Tagliatelle z warzywami w sosie śmietanowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tagliatelle z warzywami w sosie śmietanowym

Autor: magnolia0joaska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

100 gramów

250 gramów

makaron:

100 gramów

1 sztuka

0.5 łyżeczki

1 sztuka

1.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron: Wymieszać wszystkie składniki, wyrobić gładkie ciasto (jeśli będzie zbyt twarde, dodać odrobinę letniej wody). Zawinąć w folię, odstawić na 30 min. Rozwałkować na cienki placek, pokroić na cienkie paseczki (ok. 4-5 mm).

Krok 2

Sos: Cebulę pokroić na ósemki, zeszklić na oliwie. Dodać marchewkę pokrojoną w słupki, poddusić. Dodać paseczki cukinii, bulionetkę, pieprz - chwilę podsmażyć, następnie podlać odrobiną wody i dusić (ok. 5 min).

Krok 3

Kurczaka pokroić w kosteczkę, oprószyć przyprawą do mięs, podsmażyć na złoty kolor - dodać do warzyw. Mąkę dokładnie wymieszać z wodą i śmietaną - dodać do warzyw. Zagotować. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tagliatelle z warzywami w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tagliatelle z warzywami w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tagliatelle z warzywami w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tagliatelle z warzywami w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tagliatelle z warzywami w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tagliatelle z warzywami w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tagliatelle z warzywami w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tagliatelle z warzywami w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej