Wieprzowina na sposób azjatycki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wieprzowina na sposób azjatycki

Autor: olakrr

ratingratingratingratingrating

2

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

31 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 łyżek

4 łyżki

400 gramów

200 gramów

1 kilogram

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyć, osuszyć, pokroić na cienkie paseczki. Rozgnieść czosnek, papryczki drobno posiekać, dodać do mięsa. Dolać sos sojowy, wymieszać. Odstawić do lodówki na min. 2 godziny (najlepiej na noc).

Krok 2

Makaron zalać wrzątkiem, odcedzić po 1,5 - 2 min.

Krok 3

W woku rozgrzać niewielką ilość oleju, podsmażyć mięso. Wlać 100 ml wody, dodać fasolkę, dusić ok. 10 min. Następnie dodać odcedzony makaron ryżowy, przesmażyć razem przez 3 min. Smacznego:)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wieprzowina na sposób azjatycki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wieprzowina na sposób azjatycki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wieprzowina na sposób azjatycki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wieprzowina na sposób azjatycki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wieprzowina na sposób azjatycki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wieprzowina na sposób azjatycki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wieprzowina na sposób azjatycki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wieprzowina na sposób azjatycki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej