Tagliatelle z warzywami w sosie śmietanowym
łatwe
14 osób zapisało

Składniki
300 gramów
2 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
100 gramów
250 gramów
makaron:
100 gramów
1 sztuka
0.5 łyżeczki
1 sztuka
1.5 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron: Wymieszać wszystkie składniki, wyrobić gładkie ciasto (jeśli będzie zbyt twarde, dodać odrobinę letniej wody). Zawinąć w folię, odstawić na 30 min. Rozwałkować na cienki placek, pokroić na cienkie paseczki (ok. 4-5 mm).
Krok 2
Sos: Cebulę pokroić na ósemki, zeszklić na oliwie. Dodać marchewkę pokrojoną w słupki, poddusić. Dodać paseczki cukinii, bulionetkę, pieprz - chwilę podsmażyć, następnie podlać odrobiną wody i dusić (ok. 5 min).
Krok 3
Kurczaka pokroić w kosteczkę, oprószyć przyprawą do mięs, podsmażyć na złoty kolor - dodać do warzyw. Mąkę dokładnie wymieszać z wodą i śmietaną - dodać do warzyw. Zagotować. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu
Bulionetka drobiowa Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej