
Składniki
2 opakowania
300 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
3 łyżki
1 sztuka
2 plastry
50 gramów
2 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Nudle zalej gorąca wodą i odstaw na 1 minutę na bok, aby makaron zmiękł. Makaron odcedź, połącz z jajkiem, podziel na 4 równe części . Ułóż w naczyniu z okrągłym dnem np. metalowej miseczce lub odpowiednim okrągłym „ringu”. W miarę możliwości obciąż makaron z góry, drugą miseczką i odstaw na 15 minut w chłodne miejsce.

Krok 2
Fix Knorr zalej połową szklanki wody, odstaw na trzy minuty i połącz z mięsem dokładnie mieszając. Dzięki temu mięso będzie aromatyczne i dobrze doprawione. Mięso podziel na trzy porcje formując z nich okrągłe kotlety. Burgery smaż na grillowej patelni.

Krok 3
W tym samym czasie na drugiej patelni przygotuj bułki z nudli. Obsmaż na gorącym oleju makaron ułożony w metalowych obręczach, do momentu aż nabierze złotego koloru. Makaron smaż tylko z jednej strony na małym ogniu przez ok. 5 minut.

Krok 4
Przygotuj sos do burgera w tym celu mniejszą saszetkę Nudli zalej 1 łyżką wrzątku i rozmieszaj a następnie połącz z majonezem.

Krok 5
Przygotuj burgera smarując obie „bułki” powstałym sosem . Na dolą „bułkę” nałóż połowę rukoli, pokrojoną dymkę wraz ze szczypiorem. Nałóż usmażone mięso, ser i plastry pomidora. Całość przyciśnij zamykając burgera pozostałym makaronem .


Dobra rada:
Przygotowując burgera do mięsa możesz dodać drobno pokrojoną ostrą paprykę. Nada to mięsu wyjątkowego, ostrego charakteru.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Nudle Pomidorowe pikantne Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej