Pieczony kurczak z boczkiem i pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczony kurczak z boczkiem i pieczarkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

108 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

98 osób wydrukowało

Pobierz pdf

101 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

10 sztuk

5 plastrów

2 łyżki

4 sztuki

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pałki opłucz i osusz. Następnie włóż do woreczka do pieczenia.

Krok 2

Cebulki obierz i pozostaw w całości. Ziemniaki oraz pieczarki pokrój w plastry, a boczek w paski. Wszystkie składniki umieść w woreczku razem z kurczakiem.

Krok 3

Przyprawę Knorr wsyp do woreczka, zepnij spinką i energicznie potrząśnij, aby wszystkie składniki dokładnie się wymieszały.

Krok 4

Woreczek nakłuj w kilku miejscach, a następnie włóż do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 50 minut. Po upieczeniu torebkę ostrożnie rozetnij i wyłóż całość na półmisek.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczony kurczak z boczkiem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczony kurczak z boczkiem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczony kurczak z boczkiem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczony kurczak z boczkiem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczony kurczak z boczkiem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczony kurczak z boczkiem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczony kurczak z boczkiem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczony kurczak z boczkiem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kapuśniak góralski
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej