Burger w bułce z nudli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Burger w bułce z nudli

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

113 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

69 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 opakowania

300 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

3 łyżki

1 sztuka

2 plastry

50 gramów

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Nudle zalej gorąca wodą i odstaw na 1 minutę na bok, aby makaron zmiękł. Makaron odcedź, połącz z jajkiem, podziel na 4 równe części . Ułóż w naczyniu z okrągłym dnem np. metalowej miseczce lub odpowiednim okrągłym „ringu”. W miarę możliwości obciąż makaron z góry, drugą miseczką i odstaw na 15 minut w chłodne miejsce.

Burger w bułce z nudli - Krok 1

Krok 2

Fix Knorr zalej połową szklanki wody, odstaw na trzy minuty i połącz z mięsem dokładnie mieszając. Dzięki temu mięso będzie aromatyczne i dobrze doprawione. Mięso podziel na trzy porcje formując z nich okrągłe kotlety. Burgery smaż na grillowej patelni.

Burger w bułce z nudli - Krok 2

Krok 3

W tym samym czasie na drugiej patelni przygotuj bułki z nudli. Obsmaż na gorącym oleju makaron ułożony w metalowych obręczach, do momentu aż nabierze złotego koloru. Makaron smaż tylko z jednej strony na małym ogniu przez ok. 5 minut.

Burger w bułce z nudli - Krok 3

Krok 4

Przygotuj sos do burgera w tym celu mniejszą saszetkę Nudli zalej 1 łyżką wrzątku i rozmieszaj a następnie połącz z majonezem.

Burger w bułce z nudli - Krok 4

Krok 5

Przygotuj burgera smarując obie „bułki” powstałym sosem . Na dolą „bułkę” nałóż połowę rukoli, pokrojoną dymkę wraz ze szczypiorem. Nałóż usmażone mięso, ser i plastry pomidora. Całość przyciśnij zamykając burgera pozostałym makaronem .

Burger w bułce z nudli - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Przygotowując burgera do mięsa możesz dodać drobno pokrojoną ostrą paprykę. Nada to mięsu wyjątkowego, ostrego charakteru.

10

Opinie o przepisie

  • Wiesław Kowalski

    Wiesław Kowalski , 10.11.2014

    Takie "nudle" nasz żołądek "rozpracowuje" cały dzień, w zależności od ilości. Smacznego, ja nie skorzystam, baj-baj. Myślcie zanim zjecie.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Szotek

    Anna Szotek , 10.11.2014

    Nie.......wolę w normalnej bułce,a nie w makaronowej.....

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bogdan Mazurkiewicz

    Bogdan Mazurkiewicz , 10.11.2014

    jakaś masakra...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Elzbieta Lobaty

    Elzbieta Lobaty , 09.11.2014

    Uwielbiam gotować i bawić się smakiem tak więc jak dostaje jakiś przepis to zmieniam go wedle własnego uznania

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Jazwiecka

    Anna Jazwiecka , 09.11.2014

    Paskudztwo

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dagmara Makowska

    Dagmara Makowska , 09.11.2014

    Ten makaron to masakra :P

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Halina Siuzdak Murdzia

    Halina Siuzdak Murdzia , 09.11.2014

    Odjąć chińską zupkę i fix , to wyjdzie zdrowe i pożywne danie...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mariusz Wisniewski

    Mariusz Wisniewski , 09.11.2014

    fuj....

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Paweł K-ski

    Paweł K-ski , 09.11.2014

    Oryginał - Ramen Burger w Yetztu ;)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Agnieszka Dziopak

    Agnieszka Dziopak , 09.11.2014

    Albo człowiek się z tym rodzi, że mu samo do głowy przychodzi, albo na zasadzie ekspertowania oraz prób i błędów próbuje wymyślać nowe przepisy.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Burger w bułce z nudli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Burger w bułce z nudli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Burger w bułce z nudli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Burger w bułce z nudli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Burger w bułce z nudli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Burger w bułce z nudli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Burger w bułce z nudli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Burger w bułce z nudli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej