Czym byłaby Wielkanoc bez sałatek? Mamy dla Was klasyczną sałatkę jarzynową pięknie udekorowaną jajkami przepiórczymi. Z pewnością uświetni i udekoruje Wasz wielkanocny stół.

Pyszne jaja przepiórcze na sałatce jarzynowej
15 minut
4 osoby

Składniki:
- 10 jajek przepiórczych
- 400 g wcześniej przygotowanej sałatki jarzynowej - skorzystaj z przepisu na wyśmienitą sałatkę jarzynową
- ½ pęczka szczypiorku
- ½ czerwonej papryki
- 3 łyżki Majonezu Hellmann's Oryginalny

Sposób przygotowania

Sałatkę jarzynową rozłóż na półmisku. Następnie wyrównaj ją np. nożem lub łyżką i posmaruj warstwą majonezu. Jaja przepiórcze ugotuj na twardo, ostudź i delikatnie obierz. Każde jajeczko przekrój na pół i układaj połówki jajek na powierzchni sałatki żółtkiem do góry. Paprykę pokrój w kostkę, a szczypiorek drobno pokrój. Udekoruj sałatkę.

Sałatki ziemniaczane mają wielu amatorów. Nasza wersja to pyszne połączenie kremowych ziemniaków z chrupkim selerem naciowym i czerwoną cebulą. Całość wieńczy znakomity sos majonezowy.

Wykwintna sałatka śledziowa z majonezem
Czas przygotowanie: 15 minut
Dla 4 osób

Składniki:
- 250 g śledzi w oleju
- 3 ziemniaki
- 4 łyżki Majonezu Hellmann's Babuni
- 1 czerwona cebula
- 2 jajka
- kilka gałązek koperku
- 2 ogórki kwaszone

Sposób przygotowania

Ziemniaki obierz i ugotuj do miękkości. Następnie odstaw do ostygnięcia. Jaja gotuj na twardo ok. 8 minut. Śledzie odciśnij na ręczniku papierowym z nadmiaru oleju i pokrój w paseczki. Cebule pokrój w plasterki, tak aby powstały pierścionki, a ogórka w kostkę. Ugotowane ziemniaki również pokrój w kostkę i połącz w dużej misce ze śledziem, cebulą (odłóż kilka krążków do dekoracji), ogórkiem i majonezem Hellmann’s Babuni. Dopraw do smaku. Rozłóż sałatkę na półmisku. Na wierzchu połóż cząstki ugotowanego jajka, pierścienie z cebuli oraz gałązki koperku.