Meksykańskie wrapy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Meksykańskie wrapy

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

25 osób wydrukowało

Pobierz pdf

90 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

400 gramów

400 gramów

1 opakowanie

120 gramów

100 gramów

1 sztuka

2 sztuki

50 mililitrów

50 gramów

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolę odcedź. Cebulę i marchew obierz i pokrój w drobną kostkę. Paprykę oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w drobną kostkę. Czosnek posiekaj. Ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach.

Krok 2

Na dużej patelni rozgrzej olej i smaż warzywa przez ok 5 minut.

Krok 3

Dodaj Fix Knorr i smaż jeszcze 1 minutę.

Krok 4

Teraz dodaj pomidory oraz fasolę. Całość duś ok 10-15 minut aż całość lekko zgęstnieje.

Krok 5

Na placki tortilli nałóż warzywa, zwij i połóż na blaszce z piekarnika.

Krok 6

Na wierzchu ułóż nadmiar farszu i całość posyp startym serem. Piecz we wcześniej rozgranym do 190 stopni piekarniku przez ok 15-20 minut. Podawaj posypane porwanymi listkami kolendry.

przepisy.pl

Dobra rada:

Dodaj do dania sos w postaci salsy pomidorowej lub guacamole. Świetnie pasuje również gęsta śmietana i cząstki limonki. Jeśli lubisz dodaj do sosu kawałki kurczaka lub wołowiny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Meksykańskie wrapy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Meksykańskie wrapy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Meksykańskie wrapy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Meksykańskie wrapy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Meksykańskie wrapy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Meksykańskie wrapy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Meksykańskie wrapy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Meksykańskie wrapy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Meksykańskie wrapyMeksykańskie wrapy

W elastyczne placki tortilli zawijać można dowolny farsz, czasem jednak brakuje pomysłu na konkretną kompozycję. Jeśli doskwiera ci brak weny, zajrzyj do przepisu na meksykańskie wrapy w wersji warzywnej. Bez obaw, są w stanie pomieścić tyle pysznych składników, że z pewnością brak mielonego mięsa nie będzie ci doskwierał.

Dla kogo?

Wrapy po meksykańskie na pewno przypadną Ci do gustu, jeżeli interesujesz się kulinariami z całego świata i starasz się przyrządzać dania o jak najbardziej autentycznym smaku. Co prawda czarna fasola potrzebna do zrobienia tej potrawy w Polsce nie jest jeszcze dostępna w każdym sklepie spożywczym, ale jej poszukiwania potraktuj jak przygodę.

Na jaką okazję?

Zorganizuj dla swoich bliskich podróż do Meksyku bez wychodzenia z domu. Aromatyczne wrapy meksykańskie będą nowym przebojem obiadowym w twoim domu!

Czy wiesz, że?

Tortilla posłuży do przyrządzania najróżniejszych dań z tej części świata, nie tylko meksykańskich wrapów. Wykorzystasz ją także do burrito, quesadilli i enchilady.

Dla urozmaicenia:

Wrapy meksykańskie będą wyśmienicie smakować z czerwoną fasolą i kukurydzą.