Makaron po bałkańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron po bałkańsku

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

47 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

0.5 pęczka

1 sztuka

null

120 gramów

120 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente. Dymkę obierz, umyj, pokrój w krążki i podduś na oliwie.

Makaron po bałkańsku - Krok 1

Krok 2

Fix Spaghetti Napoli Knorr połącz z łyżką oliwy i 250 ml wody. Gotuj ok. 5 minut mieszając do czasu do czasu.

Makaron po bałkańsku - Krok 2

Krok 3

Wołowinę pokrój w kostkę i przesmaż na rozgrzanej oliwie.

Makaron po bałkańsku - Krok 3

Krok 4

Mięso połącz z sosem, zagotuj. Makaron odcedź i podawaj z sosem.

Makaron po bałkańsku - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron po bałkańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron po bałkańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron po bałkańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron po bałkańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron po bałkańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron po bałkańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron po bałkańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron po bałkańsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej