Burger w bułce z nudli

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

104 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

65 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 sztuka

3 łyżki

1 sztuka

2 plastry

50 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Nudle zalej gorąca wodą i odstaw na 1 minutę na bok, aby makaron zmiękł. Makaron odcedź, połącz z jajkiem, podziel na 4 równe części . Ułóż w naczyniu z okrągłym dnem np. metalowej miseczce lub odpowiednim okrągłym „ringu”. W miarę możliwości obciąż makaron z góry, drugą miseczką i odstaw na 15 minut w chłodne miejsce.

Burger w bułce z nudli - Krok 1

Krok 2

Fix Knorr zalej połową szklanki wody, odstaw na trzy minuty i połącz z mięsem dokładnie mieszając. Dzięki temu mięso będzie aromatyczne i dobrze doprawione. Mięso podziel na trzy porcje formując z nich okrągłe kotlety. Burgery smaż na grillowej patelni.

Burger w bułce z nudli - Krok 2

Krok 3

W tym samym czasie na drugiej patelni przygotuj bułki z nudli. Obsmaż na gorącym oleju makaron ułożony w metalowych obręczach, do momentu aż nabierze złotego koloru. Makaron smaż tylko z jednej strony na małym ogniu przez ok. 5 minut.

Burger w bułce z nudli - Krok 3

Krok 4

Przygotuj sos do burgera w tym celu mniejszą saszetkę Nudli zalej 1 łyżką wrzątku i rozmieszaj a następnie połącz z majonezem.

Burger w bułce z nudli - Krok 4

Krok 5

Przygotuj burgera smarując obie „bułki” powstałym sosem . Na dolą „bułkę” nałóż połowę rukoli, pokrojoną dymkę wraz ze szczypiorem. Nałóż usmażone mięso, ser i plastry pomidora. Całość przyciśnij zamykając burgera pozostałym makaronem .

Burger w bułce z nudli - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Przygotowując burgera do mięsa możesz dodać drobno pokrojoną ostrą paprykę. Nada to mięsu wyjątkowego, ostrego charakteru.

10

Opinie o przepisie

  • Wiesław Kowalski

    Wiesław Kowalski

    Takie "nudle" nasz żołądek "rozpracowuje" cały dzień, w zależności od ilości. Smacznego, ja nie skorzystam, baj-baj. Myślcie zanim zjecie.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Szotek

    Anna Szotek

    Nie.......wolę w normalnej bułce,a nie w makaronowej.....

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bogdan Mazurkiewicz

    Bogdan Mazurkiewicz

    jakaś masakra...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Elzbieta Lobaty

    Elzbieta Lobaty

    Uwielbiam gotować i bawić się smakiem tak więc jak dostaje jakiś przepis to zmieniam go wedle własnego uznania

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Jazwiecka

    Anna Jazwiecka

    Paskudztwo

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dagmara Makowska

    Dagmara Makowska

    Ten makaron to masakra :P

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Halina Siuzdak Murdzia

    Halina Siuzdak Murdzia

    Odjąć chińską zupkę i fix , to wyjdzie zdrowe i pożywne danie...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mariusz Wisniewski

    Mariusz Wisniewski

    fuj....

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Paweł K-ski

    Paweł K-ski

    Oryginał - Ramen Burger w Yetztu ;)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Agnieszka Dziopak

    Agnieszka Dziopak

    Albo człowiek się z tym rodzi, że mu samo do głowy przychodzi, albo na zasadzie ekspertowania oraz prób i błędów próbuje wymyślać nowe przepisy.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Burger w bułce z nudli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Burger w bułce z nudli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Burger w bułce z nudli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Burger w bułce z nudli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Burger w bułce z nudli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Burger w bułce z nudli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Burger w bułce z nudli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Nudle Pomidorowe pikantne Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Nudle Pomidorowe pikantne Knorr

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej