
Składniki
2 opakowania
300 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
3 łyżki
1 sztuka
2 plastry
50 gramów
2 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Nudle zalej gorąca wodą i odstaw na 1 minutę na bok, aby makaron zmiękł. Makaron odcedź, połącz z jajkiem, podziel na 4 równe części . Ułóż w naczyniu z okrągłym dnem np. metalowej miseczce lub odpowiednim okrągłym „ringu”. W miarę możliwości obciąż makaron z góry, drugą miseczką i odstaw na 15 minut w chłodne miejsce.

Krok 2
Fix Knorr zalej połową szklanki wody, odstaw na trzy minuty i połącz z mięsem dokładnie mieszając. Dzięki temu mięso będzie aromatyczne i dobrze doprawione. Mięso podziel na trzy porcje formując z nich okrągłe kotlety. Burgery smaż na grillowej patelni.

Krok 3
W tym samym czasie na drugiej patelni przygotuj bułki z nudli. Obsmaż na gorącym oleju makaron ułożony w metalowych obręczach, do momentu aż nabierze złotego koloru. Makaron smaż tylko z jednej strony na małym ogniu przez ok. 5 minut.

Krok 4
Przygotuj sos do burgera w tym celu mniejszą saszetkę Nudli zalej 1 łyżką wrzątku i rozmieszaj a następnie połącz z majonezem.

Krok 5
Przygotuj burgera smarując obie „bułki” powstałym sosem . Na dolą „bułkę” nałóż połowę rukoli, pokrojoną dymkę wraz ze szczypiorem. Nałóż usmażone mięso, ser i plastry pomidora. Całość przyciśnij zamykając burgera pozostałym makaronem .


Dobra rada:
Przygotowując burgera do mięsa możesz dodać drobno pokrojoną ostrą paprykę. Nada to mięsu wyjątkowego, ostrego charakteru.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nudle Pomidorowe pikantne Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej