Gulasz paprykowy z kluskami na parze przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz paprykowy z kluskami na parze

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

12 sztuk

700 gramów

2 sztuki

1 łyżeczka

1 sztuka

200 mililitrów

3 łyżki

4 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso kroimy w małą kostkę i obsmażamy na oleju. Wlewamy wodę, dodajemy posiekaną cebulę, pieprz, sól i gotujemy około 60 minut.

Krok 2

Do mięsa dodajemy posiekaną paprykę i gotujemy kolejne 30 minut. Następnie dodajemy przecier pomidorowy i fix i gotujemy jeszcze 10 minut.

Krok 3

Na koniec dodajemy śmietanę wymieszaną z mąką. Doprawiamy do smaku.

Krok 4

Kluski parujemy 12 minut i gorące polewamy sosem. Serwujemy natychmiast.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz paprykowy z kluskami na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz paprykowy z kluskami na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz paprykowy z kluskami na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz paprykowy z kluskami na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz paprykowy z kluskami na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz paprykowy z kluskami na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz paprykowy z kluskami na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz paprykowy z kluskami na parze - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Gulasz z ogórkiem
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej