Hamburger szefa kuchni przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Hamburger szefa kuchni

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
413 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

36 osób wydrukowało

Pobierz pdf

118 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

450 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

4 sztuki

4 sztuki

1 sztuka

4 sztuki

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozgrzej piekarnik do 160 stopni. Cebulę obierz i przekrój na pół. Następnie połóż płasko na desce do krojenia i pokrój w kostkę.

Krok 2

Pomidora pokrój na 4 plastry. Białą cebulę obierz i pokrój w cienkie plastry.

Krok 3

W dużej misce wymieszaj mięso, pokrojoną cebulę i żółtko. Dopraw pieprzem i odrobiną soli, po czym ponownie wymieszaj.

Krok 4

Uformuj z mięsa 4 kulki, następnie spłaszcz je, by powstały kotlety.

Krok 5

Rozgrzej na patelni 2 łyżki oleju. Ułóż na niej przygotowane kotlety, zmniejsz ogień i smaż 3-5minut po każdej ze stron (czas smażenia zależy od grubości kotletów).

Krok 6

Bułeczki przekrój na pół i włóż je na minutę do piekarnika, żeby zrobiły się chrupiące.

Krok 7

Na każdym spodzie bułki ułóż kolejno: liść sałaty, kotlet, plaster pomidora, plaster sera i krążek cebuli. Czapeczki bułek posmaruj od spodu majonezem lub ketchupem, przykryj nimi hamburgery i podawaj.

1

Opinie o przepisie

  • Maksymiliam Ginter

    Maksymiliam Ginter , 10.12.2015

    bylo okropnie dobre polecam

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Hamburger szefa kuchni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Hamburger szefa kuchni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Hamburger szefa kuchni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Hamburger szefa kuchni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Hamburger szefa kuchni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Hamburger szefa kuchni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Hamburger szefa kuchni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sarmale
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej