Pieczony kurczak z boczkiem i pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczony kurczak z boczkiem i pieczarkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

118 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

119 osób wydrukowało

Pobierz pdf

139 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

10 sztuk

5 plastrów

2 łyżki

4 sztuki

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pałki opłucz i osusz. Następnie włóż do woreczka do pieczenia.

Krok 2

Cebulki obierz i pozostaw w całości. Ziemniaki oraz pieczarki pokrój w plastry, a boczek w paski. Wszystkie składniki umieść w woreczku razem z kurczakiem.

Krok 3

Przyprawę Knorr wsyp do woreczka, zepnij spinką i energicznie potrząśnij, aby wszystkie składniki dokładnie się wymieszały.

Krok 4

Woreczek nakłuj w kilku miejscach, a następnie włóż do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 50 minut. Po upieczeniu torebkę ostrożnie rozetnij i wyłóż całość na półmisek.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczony kurczak z boczkiem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczony kurczak z boczkiem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczony kurczak z boczkiem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczony kurczak z boczkiem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczony kurczak z boczkiem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczony kurczak z boczkiem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczony kurczak z boczkiem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczony kurczak z boczkiem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej