Sałatka z kalafiora i brokułu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z kalafiora i brokułu

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

null

null

1 łyżka

null

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj kalafiora i brokuł.

Krok 2

Pierś z kurczaka przypraw i uduś na maśle.

Krok 3

Pokrój przestudzone mięso, kalafior i brokuł.

Krok 4

Dodaj majonez, natkę pietruszki, sól, pieprz i oregano. Wymieszaj dokładnie wszystkie składniki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kalafiora i brokułu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kalafiora i brokułu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kalafiora i brokułu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kalafiora i brokułu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kalafiora i brokułu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kalafiora i brokułu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kalafiora i brokułu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z kalafiora i brokułu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej