Składniki
12 sztuk
700 gramów
2 sztuki
1 łyżeczka
1 sztuka
200 mililitrów
3 łyżki
4 łyżki
1 sztuka
1 szczypta
2 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso kroimy w małą kostkę i obsmażamy na oleju. Wlewamy wodę, dodajemy posiekaną cebulę, pieprz, sól i gotujemy około 60 minut.
Krok 2
Do mięsa dodajemy posiekaną paprykę i gotujemy kolejne 30 minut. Następnie dodajemy przecier pomidorowy i fix i gotujemy jeszcze 10 minut.
Krok 3
Na koniec dodajemy śmietanę wymieszaną z mąką. Doprawiamy do smaku.
Krok 4
Kluski parujemy 12 minut i gorące polewamy sosem. Serwujemy natychmiast.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej