Fasolka szparagowa po turecku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Fasolka szparagowa po turecku

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
11 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

75 dekagramów

2 łyżki

20 dekagramów

25 dekagramów

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyszczoną i umytą fasolkę pokrój na mniejsze części i ugotuj w niewielkiej ilości osolonej wody.

Krok 2

Paprykę po oczyszczeniu pokrój w cienkie paski. Pomidory sparz gorącą wodą i obierz ze skórki. Pokrój w kostkę. Cebulę obierz, pokrój w kosteczkę.

Krok 3

Cebulę podsmażyć na rozgrzanej oliwie. Dodaj paprykę. Po chwili smażenia dorzuć fasolkę i duś na małym ogniu pod przykryciem.

Krok 4

Po kilku minutach dodaj pomidory i Zasmażkę błyskawiczną jasną Knorr. Dokładnie wymieszaj i podduś jeszcze kilka minut.

Krok 5

Na koniec dolej czerwone wino i dopraw solą i pieprzem. Podawaj z ziemniakami lub ryżem.

tommy

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Fasolka szparagowa po turecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Fasolka szparagowa po turecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Fasolka szparagowa po turecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Fasolka szparagowa po turecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Fasolka szparagowa po turecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Fasolka szparagowa po turecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Fasolka szparagowa po turecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Fasolka szparagowa po turecku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej