Wrapy z tortilli z czerwoną fasolą i warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wrapy z tortilli z czerwoną fasolą i warzywami

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

2

heart
208 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

81 osób wydrukowało

Pobierz pdf

237 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

1 łyżka

1 pęczek

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

5 listki

6 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Posiekaj natkę kolendry, cukinie i paprykę pokrów w plastry obtocz w oleju i przyprawie do grilla Knorr. Warzywa przełóż na blachę do pieczenia wyłożona pergaminem wstaw na 20 minut do nagrzanego do 190*C piekarnika.

Wrapy z tortilli z czerwoną fasolą i warzywami - Krok 1

Krok 2

Cebulę i pomidory pokrój w kosteczkę, zeszklij w garnku na rozgrzanym oleju, dodaj pomidory i odsączoną z wody fasolę, dodaj czosnek, chili, kmin rzymski, pół szklanki wody. Wszystko razem gotuj kilka minut.

Wrapy z tortilli z czerwoną fasolą i warzywami - Krok 2

Krok 3

Składniki przełóż do kielicha miksera i dokładnie wszystko rozdrobnij tak żeby powstała pasta fasolowa. Dopraw ja do smaku posiekana kolendrą i odrobiną soli o ile zachodzi taka potrzeba.

Wrapy z tortilli z czerwoną fasolą i warzywami - Krok 3

Krok 4

Tortille podgrzej w mikrofali lub na patelni, posmaruj pasta z fasoli, przekrój na pół. Z połówki tortilli zwiń rożek ,podwijając końcówkę placka aby nic z niego nie wyciekło. Do środka dodaj liśc sałaty upieczone warzywa.

Wrapy z tortilli z czerwoną fasolą i warzywami - Krok 4
Piotr  Murawski

Dobra rada:

Tortille podawaj z pasta z awokado, możesz do warzyw dodać trochę żółtego sera.

1

Opinie o przepisie

  • Małgorzata Cygan

    Małgorzata Cygan , 19.05.2020

    pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wrapy z tortilli z czerwoną fasolą i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wrapy z tortilli z czerwoną fasolą i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wrapy z tortilli z czerwoną fasolą i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wrapy z tortilli z czerwoną fasolą i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wrapy z tortilli z czerwoną fasolą i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wrapy z tortilli z czerwoną fasolą i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wrapy z tortilli z czerwoną fasolą i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wrapy z tortilli z czerwoną fasolą i warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Wrapy z tortilli z czerwoną fasolą i warzywamiWrapy z tortilli z czerwoną fasolą i warzywami

Kuchnię meksykańską charakteryzują przede wszystkim niepowtarzalny aromat oraz głęboki smak. Jeśli lubicie potrawy proste w przygotowaniu, wyraziste – przygotujcie wrapy z tortilli z czerwoną fasolą i warzywami. Doskonale sprawdzą się jako wegetariański obiad, ale zastosowań mają znacznie więcej. Wykorzystajcie je także jako oryginalną przekąskę, którą możecie zabrać ze sobą do pracy lub zaserwować gościom podczas przyjęcia. Wrapy z pewnością skradną wasze kulinarne serca!

Dla kogo?

Dla miłośników dań roślinnych, którzy poszukują inspiracji na urozmaicenie codziennego menu.

Na jaką okazję?

Wrapy z tortilli z fasolą doskonale sprawdzą się jako codzienny obiad, ale także jako przekąska imprezowa.

Czy wiesz, że?

Wrapy, w wersji meksykańskiej, przygotowywane są z tortilli. Danie to występuje również w kuchni arabskiej, w której bazą do nadziewania jest pita. Odpowiednik znajdziecie również w potrawach ormiańskich, gdzie pitę zastępuje lawasz.

Dla urozmaicenia:

Tortille możecie podawać z pastą z awokado.