Chińskie tofu z warzywami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

24

183 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

238 osób wydrukowało

Pobierz pdf

429 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

800 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 pęczek

30 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ser tofu pokrój w kostkę o szerokości 1,5 centymetra. Podobnie paprykę. Marchewkę w półplastry.

Chińskie tofu z warzywami - Krok 1

Krok 2

Na patelni smaż ser tofu, dodaj posiekany czosnek i chili, następnie dodaj warzywa. Smaż wszystko przez 3-4 minuty.

Chińskie tofu z warzywami - Krok 2

Krok 3

W niewielkiej ilości wody rozprowadź Fix Knorr. Wlej do warzyw i dobrze wymieszaj.

Chińskie tofu z warzywami - Krok 3

Krok 4

Potrawę dopraw sosem sojowym i sokiem z cytryny. Podawaj posypaną świeżo posiekaną kolendrą. Możesz podawać z ryżem.

Chińskie tofu z warzywami - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chińskie tofu z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chińskie tofu z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chińskie tofu z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chińskie tofu z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chińskie tofu z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chińskie tofu z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chińskie tofu z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Szybka zalewajka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Chińskie tofu z warzywamiChińskie tofu z warzywami

Próbowałaś już kiedyś tofu? Jeśli nie, warto to zmienić i poszerzyć swoje kulinarne horyzonty. Tofu czyli sojowy ser, wynaleziono przed wiekami w Chinach. Jest chętnie spożywane przez wegetarian, jak i miłośników kuchni orientalnej. Obecnie w Polsce jest do kupienia w niemal każdym większym sklepie. Można przyrządzać go na różne sposoby, np. panierować, smażyć, dodawać do sałatek lub makaronów, tak jak ser na bazie mleka. Szczególnie dobrze prezentuje się w towarzystwie warzyw. Aby przygotować tofu po chińsku, wystarczy usmażyć je na patelni z papryką, marchewką i doprawić przyprawami i sosem sojowym. Ser ten świetnie chłonie wszystkie smaki. Danie podawać możesz z ryżem lub ulubionym makaronem. Chińskie tofu z warzywami jest niezwykle proste w przygotowaniu, a zadowoli niejednego smakosza azjatyckiej kuchni.