Pieczony kurczak z boczkiem i pieczarkami
łatwe
139 osób zapisało

Składniki
8 sztuk
10 sztuk
5 plastrów
2 łyżki
4 sztuki
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pałki opłucz i osusz. Następnie włóż do woreczka do pieczenia.
Krok 2
Cebulki obierz i pozostaw w całości. Ziemniaki oraz pieczarki pokrój w plastry, a boczek w paski. Wszystkie składniki umieść w woreczku razem z kurczakiem.
Krok 3
Przyprawę Knorr wsyp do woreczka, zepnij spinką i energicznie potrząśnij, aby wszystkie składniki dokładnie się wymieszały.
Krok 4
Woreczek nakłuj w kilku miejscach, a następnie włóż do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 50 minut. Po upieczeniu torebkę ostrożnie rozetnij i wyłóż całość na półmisek.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej