Pieczony kurczak z boczkiem i pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl

Pieczony kurczak z boczkiem i pieczarkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

106 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

96 osób wydrukowało

Pobierz pdf

96 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

10 sztuk

5 plastrów

2 łyżki

4 sztuki

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pałki opłucz i osusz. Następnie włóż do woreczka do pieczenia.

Krok 2

Cebulki obierz i pozostaw w całości. Ziemniaki oraz pieczarki pokrój w plastry, a boczek w paski. Wszystkie składniki umieść w woreczku razem z kurczakiem.

Krok 3

Przyprawę Knorr wsyp do woreczka, zepnij spinką i energicznie potrząśnij, aby wszystkie składniki dokładnie się wymieszały.

Krok 4

Woreczek nakłuj w kilku miejscach, a następnie włóż do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 50 minut. Po upieczeniu torebkę ostrożnie rozetnij i wyłóż całość na półmisek.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczony kurczak z boczkiem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczony kurczak z boczkiem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczony kurczak z boczkiem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczony kurczak z boczkiem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczony kurczak z boczkiem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczony kurczak z boczkiem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczony kurczak z boczkiem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej