Tagliatelle z warzywami w sosie śmietanowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tagliatelle z warzywami w sosie śmietanowym

Autor: magnolia0joaska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

100 gramów

250 gramów

makaron:

100 gramów

1 sztuka

0.5 łyżeczki

1 sztuka

1.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron: Wymieszać wszystkie składniki, wyrobić gładkie ciasto (jeśli będzie zbyt twarde, dodać odrobinę letniej wody). Zawinąć w folię, odstawić na 30 min. Rozwałkować na cienki placek, pokroić na cienkie paseczki (ok. 4-5 mm).

Krok 2

Sos: Cebulę pokroić na ósemki, zeszklić na oliwie. Dodać marchewkę pokrojoną w słupki, poddusić. Dodać paseczki cukinii, bulionetkę, pieprz - chwilę podsmażyć, następnie podlać odrobiną wody i dusić (ok. 5 min).

Krok 3

Kurczaka pokroić w kosteczkę, oprószyć przyprawą do mięs, podsmażyć na złoty kolor - dodać do warzyw. Mąkę dokładnie wymieszać z wodą i śmietaną - dodać do warzyw. Zagotować. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tagliatelle z warzywami w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tagliatelle z warzywami w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tagliatelle z warzywami w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tagliatelle z warzywami w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tagliatelle z warzywami w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tagliatelle z warzywami w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tagliatelle z warzywami w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tagliatelle z warzywami w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej