
Składniki
1 kilogram
4 łyżki
100 gramów
3 sztuki
2 łyżki
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżka
1 sztuka
2 ziarna
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Podsmaż na oleju wieprzowinę. Przełóż do garnka. Zalej wodą.
Krok 2
Dodaj koncentrat pomidorowy, czosnek, listek laurowy, ziele angielskie, oprósz chili, bazylią, oregano, i pieprzem. Gotuj około 80 minut.
Krok 3
Dodaj paprykę i kukurydzę, gotuj ok. 10 minut.
Krok 4
Mięso pokrój w kostkę i oprósz Przyprawą do mięs Knorr.
Krok 5
Czosnek posiekaj, paprykę pokrój w kostkę. Kukurydze odsącz z zalewy.
Krok 6
Mąkę ziemniaczana wymieszaj z niewielką ilością zimnej wody i dodaj do gulaszu, zagotuj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej