
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
0.5 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
3 łyżki
3 łyżki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Majonez wymieszaj z ketchupem i posmaruj tortillę.
Krok 2
Liście sałaty porwij na kawałki.
Krok 3
Marchewkę zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Krok 4
Pomidora i ogórka pokrój w plastry. Warzywa nałóż na placka tortilli.
Krok 5
Kurczaka pokrojonego w kostkę lub paski przypraw przyprawą do gyrosa i podsmaż. Dodaj do tortilli.
Krok 6
Całość zwiń w rulon i podgrzej tortillę w piekarniku lub mikrofalówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej