Hamburger szefa kuchni

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

410 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

35 osób wydrukowało

Pobierz pdf

93 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

450 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

4 sztuki

4 sztuki

1 sztuka

4 sztuki

1 łyżka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozgrzej piekarnik do 160 stopni. Cebulę obierz i przekrój na pół. Następnie połóż płasko na desce do krojenia i pokrój w kostkę.

Krok 2

Pomidora pokrój na 4 plastry. Białą cebulę obierz i pokrój w cienkie plastry.

Krok 3

W dużej misce wymieszaj mięso, pokrojoną cebulę i żółtko. Dopraw pieprzem i odrobiną soli, po czym ponownie wymieszaj.

Krok 4

Uformuj z mięsa 4 kulki, następnie spłaszcz je, by powstały kotlety.

Krok 5

Rozgrzej na patelni 2 łyżki oleju. Ułóż na niej przygotowane kotlety, zmniejsz ogień i smaż 3-5minut po każdej ze stron (czas smażenia zależy od grubości kotletów).

Krok 6

Bułeczki przekrój na pół i włóż je na minutę do piekarnika, żeby zrobiły się chrupiące.

Krok 7

Na każdym spodzie bułki ułóż kolejno: liść sałaty, kotlet, plaster pomidora, plaster sera i krążek cebuli. Czapeczki bułek posmaruj od spodu majonezem lub ketchupem, przykryj nimi hamburgery i podawaj.

1

Opinie o przepisie

  • Maksymiliam Ginter

    Maksymiliam Ginter

    bylo okropnie dobre polecam

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Hamburger szefa kuchni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Hamburger szefa kuchni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Hamburger szefa kuchni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Hamburger szefa kuchni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Hamburger szefa kuchni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Hamburger szefa kuchni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Hamburger szefa kuchni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej