Chińskie tofu z warzywami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

24

174 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

237 osób wydrukowało

Pobierz pdf

428 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

800 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 pęczek

30 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ser tofu pokrój w kostkę o szerokości 1,5 centymetra. Podobnie paprykę. Marchewkę w półplastry.

Chińskie tofu z warzywami - Krok 1

Krok 2

Na patelni smaż ser tofu, dodaj posiekany czosnek i chili, następnie dodaj warzywa. Smaż wszystko przez 3-4 minuty.

Chińskie tofu z warzywami - Krok 2

Krok 3

W niewielkiej ilości wody rozprowadź Fix Knorr. Wlej do warzyw i dobrze wymieszaj.

Chińskie tofu z warzywami - Krok 3

Krok 4

Potrawę dopraw sosem sojowym i sokiem z cytryny. Podawaj posypaną świeżo posiekaną kolendrą. Możesz podawać z ryżem.

Chińskie tofu z warzywami - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chińskie tofu z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chińskie tofu z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chińskie tofu z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chińskie tofu z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chińskie tofu z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chińskie tofu z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chińskie tofu z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Fix Do potraw chińskich Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Fix Do potraw chińskich Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Chińskie tofu z warzywamiChińskie tofu z warzywami

Próbowałaś już kiedyś tofu? Jeśli nie, warto to zmienić i poszerzyć swoje kulinarne horyzonty. Tofu czyli sojowy ser, wynaleziono przed wiekami w Chinach. Jest chętnie spożywane przez wegetarian, jak i miłośników kuchni orientalnej. Obecnie w Polsce jest do kupienia w niemal każdym większym sklepie. Można przyrządzać go na różne sposoby, np. panierować, smażyć, dodawać do sałatek lub makaronów, tak jak ser na bazie mleka. Szczególnie dobrze prezentuje się w towarzystwie warzyw. Aby przygotować tofu po chińsku, wystarczy usmażyć je na patelni z papryką, marchewką i doprawić przyprawami i sosem sojowym. Ser ten świetnie chłonie wszystkie smaki. Danie podawać możesz z ryżem lub ulubionym makaronem. Chińskie tofu z warzywami jest niezwykle proste w przygotowaniu, a zadowoli niejednego smakosza azjatyckiej kuchni.