
Składniki
4 sztuki
1 sztuka
1 opakowanie
100 mililitrów
1 szklanka
2 łyżki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyte i osuszone uda podziel na połówki, a następnie włóż je do woreczka. Paprykę pokrój w drobną kostkę.
Krok 2
W miseczce wymieszaj Przyprawę do kurczaka Knorr, bulion, Ketchup Hellmann's Łagodny oraz miód. Dodaj paprykę i fasolkę ugotowaną na półtwardo. Całość przełóż do woreczka z mięsem.
Krok 3
Woreczek zepnij spinką i potrząśnij energicznie, aby jego zawartość dokładnie wymieszała się.
Krok 4
Następnie torebkę wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 50 minut. Po upieczeniu ostrożnie rozetnij woreczek i przełóż upieczone kawałki mięsa wraz z powstałym sosem na półmisek. Gotowe danie podawaj z ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej