
Składniki
12 sztuk
700 gramów
2 sztuki
1 łyżeczka
1 sztuka
200 mililitrów
3 łyżki
4 łyżki
1 sztuka
1 szczypta
2 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso kroimy w małą kostkę i obsmażamy na oleju. Wlewamy wodę, dodajemy posiekaną cebulę, pieprz, sól i gotujemy około 60 minut.
Krok 2
Do mięsa dodajemy posiekaną paprykę i gotujemy kolejne 30 minut. Następnie dodajemy przecier pomidorowy i fix i gotujemy jeszcze 10 minut.
Krok 3
Na koniec dodajemy śmietanę wymieszaną z mąką. Doprawiamy do smaku.
Krok 4
Kluski parujemy 12 minut i gorące polewamy sosem. Serwujemy natychmiast.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej