
Składniki
1 kilogram
4 łyżki
100 gramów
3 sztuki
2 łyżki
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżka
1 sztuka
2 ziarna
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Podsmaż na oleju wieprzowinę. Przełóż do garnka. Zalej wodą.
Krok 2
Dodaj koncentrat pomidorowy, czosnek, listek laurowy, ziele angielskie, oprósz chili, bazylią, oregano, i pieprzem. Gotuj około 80 minut.
Krok 3
Dodaj paprykę i kukurydzę, gotuj ok. 10 minut.
Krok 4
Mięso pokrój w kostkę i oprósz Przyprawą do mięs Knorr.
Krok 5
Czosnek posiekaj, paprykę pokrój w kostkę. Kukurydze odsącz z zalewy.
Krok 6
Mąkę ziemniaczana wymieszaj z niewielką ilością zimnej wody i dodaj do gulaszu, zagotuj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej