Tortilla z warzywami po hiszpańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tortilla z warzywami po hiszpańsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

0.5 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

3 łyżki

3 łyżki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Majonez wymieszaj z ketchupem i posmaruj tortillę.

Krok 2

Liście sałaty porwij na kawałki.

Krok 3

Marchewkę zetrzyj na tarce o grubych oczkach.

Krok 4

Pomidora i ogórka pokrój w plastry. Warzywa nałóż na placka tortilli.

Krok 5

Kurczaka pokrojonego w kostkę lub paski przypraw przyprawą do gyrosa i podsmaż. Dodaj do tortilli.

Krok 6

Całość zwiń w rulon i podgrzej tortillę w piekarniku lub mikrofalówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tortilla z warzywami po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tortilla z warzywami po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tortilla z warzywami po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tortilla z warzywami po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tortilla z warzywami po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tortilla z warzywami po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tortilla z warzywami po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tortilla z warzywami po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej