Pieczony kurczak z boczkiem i pieczarkami
łatwe
146 osób zapisało

Składniki
8 sztuk
10 sztuk
5 plastrów
2 łyżki
4 sztuki
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pałki opłucz i osusz. Następnie włóż do woreczka do pieczenia.
Krok 2
Cebulki obierz i pozostaw w całości. Ziemniaki oraz pieczarki pokrój w plastry, a boczek w paski. Wszystkie składniki umieść w woreczku razem z kurczakiem.
Krok 3
Przyprawę Knorr wsyp do woreczka, zepnij spinką i energicznie potrząśnij, aby wszystkie składniki dokładnie się wymieszały.
Krok 4
Woreczek nakłuj w kilku miejscach, a następnie włóż do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 50 minut. Po upieczeniu torebkę ostrożnie rozetnij i wyłóż całość na półmisek.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























