Makaron po bałkańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron po bałkańsku

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

47 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

0.5 pęczka

1 sztuka

null

120 gramów

120 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente. Dymkę obierz, umyj, pokrój w krążki i podduś na oliwie.

Makaron po bałkańsku - Krok 1

Krok 2

Fix Spaghetti Napoli Knorr połącz z łyżką oliwy i 250 ml wody. Gotuj ok. 5 minut mieszając do czasu do czasu.

Makaron po bałkańsku - Krok 2

Krok 3

Wołowinę pokrój w kostkę i przesmaż na rozgrzanej oliwie.

Makaron po bałkańsku - Krok 3

Krok 4

Mięso połącz z sosem, zagotuj. Makaron odcedź i podawaj z sosem.

Makaron po bałkańsku - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron po bałkańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron po bałkańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron po bałkańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron po bałkańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron po bałkańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron po bałkańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron po bałkańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron po bałkańsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej