Wrapy z tortilli z czerwoną fasolą i warzywami
łatwe
241 osób zapisało

Składniki
4 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżeczka
0.5 łyżeczki
1 łyżka
1 pęczek
2 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
5 listki
6 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Posiekaj natkę kolendry, cukinie i paprykę pokrów w plastry obtocz w oleju i przyprawie do grilla Knorr. Warzywa przełóż na blachę do pieczenia wyłożona pergaminem wstaw na 20 minut do nagrzanego do 190*C piekarnika.

Krok 2
Cebulę i pomidory pokrój w kosteczkę, zeszklij w garnku na rozgrzanym oleju, dodaj pomidory i odsączoną z wody fasolę, dodaj czosnek, chili, kmin rzymski, pół szklanki wody. Wszystko razem gotuj kilka minut.

Krok 3
Składniki przełóż do kielicha miksera i dokładnie wszystko rozdrobnij tak żeby powstała pasta fasolowa. Dopraw ja do smaku posiekana kolendrą i odrobiną soli o ile zachodzi taka potrzeba.

Krok 4
Tortille podgrzej w mikrofali lub na patelni, posmaruj pasta z fasoli, przekrój na pół. Z połówki tortilli zwiń rożek ,podwijając końcówkę placka aby nic z niego nie wyciekło. Do środka dodaj liśc sałaty upieczone warzywa.


Dobra rada:
Tortille podawaj z pasta z awokado, możesz do warzyw dodać trochę żółtego sera.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa do warzyw z grilla Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Wrapy z tortilli z czerwoną fasolą i warzywami
Kuchnię meksykańską charakteryzują przede wszystkim niepowtarzalny aromat oraz głęboki smak. Jeśli lubicie potrawy proste w przygotowaniu, wyraziste – przygotujcie wrapy z tortilli z czerwoną fasolą i warzywami. Doskonale sprawdzą się jako wegetariański obiad, ale zastosowań mają znacznie więcej. Wykorzystajcie je także jako oryginalną przekąskę, którą możecie zabrać ze sobą do pracy lub zaserwować gościom podczas przyjęcia. Wrapy z pewnością skradną wasze kulinarne serca!
Dla kogo?
Dla miłośników dań roślinnych, którzy poszukują inspiracji na urozmaicenie codziennego menu.
Na jaką okazję?
Wrapy z tortilli z fasolą doskonale sprawdzą się jako codzienny obiad, ale także jako przekąska imprezowa.
Czy wiesz, że?
Wrapy, w wersji meksykańskiej, przygotowywane są z tortilli. Danie to występuje również w kuchni arabskiej, w której bazą do nadziewania jest pita. Odpowiednik znajdziecie również w potrawach ormiańskich, gdzie pitę zastępuje lawasz.
Dla urozmaicenia:
Tortille możecie podawać z pastą z awokado.