Pieczony kurczak z boczkiem i pieczarkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

102 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

46 osób wydrukowało

Pobierz pdf

46 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

10 sztuk

5 plastrów

4 sztuki

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pałki opłucz i osusz. Następnie włóż do woreczka do pieczenia.

Krok 2

Cebulki obierz i pozostaw w całości. Ziemniaki oraz pieczarki pokrój w plastry, a boczek w paski. Wszystkie składniki umieść w woreczku razem z kurczakiem.

Krok 3

Przyprawę Knorr wsyp do woreczka, zepnij spinką i energicznie potrząśnij, aby wszystkie składniki dokładnie się wymieszały.

Krok 4

Woreczek nakłuj w kilku miejscach, a następnie włóż do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 50 minut. Po upieczeniu torebkę ostrożnie rozetnij i wyłóż całość na półmisek.

Tagi:
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczony kurczak z boczkiem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczony kurczak z boczkiem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczony kurczak z boczkiem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczony kurczak z boczkiem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczony kurczak z boczkiem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczony kurczak z boczkiem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczony kurczak z boczkiem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Przyprawa do pikantnego kurczaka Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Przyprawa do pikantnego kurczaka Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej