Kurczak z fasolką szparagową

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

45 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

44 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

40 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

100 mililitrów

1 szklanka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyte i osuszone uda podziel na połówki, a następnie włóż je do woreczka. Paprykę pokrój w drobną kostkę.

Krok 2

W miseczce wymieszaj Przyprawę do kurczaka Knorr, bulion, Ketchup Hellmann’s Łagodny oraz miód. Dodaj paprykę i fasolkę ugotowaną na półtwardo. Całość przełóż do woreczka z mięsem.

Krok 3

Woreczek zepnij spinką i potrząśnij energicznie, aby jego zawartość dokładnie wymieszała się.

Krok 4

Następnie torebkę wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 50 minut. Po upieczeniu ostrożnie rozetnij woreczek i przełóż upieczone kawałki mięsa wraz z powstałym sosem na półmisek. Gotowe danie podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak z fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak z fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak z fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak z fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak z fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak z fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak z fasolką szparagową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej