Wieprzowina na sposób azjatycki

Autor: olakrr

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

4 łyżki

2 sztuki

8 łyżek

400 gramów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyć, osuszyć, pokroić na cienkie paseczki. Rozgnieść czosnek, papryczki drobno posiekać, dodać do mięsa. Dolać sos sojowy, wymieszać. Odstawić do lodówki na min. 2 godziny (najlepiej na noc).

Krok 2

Makaron zalać wrzątkiem, odcedzić po 1,5 - 2 min.

Krok 3

W woku rozgrzać niewielką ilość oleju, podsmażyć mięso. Wlać 100 ml wody, dodać fasolkę, dusić ok. 10 min. Następnie dodać odcedzony makaron ryżowy, przesmażyć razem przez 3 min. Smacznego:)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wieprzowina na sposób azjatycki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wieprzowina na sposób azjatycki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wieprzowina na sposób azjatycki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wieprzowina na sposób azjatycki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wieprzowina na sposób azjatycki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wieprzowina na sposób azjatycki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wieprzowina na sposób azjatycki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Leczo z kabaczka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej