Pomidory w cieście przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pomidory w cieście

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 szczypta

100 mililitrów

4 sztuki

1 łyżeczka

1 szczypta

0.5 szklanki

2 sztuki

3 łyżki

null

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zrób ciasto: żółtka wymieszaj z mąką i mlekiem. Z białek ubij pianę i dodaj do mąki. Przypraw solą i gałką muszkatołową.

Krok 2

Pomidory sparz, obierz ze skórek i pokrój w plastry. Oprócz solą, pieprzem, obtocz w zieleninie i zanurz w cieście.

Krok 3

Wrzucaj na rozgrzany olej i smaż z obu stron.

Krok 4

Śmietanę wymieszaj z posiekanym szczypiorkiem i udekoruj pomidory.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomidory w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomidory w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomidory w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomidory w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomidory w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomidory w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomidory w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pomidory w cieście - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Wrapy klasyczne - VIDEO
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej