
Składniki
800 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
1 pęczek
30 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Tofu pokrój w kostkę o szerokości 1,5 centymetra. Podobnie paprykę. Marchewkę w półplastry.

Krok 2
Na patelni smaż tofu, dodaj posiekany czosnek i chili, następnie dodaj warzywa. Smaż wszystko przez 3-4 minuty.

Krok 3
W niewielkiej ilości wody rozprowadź Fix Knorr. Wlej do warzyw i dobrze wymieszaj.

Krok 4
Potrawę dopraw sosem sojowym i sokiem z cytryny. Podawaj posypaną świeżo posiekaną kolendrą. Możesz podawać z ryżem.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Do potraw chińskich Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Chińskie tofu z warzywami
Wykorzystujesz w swojej kuchni tofu? Jeśli nie, warto to zmienić i poszerzyć kulinarne horyzonty, w czym z pewnością pomoże nasz przepis na tofu z warzywami po chińsku. Danie przygotujesz w zaledwie 15 minut. Wystarczy usmażyć tofu na patelni z papryką i marchewką, a następnie doprawić przyprawami i sosem sojowym. Tofu świetnie chłonie wszystkie smaki, dzięki czemu potrawa będzie aromatyczna i pyszna. Nie pozostaje nic innego, jak zrobić niezbędne zakupy i poświęcić kilkanaście minut na gotowanie tego dania chińskiego z tofu i warzywami. Smacznego!
Dla kogo?
Chińskie tofu z warzywami jest niezwykle proste w przygotowaniu, zadowoli więc smakoszy azjatyckiej kuchni i tych z was, którzy szukają pomysłów na szybkie dania.
Na jaką okazję?
Warzywa z tofu po chińsku to propozycja na każdą okazję! Danie świetnie komponuje się z menu śniadaniowym, obiadowym i kolacyjnym. Możecie zaserwować gotowy ryż po chińsku z tofu jako oryginalną przystawkę czy zabrać ze sobą do pracy.
Czy wiesz, że?
Tofu wynaleziono przed wiekami w Chinach. Jest chętnie spożywane zarówno przez wegetarian, jak i w ogóle miłośników kuchni orientalnej. Tofu można przyrządzać na różne sposoby, np. panierować, smażyć, dodawać do sałatek lub makaronów – tak jak ser na bazie mleka.
Dla urozmaicenia:
Danie chińskie z tofu możesz podawać z ryżem lub ulubionym makaronem.