minut. Po upieczeniu ostrożnie rozetnij woreczek i przełóż upieczone kawałki mięsa wraz z powstałym sosem na półmisek. Gotowe danie podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak z fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak z fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak z fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak z fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak z fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak z fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak z fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak z fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej