
Składniki
1 łyżka
1 szczypta
100 mililitrów
4 sztuki
1 łyżeczka
1 szczypta
0.5 szklanki
2 sztuki
3 łyżki
null
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zrób ciasto: żółtka wymieszaj z mąką i mlekiem. Z białek ubij pianę i dodaj do mąki. Przypraw solą i gałką muszkatołową.
Krok 2
Pomidory sparz, obierz ze skórek i pokrój w plastry. Oprócz solą, pieprzem, obtocz w zieleninie i zanurz w cieście.
Krok 3
Wrzucaj na rozgrzany olej i smaż z obu stron.
Krok 4
Śmietanę wymieszaj z posiekanym szczypiorkiem i udekoruj pomidory.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej