Wegetariańska zupa meksykańska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wegetariańska zupa meksykańska

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null szczypt

null szczypt

1 łyżka

1 pęczek

1 łyżka

3 łyżki

1 pęczek

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj włoszczyznę.

Krok 2

Gdy warzywa będą średnio miękkie dodaj fasolkę, kukurydzę i koncentrat pomidorowy.

Krok 3

Przypraw i posyp pietruszką.

Krok 4

Zmiksuj.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wegetariańska zupa meksykańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wegetariańska zupa meksykańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wegetariańska zupa meksykańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wegetariańska zupa meksykańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wegetariańska zupa meksykańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wegetariańska zupa meksykańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wegetariańska zupa meksykańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wegetariańska zupa meksykańska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej