Wrapy z tortilli z czerwoną fasolą i warzywami
łatwe
235 osób zapisało

Składniki
4 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżeczka
0.5 łyżeczki
1 łyżka
1 pęczek
2 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
5 listki
6 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Posiekaj natkę kolendry, cukinie i paprykę pokrów w plastry obtocz w oleju i przyprawie do grilla Knorr. Warzywa przełóż na blachę do pieczenia wyłożona pergaminem wstaw na 20 minut do nagrzanego do 190*C piekarnika.

Krok 2
Cebulę i pomidory pokrój w kosteczkę, zeszklij w garnku na rozgrzanym oleju, dodaj pomidory i odsączoną z wody fasolę, dodaj czosnek, chili, kmin rzymski, pół szklanki wody. Wszystko razem gotuj kilka minut.

Krok 3
Składniki przełóż do kielicha miksera i dokładnie wszystko rozdrobnij tak żeby powstała pasta fasolowa. Dopraw ja do smaku posiekana kolendrą i odrobiną soli o ile zachodzi taka potrzeba.

Krok 4
Tortille podgrzej w mikrofali lub na patelni, posmaruj pasta z fasoli, przekrój na pół. Z połówki tortilli zwiń rożek ,podwijając końcówkę placka aby nic z niego nie wyciekło. Do środka dodaj liśc sałaty upieczone warzywa.


Dobra rada:
Tortille podawaj z pasta z awokado, możesz do warzyw dodać trochę żółtego sera.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa do warzyw z grilla Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Wrapy z tortilli z czerwoną fasolą i warzywami
Kuchnię meksykańską charakteryzują przede wszystkim niepowtarzalny aromat oraz głęboki smak. Jeśli lubicie potrawy proste w przygotowaniu, wyraziste – przygotujcie wrapy z tortilli z czerwoną fasolą i warzywami. Doskonale sprawdzą się jako wegetariański obiad, ale zastosowań mają znacznie więcej. Wykorzystajcie je także jako oryginalną przekąskę, którą możecie zabrać ze sobą do pracy lub zaserwować gościom podczas przyjęcia. Wrapy z pewnością skradną wasze kulinarne serca!
Dla kogo?
Dla miłośników dań roślinnych, którzy poszukują inspiracji na urozmaicenie codziennego menu.
Na jaką okazję?
Wrapy z tortilli z fasolą doskonale sprawdzą się jako codzienny obiad, ale także jako przekąska imprezowa.
Czy wiesz, że?
Wrapy, w wersji meksykańskiej, przygotowywane są z tortilli. Danie to występuje również w kuchni arabskiej, w której bazą do nadziewania jest pita. Odpowiednik znajdziecie również w potrawach ormiańskich, gdzie pitę zastępuje lawasz.
Dla urozmaicenia:
Tortille możecie podawać z pastą z awokado.