Tortilla z warzywami po hiszpańsku

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

4 sztuki

0.5 sztuki

3 łyżki

3 łyżki

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Majonez wymieszaj z ketchupem i posmaruj tortillę.

Krok 1

Liście sałaty porwij na kawałki.

Krok 1

Marchewkę zetrzyj na tarce o grubych oczkach.

Krok 1

Pomidora i ogórka pokrój w plastry. Warzywa nałóż na placka tortilli.

Krok 1

Kurczaka pokrojonego w kostkę lub paski przypraw przyprawą do gyrosa i podsmaż. Dodaj do tortilli.

Krok 1

Całość zwiń w rulon i podgrzej tortillę w piekarniku lub mikrofalówce.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej