Diabelski przysmak przepis – Zobacz na przepisy.pl

Diabelski przysmak

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

487 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

58 osób wydrukowało

Pobierz pdf

150 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 łyżka

4 sztuki

80 gramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente.

Diabelski przysmak - Krok 1

Krok 2

Obierz czosnek. 2 strąki papryki chili umyj i przekrój na pół, wyjmij pestki. Czosnek i paprykę posiekaj.

Diabelski przysmak - Krok 2

Krok 3

Parmezan zetrzyj na drobnej tarce. Oliwę rozgrzej i zeszklij na nim czosnek i chili.

Diabelski przysmak - Krok 3

Krok 4

Dodaj odsączony makaron i przyprawę Knorr. Wymieszaj.

Diabelski przysmak - Krok 4

Krok 5

Patelnię zestaw z ognia i posyp makaron serem. Ponownie wymieszaj. Podawaj posypane posiekaną natką pietruszki i skropione oliwą z oliwek.

Diabelski przysmak - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Diabelski przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Diabelski przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Diabelski przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Diabelski przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Diabelski przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Diabelski przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Diabelski przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Smażony makaron
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Diabelski przysmakDiabelski przysmak

To przepis dla wielbicieli ostrej kuchni. Dodatek papryczek chili zaostrza apetyt i sprawia, że człowiekowi od razu robi się cieplej. Makaron ten jest więc dobrą propozycją m.in. na zimne dni. Aby rozpocząć przygodę z diabelskim przysmakiem, wybierz swój ulubiony rodzaj makaronu. Szczególnie dobrze sprawdzi się penne, włoski makaron przypominający kształtem ścięte rurki bądź pióra, stąd też jego nazwa. Przyprawy i dodatki będą mogły łatwo wypełnić jego wnętrze. Przepis jest bardzo prosty, a przygotowanie potrawy zajmuje jedynie chwilę. Wystarczy ugotować makaron al dente, a papryczki chili zeszklić razem z czosnkiem i przyprawami na oliwie. Następnie wymieszaj zawartość patelni z makaronem i całość oprósz tartym parmezanem, który pięknie się rozpuści. Dodatek świeżych ziół, np. bazylii lub pietruszki, jest równie dobrym pomysłem.