Fasolka szparagowa po turecku przepis – Zobacz na przepisy.pl

Fasolka szparagowa po turecku

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

11 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

75 dekagramów

2 łyżki

20 dekagramów

25 dekagramów

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyszczoną i umytą fasolkę pokrój na mniejsze części i ugotuj w niewielkiej ilości osolonej wody.

Krok 2

Paprykę po oczyszczeniu pokrój w cienkie paski. Pomidory sparz gorącą wodą i obierz ze skórki. Pokrój w kostkę. Cebulę obierz, pokrój w kosteczkę.

Krok 3

Cebulę podsmażyć na rozgrzanej oliwie. Dodaj paprykę. Po chwili smażenia dorzuć fasolkę i duś na małym ogniu pod przykryciem.

Krok 4

Po kilku minutach dodaj pomidory i Zasmażkę błyskawiczną jasną Knorr. Dokładnie wymieszaj i podduś jeszcze kilka minut.

Krok 5

Na koniec dolej czerwone wino i dopraw solą i pieprzem. Podawaj z ziemniakami lub ryżem.

tommy

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Fasolka szparagowa po turecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Fasolka szparagowa po turecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Fasolka szparagowa po turecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Fasolka szparagowa po turecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Fasolka szparagowa po turecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Fasolka szparagowa po turecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Fasolka szparagowa po turecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Kebab w chlebie tostowym
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej