Chińskie tofu z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chińskie tofu z warzywami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

27

192 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

251 osób wydrukowało

Pobierz pdf

462 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

800 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 pęczek

30 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ser tofu pokrój w kostkę o szerokości 1,5 centymetra. Podobnie paprykę. Marchewkę w półplastry.

Chińskie tofu z warzywami - Krok 1

Krok 2

Na patelni smaż ser tofu, dodaj posiekany czosnek i chili, następnie dodaj warzywa. Smaż wszystko przez 3-4 minuty.

Chińskie tofu z warzywami - Krok 2

Krok 3

W niewielkiej ilości wody rozprowadź Fix Knorr. Wlej do warzyw i dobrze wymieszaj.

Chińskie tofu z warzywami - Krok 3

Krok 4

Potrawę dopraw sosem sojowym i sokiem z cytryny. Podawaj posypaną świeżo posiekaną kolendrą. Możesz podawać z ryżem.

Chińskie tofu z warzywami - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chińskie tofu z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chińskie tofu z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chińskie tofu z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chińskie tofu z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chińskie tofu z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chińskie tofu z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chińskie tofu z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Tofu z cukinią
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Chińskie tofu z warzywamiChińskie tofu z warzywami

Próbowałaś już kiedyś tofu? Jeśli nie, warto to zmienić i poszerzyć swoje kulinarne horyzonty. Tofu czyli sojowy ser, wynaleziono przed wiekami w Chinach. Jest chętnie spożywane przez wegetarian, jak i miłośników kuchni orientalnej. Obecnie w Polsce jest do kupienia w niemal każdym większym sklepie. Można przyrządzać go na różne sposoby, np. panierować, smażyć, dodawać do sałatek lub makaronów, tak jak ser na bazie mleka. Szczególnie dobrze prezentuje się w towarzystwie warzyw. Aby przygotować tofu po chińsku, wystarczy usmażyć je na patelni z papryką, marchewką i doprawić przyprawami i sosem sojowym. Ser ten świetnie chłonie wszystkie smaki. Danie podawać możesz z ryżem lub ulubionym makaronem. Chińskie tofu z warzywami jest niezwykle proste w przygotowaniu, a zadowoli niejednego smakosza azjatyckiej kuchni.