
Składniki
8 łyżek
4 łyżki
400 gramów
200 gramów
1 kilogram
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso umyć, osuszyć, pokroić na cienkie paseczki. Rozgnieść czosnek, papryczki drobno posiekać, dodać do mięsa. Dolać sos sojowy, wymieszać. Odstawić do lodówki na min. 2 godziny (najlepiej na noc).
Krok 2
Makaron zalać wrzątkiem, odcedzić po 1,5 - 2 min.
Krok 3
W woku rozgrzać niewielką ilość oleju, podsmażyć mięso. Wlać 100 ml wody, dodać fasolkę, dusić ok. 10 min. Następnie dodać odcedzony makaron ryżowy, przesmażyć razem przez 3 min. Smacznego:)
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej