Wieprzowina na sposób azjatycki

Autor: olakrr olakrr

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

8 łyżek

2 sztuki

4 łyżki

400 gramów

1 kilogram

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyć, osuszyć, pokroić na cienkie paseczki. Rozgnieść czosnek, papryczki drobno posiekać, dodać do mięsa. Dolać sos sojowy, wymieszać. Odstawić do lodówki na min. 2 godziny (najlepiej na noc).

Krok 2

Makaron zalać wrzątkiem, odcedzić po 1,5 - 2 min.

Krok 3

W woku rozgrzać niewielką ilość oleju, podsmażyć mięso. Wlać 100 ml wody, dodać fasolkę, dusić ok. 10 min. Następnie dodać odcedzony makaron ryżowy, przesmażyć razem przez 3 min. Smacznego:)

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej