Pomidory w cieście

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

112

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 szczypta

100 mililitrów

4 sztuki

1 łyżeczka

1 szczypta

0.5 szklanki

2 sztuki

3 łyżki

null

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zrób ciasto: żółtka wymieszaj z mąką i mlekiem. Z białek ubij pianę i dodaj do mąki. Przypraw solą i gałką muszkatołową.

Krok 2

Pomidory sparz, obierz ze skórek i pokrój w plastry. Oprócz solą, pieprzem, obtocz w zieleninie i zanurz w cieście.

Krok 3

Wrzucaj na rozgrzany olej i smaż z obu stron.

Krok 4

Śmietanę wymieszaj z posiekanym szczypiorkiem i udekoruj pomidory.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomidory w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomidory w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomidory w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomidory w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomidory w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomidory w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomidory w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej