Tortilla z warzywami po hiszpańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tortilla z warzywami po hiszpańsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

0.5 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

3 łyżki

3 łyżki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Majonez wymieszaj z ketchupem i posmaruj tortillę.

Krok 2

Liście sałaty porwij na kawałki.

Krok 3

Marchewkę zetrzyj na tarce o grubych oczkach.

Krok 4

Pomidora i ogórka pokrój w plastry. Warzywa nałóż na placka tortilli.

Krok 5

Kurczaka pokrojonego w kostkę lub paski przypraw przyprawą do gyrosa i podsmaż. Dodaj do tortilli.

Krok 6

Całość zwiń w rulon i podgrzej tortillę w piekarniku lub mikrofalówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tortilla z warzywami po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tortilla z warzywami po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tortilla z warzywami po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tortilla z warzywami po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tortilla z warzywami po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tortilla z warzywami po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tortilla z warzywami po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tortilla z warzywami po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej