Gulasz wieprzowy na ostro przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz wieprzowy na ostro

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

4 łyżki

100 gramów

3 sztuki

2 łyżki

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

1 sztuka

2 ziarna

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Podsmaż na oleju wieprzowinę. Przełóż do garnka. Zalej wodą.

Krok 2

Dodaj koncentrat pomidorowy, czosnek, listek laurowy, ziele angielskie, oprósz chili, bazylią, oregano, i pieprzem. Gotuj około 80 minut.

Krok 3

Dodaj paprykę i kukurydzę, gotuj ok. 10 minut.

Krok 4

Mięso pokrój w kostkę i oprósz Przyprawą do mięs Knorr.

Krok 5

Czosnek posiekaj, paprykę pokrój w kostkę. Kukurydze odsącz z zalewy.

Krok 6

Mąkę ziemniaczana wymieszaj z niewielką ilością zimnej wody i dodaj do gulaszu, zagotuj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz wieprzowy na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz wieprzowy na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz wieprzowy na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz wieprzowy na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz wieprzowy na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz wieprzowy na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz wieprzowy na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz wieprzowy na ostro - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej