Hamburger szefa kuchni przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Hamburger szefa kuchni

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

412 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

35 osób wydrukowało

Pobierz pdf

99 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

450 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

4 sztuki

4 sztuki

1 sztuka

4 sztuki

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozgrzej piekarnik do 160 stopni. Cebulę obierz i przekrój na pół. Następnie połóż płasko na desce do krojenia i pokrój w kostkę.

Krok 2

Pomidora pokrój na 4 plastry. Białą cebulę obierz i pokrój w cienkie plastry.

Krok 3

W dużej misce wymieszaj mięso, pokrojoną cebulę i żółtko. Dopraw pieprzem i odrobiną soli, po czym ponownie wymieszaj.

Krok 4

Uformuj z mięsa 4 kulki, następnie spłaszcz je, by powstały kotlety.

Krok 5

Rozgrzej na patelni 2 łyżki oleju. Ułóż na niej przygotowane kotlety, zmniejsz ogień i smaż 3-5minut po każdej ze stron (czas smażenia zależy od grubości kotletów).

Krok 6

Bułeczki przekrój na pół i włóż je na minutę do piekarnika, żeby zrobiły się chrupiące.

Krok 7

Na każdym spodzie bułki ułóż kolejno: liść sałaty, kotlet, plaster pomidora, plaster sera i krążek cebuli. Czapeczki bułek posmaruj od spodu majonezem lub ketchupem, przykryj nimi hamburgery i podawaj.

1

Opinie o przepisie

  • Maksymiliam Ginter

    Maksymiliam Ginter , 10.12.2015

    bylo okropnie dobre polecam

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Hamburger szefa kuchni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Hamburger szefa kuchni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Hamburger szefa kuchni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Hamburger szefa kuchni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Hamburger szefa kuchni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Hamburger szefa kuchni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Hamburger szefa kuchni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Hamburger szefa kuchni - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej