Hamburger szefa kuchni przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Hamburger szefa kuchni

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

412 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

35 osób wydrukowało

Pobierz pdf

100 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

450 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

4 sztuki

4 sztuki

1 sztuka

4 sztuki

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozgrzej piekarnik do 160 stopni. Cebulę obierz i przekrój na pół. Następnie połóż płasko na desce do krojenia i pokrój w kostkę.

Krok 2

Pomidora pokrój na 4 plastry. Białą cebulę obierz i pokrój w cienkie plastry.

Krok 3

W dużej misce wymieszaj mięso, pokrojoną cebulę i żółtko. Dopraw pieprzem i odrobiną soli, po czym ponownie wymieszaj.

Krok 4

Uformuj z mięsa 4 kulki, następnie spłaszcz je, by powstały kotlety.

Krok 5

Rozgrzej na patelni 2 łyżki oleju. Ułóż na niej przygotowane kotlety, zmniejsz ogień i smaż 3-5minut po każdej ze stron (czas smażenia zależy od grubości kotletów).

Krok 6

Bułeczki przekrój na pół i włóż je na minutę do piekarnika, żeby zrobiły się chrupiące.

Krok 7

Na każdym spodzie bułki ułóż kolejno: liść sałaty, kotlet, plaster pomidora, plaster sera i krążek cebuli. Czapeczki bułek posmaruj od spodu majonezem lub ketchupem, przykryj nimi hamburgery i podawaj.

1

Opinie o przepisie

  • Maksymiliam Ginter

    Maksymiliam Ginter , 10.12.2015

    bylo okropnie dobre polecam

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Hamburger szefa kuchni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Hamburger szefa kuchni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Hamburger szefa kuchni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Hamburger szefa kuchni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Hamburger szefa kuchni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Hamburger szefa kuchni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Hamburger szefa kuchni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Hamburger szefa kuchni - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej