Gulasz myśliwski przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz myśliwski

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

heart
273 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

99 osób wydrukowało

Pobierz pdf

177 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

4 łyżki

1 opakowanie

1 łyżka

2 sztuki

200 gramów

2 sztuki

0.5 litra

10 dekagramów

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Opłukane mięso pokrój w kawałki, posyp mąką. Cebule i czosnek pokrój w drobną kostkę, pieczarki w cząstki.

Gulasz myśliwski - Krok 1

Krok 2

Rozgrzej tłuszcz w rondlu i obsmaż kawałki mięsa, następnie dodaj cebulę, czosnek i pieczarki. Smaż, aż wszystko będzie rumiane.

Gulasz myśliwski - Krok 2

Krok 3

Obsmażone mięso zalej rosołem i duś pod przykryciem około 20 minut.

Gulasz myśliwski - Krok 3

Krok 4

Fix Knorr wymieszaj z niewielką ilością wody i dodaj do gulaszu.

Gulasz myśliwski - Krok 4

Krok 5

Gdy mięso będzie miękkie dodaj koncentrat, ogórki pokrojone w kostkę i ziarno jałowca. Duś, aż smaki się połączą i sos zgęstnieje. Doskonale smakuje z kaszą.

Gulasz myśliwski - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz myśliwski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz myśliwski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz myśliwski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz myśliwski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz myśliwski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz myśliwski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz myśliwski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz myśliwski - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Gulasz myśliwskiGulasz myśliwski

Gulasz myśliwski to smaczna propozycja na aromatyczne danie obiadowe, które nie traci nic ze swoich walorów, jeśli jest podgrzewane na drugi dzień. Zainspiruj się i przyrządź go na bazie wieprzowiny bez kości. Sięgnij np. po kawałek łopatki. Aby mięso pozostało kruche i soczyste, przed gotowaniem oprósz je mąką i podsmaż na niewielkiej ilości tłuszczu. Jego smak doskonale podkreśli drobno posiekana cebula oraz czosnek. Do podsmażanej wołowiny od razu możesz dodać także pieczarki. Wypróbuj również wariantu z suszonymi grzybami – które wcześniej należy jednak zamoczyć: aż do uzyskania przez nie miękkości. Całość zalej bulionem drobiowym, wołowym lub z włoszczyzny. Gulasz myśliwski dopraw gotową mieszanką przypraw o intensywnym zapachu i smaku papryki oraz pieczarek. Kiedy mięso stanie się miękkie, zapraw je przecierem pomidorowym – zyska dzięki temu intensywny kolor. Gulasz myśliwski podawaj na ciepło z różnymi gatunkami kasz, np. gryczaną. Świetnym dodatkiem do dania będą ogórki kiszone lub surówka z kiszonej kapusty. Sprawdzi się jednak również kromka świeżego pieczywa. Zainspiruj się tym przepisem.