Fasolka szparagowa po turecku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Fasolka szparagowa po turecku

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

11 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

75 dekagramów

2 łyżki

20 dekagramów

25 dekagramów

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyszczoną i umytą fasolkę pokrój na mniejsze części i ugotuj w niewielkiej ilości osolonej wody.

Krok 2

Paprykę po oczyszczeniu pokrój w cienkie paski. Pomidory sparz gorącą wodą i obierz ze skórki. Pokrój w kostkę. Cebulę obierz, pokrój w kosteczkę.

Krok 3

Cebulę podsmażyć na rozgrzanej oliwie. Dodaj paprykę. Po chwili smażenia dorzuć fasolkę i duś na małym ogniu pod przykryciem.

Krok 4

Po kilku minutach dodaj pomidory i Zasmażkę błyskawiczną jasną Knorr. Dokładnie wymieszaj i podduś jeszcze kilka minut.

Krok 5

Na koniec dolej czerwone wino i dopraw solą i pieprzem. Podawaj z ziemniakami lub ryżem.

tommy

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Fasolka szparagowa po turecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Fasolka szparagowa po turecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Fasolka szparagowa po turecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Fasolka szparagowa po turecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Fasolka szparagowa po turecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Fasolka szparagowa po turecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Fasolka szparagowa po turecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej