Chińskie tofu z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl

Chińskie tofu z warzywami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

27

192 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

247 osób wydrukowało

Pobierz pdf

457 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

800 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 pęczek

30 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ser tofu pokrój w kostkę o szerokości 1,5 centymetra. Podobnie paprykę. Marchewkę w półplastry.

Chińskie tofu z warzywami - Krok 1

Krok 2

Na patelni smaż ser tofu, dodaj posiekany czosnek i chili, następnie dodaj warzywa. Smaż wszystko przez 3-4 minuty.

Chińskie tofu z warzywami - Krok 2

Krok 3

W niewielkiej ilości wody rozprowadź Fix Knorr. Wlej do warzyw i dobrze wymieszaj.

Chińskie tofu z warzywami - Krok 3

Krok 4

Potrawę dopraw sosem sojowym i sokiem z cytryny. Podawaj posypaną świeżo posiekaną kolendrą. Możesz podawać z ryżem.

Chińskie tofu z warzywami - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chińskie tofu z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chińskie tofu z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chińskie tofu z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chińskie tofu z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chińskie tofu z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chińskie tofu z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chińskie tofu z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Szybka zalewajka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Chińskie tofu z warzywamiChińskie tofu z warzywami

Próbowałaś już kiedyś tofu? Jeśli nie, warto to zmienić i poszerzyć swoje kulinarne horyzonty. Tofu czyli sojowy ser, wynaleziono przed wiekami w Chinach. Jest chętnie spożywane przez wegetarian, jak i miłośników kuchni orientalnej. Obecnie w Polsce jest do kupienia w niemal każdym większym sklepie. Można przyrządzać go na różne sposoby, np. panierować, smażyć, dodawać do sałatek lub makaronów, tak jak ser na bazie mleka. Szczególnie dobrze prezentuje się w towarzystwie warzyw. Aby przygotować tofu po chińsku, wystarczy usmażyć je na patelni z papryką, marchewką i doprawić przyprawami i sosem sojowym. Ser ten świetnie chłonie wszystkie smaki. Danie podawać możesz z ryżem lub ulubionym makaronem. Chińskie tofu z warzywami jest niezwykle proste w przygotowaniu, a zadowoli niejednego smakosza azjatyckiej kuchni.