Tagliatelle z boczkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tagliatelle z boczkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
204 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

65 osób wydrukowało

Pobierz pdf

119 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 opakowanie

125 mililitrów

250 gramów

125 gramów

1 pęczek

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj makaron tagiatelle al dente, przy czym na ostatnią minutę gotowania dodaj zamrożony groszek. Odsącz całość.

Krok 2

Pokrój boczek w paski, rozłóż na blachę do wypiekania i włóż do piekarnika włączonego na funkcję grill. Poczekaj, aż boczek zrobi się chrupiący.

Krok 3

Przygotuj Fix Knorr Spaghetti Carbonara zgodnie z zaleceniami na opakowaniu. Następnie dodaj do sosu boczek, posiekany szczypiorek i dokładnie wymieszaj.

Krok 4

Połącz makaron z groszkiem i otrzymany sos z boczkiem.

Krok 5

Przed podaniem posyp świeżo mielonym pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tagliatelle z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tagliatelle z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tagliatelle z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tagliatelle z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tagliatelle z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tagliatelle z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tagliatelle z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tagliatelle z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej