Hamburger szefa kuchni przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Hamburger szefa kuchni

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
413 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

36 osób wydrukowało

Pobierz pdf

118 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

450 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

4 sztuki

4 sztuki

1 sztuka

4 sztuki

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozgrzej piekarnik do 160 stopni. Cebulę obierz i przekrój na pół. Następnie połóż płasko na desce do krojenia i pokrój w kostkę.

Krok 2

Pomidora pokrój na 4 plastry. Białą cebulę obierz i pokrój w cienkie plastry.

Krok 3

W dużej misce wymieszaj mięso, pokrojoną cebulę i żółtko. Dopraw pieprzem i odrobiną soli, po czym ponownie wymieszaj.

Krok 4

Uformuj z mięsa 4 kulki, następnie spłaszcz je, by powstały kotlety.

Krok 5

Rozgrzej na patelni 2 łyżki oleju. Ułóż na niej przygotowane kotlety, zmniejsz ogień i smaż 3-5minut po każdej ze stron (czas smażenia zależy od grubości kotletów).

Krok 6

Bułeczki przekrój na pół i włóż je na minutę do piekarnika, żeby zrobiły się chrupiące.

Krok 7

Na każdym spodzie bułki ułóż kolejno: liść sałaty, kotlet, plaster pomidora, plaster sera i krążek cebuli. Czapeczki bułek posmaruj od spodu majonezem lub ketchupem, przykryj nimi hamburgery i podawaj.

1

Opinie o przepisie

  • Maksymiliam Ginter

    Maksymiliam Ginter , 10.12.2015

    bylo okropnie dobre polecam

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Hamburger szefa kuchni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Hamburger szefa kuchni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Hamburger szefa kuchni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Hamburger szefa kuchni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Hamburger szefa kuchni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Hamburger szefa kuchni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Hamburger szefa kuchni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Meksykański kociołek
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej