Tagliatelle z boczkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl

Tagliatelle z boczkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

196 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

51 osób wydrukowało

Pobierz pdf

81 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 opakowanie

125 mililitrów

250 gramów

125 gramów

1 pęczek

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj makaron tagiatelle al dente, przy czym na ostatnią minutę gotowania dodaj zamrożony groszek. Odsącz całość.

Krok 2

Pokrój boczek w paski, rozłóż na blachę do wypiekania i włóż do piekarnika włączonego na funkcję grill. Poczekaj, aż boczek zrobi się chrupiący.

Krok 3

Przygotuj Fix Knorr Spaghetti Carbonara zgodnie z zaleceniami na opakowaniu. Następnie dodaj do sosu boczek, posiekany szczypiorek i dokładnie wymieszaj.

Krok 4

Połącz makaron z groszkiem i otrzymany sos z boczkiem.

Krok 5

Przed podaniem posyp świeżo mielonym pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tagliatelle z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tagliatelle z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tagliatelle z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tagliatelle z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tagliatelle z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tagliatelle z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tagliatelle z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej