Pyszne jaja przepiórcze na sałatce jarzynowej
15 minut
4 osoby
Składniki:
- 10 jajek przepiórczych
- 400 g wcześniej przygotowanej sałatki jarzynowej - skorzystaj z przepisu na wyśmienitą sałatkę jarzynową
- ½ pęczka szczypiorku
- ½ czerwonej papryki
- 3 łyżki Majonezu Hellmann's Oryginalny
Sposób przygotowania
Sałatkę jarzynową rozłóż na półmisku. Następnie wyrównaj ją np. nożem lub łyżką i posmaruj warstwą majonezu. Jaja przepiórcze ugotuj na twardo, ostudź i delikatnie obierz. Każde jajeczko przekrój na pół i układaj połówki jajek na powierzchni sałatki żółtkiem do góry. Paprykę pokrój w kostkę, a szczypiorek drobno pokrój. Udekoruj sałatkę.
Wykwintna sałatka śledziowa z majonezem
Czas przygotowanie: 15 minut
Dla 4 osób
Składniki:
- 250 g śledzi w oleju
- 3 ziemniaki
- 4 łyżki Majonezu Hellmann's Babuni
- 1 czerwona cebula
- 2 jajka
- kilka gałązek koperku
- 2 ogórki kwaszone
Sposób przygotowania
Ziemniaki obierz i ugotuj do miękkości. Następnie odstaw do ostygnięcia. Jaja gotuj na twardo ok. 8 minut. Śledzie odciśnij na ręczniku papierowym z nadmiaru oleju i pokrój w paseczki. Cebule pokrój w plasterki, tak aby powstały pierścionki, a ogórka w kostkę. Ugotowane ziemniaki również pokrój w kostkę i połącz w dużej misce ze śledziem, cebulą (odłóż kilka krążków do dekoracji), ogórkiem i majonezem Hellmann’s Babuni. Dopraw do smaku. Rozłóż sałatkę na półmisku. Na wierzchu połóż cząstki ugotowanego jajka, pierścienie z cebuli oraz gałązki koperku.
Komentarze (0)