Gulasz paprykowy z kluskami na parze przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz paprykowy z kluskami na parze

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

12 sztuk

700 gramów

2 sztuki

1 łyżeczka

1 sztuka

200 mililitrów

3 łyżki

4 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso kroimy w małą kostkę i obsmażamy na oleju. Wlewamy wodę, dodajemy posiekaną cebulę, pieprz, sól i gotujemy około 60 minut.

Krok 2

Do mięsa dodajemy posiekaną paprykę i gotujemy kolejne 30 minut. Następnie dodajemy przecier pomidorowy i fix i gotujemy jeszcze 10 minut.

Krok 3

Na koniec dodajemy śmietanę wymieszaną z mąką. Doprawiamy do smaku.

Krok 4

Kluski parujemy 12 minut i gorące polewamy sosem. Serwujemy natychmiast.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz paprykowy z kluskami na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz paprykowy z kluskami na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz paprykowy z kluskami na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz paprykowy z kluskami na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz paprykowy z kluskami na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz paprykowy z kluskami na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz paprykowy z kluskami na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz paprykowy z kluskami na parze - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej