Wieprzowina na sposób azjatycki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wieprzowina na sposób azjatycki

Autor: olakrr

ratingratingratingratingrating

2

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

29 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 łyżek

4 łyżki

400 gramów

200 gramów

1 kilogram

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyć, osuszyć, pokroić na cienkie paseczki. Rozgnieść czosnek, papryczki drobno posiekać, dodać do mięsa. Dolać sos sojowy, wymieszać. Odstawić do lodówki na min. 2 godziny (najlepiej na noc).

Krok 2

Makaron zalać wrzątkiem, odcedzić po 1,5 - 2 min.

Krok 3

W woku rozgrzać niewielką ilość oleju, podsmażyć mięso. Wlać 100 ml wody, dodać fasolkę, dusić ok. 10 min. Następnie dodać odcedzony makaron ryżowy, przesmażyć razem przez 3 min. Smacznego:)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wieprzowina na sposób azjatycki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wieprzowina na sposób azjatycki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wieprzowina na sposób azjatycki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wieprzowina na sposób azjatycki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wieprzowina na sposób azjatycki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wieprzowina na sposób azjatycki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wieprzowina na sposób azjatycki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wieprzowina na sposób azjatycki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej