Tortilla z warzywami po hiszpańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tortilla z warzywami po hiszpańsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

0.5 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

3 łyżki

3 łyżki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Majonez wymieszaj z ketchupem i posmaruj tortillę.

Krok 2

Liście sałaty porwij na kawałki.

Krok 3

Marchewkę zetrzyj na tarce o grubych oczkach.

Krok 4

Pomidora i ogórka pokrój w plastry. Warzywa nałóż na placka tortilli.

Krok 5

Kurczaka pokrojonego w kostkę lub paski przypraw przyprawą do gyrosa i podsmaż. Dodaj do tortilli.

Krok 6

Całość zwiń w rulon i podgrzej tortillę w piekarniku lub mikrofalówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tortilla z warzywami po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tortilla z warzywami po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tortilla z warzywami po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tortilla z warzywami po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tortilla z warzywami po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tortilla z warzywami po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tortilla z warzywami po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tortilla z warzywami po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Kanapka z jajkiem
czas przygotowania
10 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej