
Składniki
12 sztuk
700 gramów
2 sztuki
1 łyżeczka
1 sztuka
200 mililitrów
3 łyżki
4 łyżki
1 sztuka
1 szczypta
2 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso kroimy w małą kostkę i obsmażamy na oleju. Wlewamy wodę, dodajemy posiekaną cebulę, pieprz, sól i gotujemy około 60 minut.
Krok 2
Do mięsa dodajemy posiekaną paprykę i gotujemy kolejne 30 minut. Następnie dodajemy przecier pomidorowy i fix i gotujemy jeszcze 10 minut.
Krok 3
Na koniec dodajemy śmietanę wymieszaną z mąką. Doprawiamy do smaku.
Krok 4
Kluski parujemy 12 minut i gorące polewamy sosem. Serwujemy natychmiast.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej
































