Makaron po bałkańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron po bałkańsku

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

30 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 sztuka

120 gramów

120 gramów

0.5 pęczka

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente. Dymkę obierz, umyj, pokrój w krążki i podduś na oliwie.

Makaron po bałkańsku - Krok 1

Krok 2

Fix Spaghetti Napoli Knorr połącz z łyżką oliwy i 250 ml wody. Gotuj ok. 5 minut mieszając do czasu do czasu.

Makaron po bałkańsku - Krok 2

Krok 3

Wołowinę pokrój w kostkę i przesmaż na rozgrzanej oliwie.

Makaron po bałkańsku - Krok 3

Krok 4

Mięso połącz z sosem, zagotuj. Makaron odcedź i podawaj z sosem.

Makaron po bałkańsku - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron po bałkańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron po bałkańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron po bałkańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron po bałkańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron po bałkańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron po bałkańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron po bałkańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej