
Składniki
300 gramów
null
null
1 łyżka
null
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj kalafiora i brokuł.
Krok 2
Pierś z kurczaka przypraw i uduś na maśle.
Krok 3
Pokrój przestudzone mięso, kalafior i brokuł.
Krok 4
Dodaj majonez, natkę pietruszki, sól, pieprz i oregano. Wymieszaj dokładnie wszystkie składniki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej