Diabelski przysmak przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Diabelski przysmak

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

491 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

62 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

164 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 łyżka

4 sztuki

80 gramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente.

Diabelski przysmak - Krok 1

Krok 2

Obierz czosnek. 2 strąki papryki chili umyj i przekrój na pół, wyjmij pestki. Czosnek i paprykę posiekaj.

Diabelski przysmak - Krok 2

Krok 3

Parmezan zetrzyj na drobnej tarce. Oliwę rozgrzej i zeszklij na nim czosnek i chili.

Diabelski przysmak - Krok 3

Krok 4

Dodaj odsączony makaron i przyprawę Knorr. Wymieszaj.

Diabelski przysmak - Krok 4

Krok 5

Patelnię zestaw z ognia i posyp makaron serem. Ponownie wymieszaj. Podawaj posypane posiekaną natką pietruszki i skropione oliwą z oliwek.

Diabelski przysmak - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Diabelski przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Diabelski przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Diabelski przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Diabelski przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Diabelski przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Diabelski przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Diabelski przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Diabelski przysmak - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Diabelski przysmakDiabelski przysmak

To przepis dla wielbicieli ostrej kuchni. Dodatek papryczek chili zaostrza apetyt i sprawia, że człowiekowi od razu robi się cieplej. Makaron ten jest więc dobrą propozycją m.in. na zimne dni. Aby rozpocząć przygodę z diabelskim przysmakiem, wybierz swój ulubiony rodzaj makaronu. Szczególnie dobrze sprawdzi się penne, włoski makaron przypominający kształtem ścięte rurki bądź pióra, stąd też jego nazwa. Przyprawy i dodatki będą mogły łatwo wypełnić jego wnętrze. Przepis jest bardzo prosty, a przygotowanie potrawy zajmuje jedynie chwilę. Wystarczy ugotować makaron al dente, a papryczki chili zeszklić razem z czosnkiem i przyprawami na oliwie. Następnie wymieszaj zawartość patelni z makaronem i całość oprósz tartym parmezanem, który pięknie się rozpuści. Dodatek świeżych ziół, np. bazylii lub pietruszki, jest równie dobrym pomysłem.